Tanel Padar & The Sun - Igatsus Teeb Head

Värsked tabulatuurid, meeldib - ei meeldi kitarrist, palade kommentaarid
raxsade

Post by raxsade »

ega see Baarmeni oma ka mingi väga lihtne ei ole.. viimane akord on vist kiirustades mööda läinud.. seal peaks olema G, aga on sul C-5 (vähendatud kvindiga C-duur), samas positsioonis G võiks näiteks olla hoopis nii..

Code: Select all

C Bm A5 G
|-0-7--0--7- 
|-8-7-10--8- 
|-9-7--9--7- 
|10-9--7--9- 
|----------- 
|-----------
ma eelistan kasutada võimalikult palju avatud akorde (open chords), sest need kõlavad võimsamalt.. see variant ei anna basse üldse.. mida madalamal mängid, seda parem bassi toetus kitarrilt.. bändis on muidugi ükspuha, sest bassimängija on eraldi mees, aga kuskil lõkke ääres vaevalt keegi lisaks akustile veel basskitarri kaasas kannab.. see Baarmeni variant jääb lahjaks minu jaoks..

ja k6lli variandis on ainult basssikäik, siis pole akordide kirjutamisest mitte mingit tolku ju.. ja muide seal videos mängib terve bänd, need akordid joonistab välja hoopis klahvpill.. kui üksi mängida, siis võiks ikka terve akord kõlada..
sirver

Post by sirver »

padar hoiab koguaeg näppe 2-3 vahes , vähemalt videos tundub nii . on see õige?

Epiphone LP Special II - Boss DS-2 - HB ga5
Ibanez V70CE
Sakura akust / ülevärvitud ning nokitud
raxsade

Post by raxsade »

tundub küll nii, jah..
Baarmen

Post by Baarmen »

raxsade wrote:ega see Baarmeni oma ka mingi väga lihtne ei ole.. viimane akord on vist kiirustades mööda läinud.. seal peaks olema G, aga on sul C-5 (vähendatud kvindiga C-duur), samas positsioonis G võiks näiteks olla hoopis nii..

C Bm A5 G
|-0-7--0--7- 
|-8-7-10--8- 
|-9-7--9--7- 
|10-9--7--9- 
|----------- 
|-----------
ma eelistan kasutada võimalikult palju avatud akorde (open chords), sest need kõlavad võimsamalt.. see variant ei anna basse üldse.. mida madalamal mängid, seda parem bassi toetus kitarrilt.. bändis on muidugi ükspuha, sest bassimängija on eraldi mees, aga kuskil lõkke ääres vaevalt keegi lisaks akustile veel basskitarri kaasas kannab.. see Baarmeni variant jääb lahjaks minu jaoks..

ja k6lli variandis on ainult basssikäik, siis pole akordide kirjutamisest mitte mingit tolku ju.. ja muide seal videos mängib terve bänd, need akordid joonistab välja hoopis klahvpill.. kui üksi mängida, siis võiks ikka terve akord kõlada..
Oih, tõepoolest, pidasin silmas

|-0-7--0----
|-8-7-10--8-
|-9-7--9--7-
|10-9--7--9-
|--------10-
|-----------
Eks see on jah pigem jazz-kitarrile vastav metoodika, lõkke ääres sellist sõrmestust naljalt ei kohta..
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

kle see käik kiirelt ja ei toeta meloodiat, seega pole vaja ka kõiki akorde mängida
raxsade

Post by raxsade »

ah, aitab küll sellest norimisest.. akordid on sellised, nagu nad on.. kuidas neid mängid, on oma asi, kas mängid ainult basse või terveid akorde või teed veel mingeid käike sinna juurde.. see minu antud variant oli üks näide lihtsalt, ma pole kunagi väitnudki, et see on ainuõige..
Locked