probleem heliga läbi stombi-protsessori-võimu

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
Epicus

probleem heliga läbi stombi-protsessori-võimu

Post by Epicus »

Probleem selline, et tahaksin overdrive-ina(distortionina) kasutada analoog stompi, effektideks aga protsessorit.Jama aga selles, et protsessor ei "salli" ühtegi väljastpoolt tulevat draivi - ei stomp-i ega võimu oma.Siis on kõikeffektid, mis sisse lülitan, üks suur nn. muda ja ülevõimendus (ikka korraga üks effekt sisselülitatuna).Kui isegi pole stompi, vaid ainult võimu draiv, sama lugu.Prose peal olevad effektid võimenduvad kõvasti üle ja ei kannata kuulamist.Isegi siis, kui draiv on üliminimaalne.Aga kui näiteks lülitan lisaks stombile sisse ka prose peal oleva draivi - keerates isegi gaini nulli - siis on jälle kõik ok, aga siis jälle rikub selle stombi signaali ära, ikka jääb selline digiploki "maitse" külge, kuigi protsessori draiv on nullis? Olen prose pealt üritanud nii ja naa keerata, aga ei midagi.Igasugu asju proovinud kõvasti vähemaks keerata jne...kas üldse on võimalik midagi ette võtta selles suhtes? kas vastab tõele, et teatud asjad (firmad) lihtsalt ei sobigi omavahel? Stomp on mul DOD YJM 308 overdrive ja protsessor on Boss ME 30.Võimuks paljukirutud MG15dfx.Aga võimu süü see kindlasti pole, läbi klappide (otse prosest) sama jama.Ploki viga, arvan, aga täpsemalt mis?
Yamaha, Marshall, Boss.
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Mul oli sama Digitechi GNX3000 ja Metal Masteriga. Ei saanudki asjale jälile.
Throw the Jew Down the Well
served

Post by served »

tõenäoliselt prose jama. Või on asi selles et 1 on negative ground teine positive. Aga see on vast sinu jaoks liiga ulme. Seega loeme efektika veaks.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Kui prosel on effect loop, siis võiks seda proovida.
Throw the Jew Down the Well
EmM9

Post by EmM9 »

Kui ühendada plokk võimu inputi ja 'prose' [prožektor] võimu FX-luupi, siis tavaliselt sellist jama pole.
Lisaks tasub prožektoril :) üle vaadata:
1. efektide setingud -- kui need on liiga 'märjad' (wet, effect mix >30%), kipub kõik mudaks minema
2. võimu ja kabineti simud -- digisimud on evil
Last edited by EmM9 on 20 Sep 2008, 10:28, edited 1 time in total.
- EmM9 -
Epicus

Post by Epicus »

noojaa... :? mul lihtne combo võim, seal vist midagi suurt sättida ei saa.Minumeelest ongi vist seal ainult üks input, kui mitte mõelda seda "cd in & emulated line out". "Prozektoril" :D ...ok, protsessoril ei ole ka erilisi seadistusvõimalusi.seda wet-i seadistamist küll pole.
Yamaha, Marshall, Boss.
Epicus

Post by Epicus »

...ja seda effect mix-i ka pole, on "effect level" ainult, aga see ei toimi - kui keerata see väikseks, ei muutu midagi.Kui üldse nulli, kaob ju ka effekt.
Yamaha, Marshall, Boss.
EmM9

Post by EmM9 »

Epicus wrote:...ja seda effect mix-i ka pole, on "effect level" ainult, aga see ei toimi - kui keerata see väikseks,
ei muutu midagi.Kui üldse nulli, kaob ju ka effekt.
Effect mix=level=send=... etc. Mida rohkem levelit peale keerad, seda wet-im on saund.
Muidugi siin esinevad ka mõned lisad, nt delay puhul koosneb wet leveli ja feedbacki kooslusest.

Aga ma ei saa aru sellest: sul on võimul efektid olemas, milleks siis me30-ga saundi rikkuda?
- EmM9 -
Epicus

Post by Epicus »

Võimul on effektid küll.Aga: esiteks neid saab sisse-välja lülitada (keerata) käega, mitte jalaga pedaalile vajutades.Ok, kodus veel kannatab mängu paus teha ja siis kahte nuppu kruttida- effekt ja selle tase.Teiseks saab kasutada vaid üht effekti korraga.Kolmandaks pole seal effekte, mida vist kõige rohkem kasutan -noise suppressor (see pole küll muidugi effekt iseenesest), wah ja pitch shifter.Viimast kasutan kõige enam.Ei kasuta üldse näiteks flangerit ja tremolot, mis võimu peal on minu jaoks ülearu.
Yamaha, Marshall, Boss.
Locked