"Rigonda" raadio võimendina

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
Epicus

"Rigonda" raadio võimendina

Post by Epicus »

Küsimus, et kas keegi mäletab-teab neid kuulsaid nõuka-aegseid suuri puidust korpusega jalgadel raadioid koos grammofoniga (ülevalt kaanega)...vist "Rigonda" oli nende nimi..? Et kui läbi nende kitarri mängida, kuidas siis sound oleks?Töötasid need raadiod ju lampidel, et kas siis näiteks see raadio oleks parem, kui näiteks Mrshalli MG (nagu lampvõimu moodi ehk vms.)? Ma ise olen korra läbi selle raadio mänginud, aga see oli aastaid tagasi ühe tuttava pool, siis aga olin niivõrd algaja,et ma ei jaganud soundist ja selle võrdlusest-kvaliteedist mitte midagi, olin sillas, et hääl tuli:).Nüüd aga kahjuks seda raadiot pole, et ise proovida uuesti.Aga usun, et seda raadiot on kordi odavam soetada kui lampvõimu.Kahjuks muidugi pole sel raadiol mingeid võimalusi igasugu nuppe keerata (va. mingi terav-tuhm tooninupp ja muidugi volume), aga seda saab prosega teha....et ehk siis kellelgi on kogemusi või teab?
Yamaha, Marshall, Boss.
Ilves01

Post by Ilves01 »

Raadioga pead vaatama sinna korraliku elemendi. Sound võib muidugi päris huvitav tulla.
served

Post by served »

Konkreetse võimuga kogemused puuduvad, kuid soovitan sul siiski soetada kitarri võim! Pole mõtet sellise asjaga jurada. Eksperimenti võib ju teha, aga kaua sa ikka eksperimenteerid. Toon on tõenäoliselt vastik ja MG seeriast pigistad rohkemat välja kui sealt.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
TnX

Post by TnX »

Oleneb, millised on saundieelistused ja vajadused.
Ma usun, et kerget lambimoonutust teeb ta paremini, kui seda imiteerida üritav MG seeria. Kuigi hevi vast ei küta sellise raadioga.
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
Marvin

Post by Marvin »

Elfa foorumist mäletan, et keegi oli laval pooleks saetud Rigonda Mono'ga mänginud ;)

Olgu selleks mis tahes, peamine, et tulemus oleks endale rahuldav. Vintage kraami jaoks õige valjukaga võib see Rigonda pärast natuke näppimist sobida ideaalselt.

Image
Kert

Post by Kert »

soovitaks ennem maandusega toitejuhtme panna sellele kui kitarri yhendad sinna.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
gitara

Post by gitara »

Olen ennemuistsel aal, 70-te algupoolel, läbi raadio kitarri mängind, tegemist ei olnd küll Rigondaga, vaid ühe Leedu NSV magnetoolaga, mil nimeks Vaiva.
http://www.zilionis.lt/history/krg/imtuvai/vaiva.htm

Üks elektroonikahuviline koolivend lahendas miskitmoodi kitarri ühendamise läbi maki mikrofoni sisendi. Kuna ma ise elektroonikat eriti ei jaga, siis ei tea ma ka mis vidina ta sinna vahele ehitas, oli siuke väike trükiplaat möne takisti ja ma ei tea mis asjadega veel. Kitarri sai siis mängida nii, et tuli maki klahvid lindistamisasendisse vajutada. Häält oli kodus harjutamise jaoks küll. Tänapäeval küll sellisel asjal eriti mötet ei näe, odavaid vöime müügil piisavalt.
telepoiss

Post by telepoiss »

Tehtud, proovitud , täitsa töötab . toon muidugi parasjagu läbi soki ja ainult clean aga samas selline soe mõnus toon :-)

huvitav lugu tekkis siis kui panin kidra ( eks ta vist jälle telecaster oli) ja rigonda vahele veel mikrokuubi, ja vat siis sai küll väga vingeid asju kokku keeta, nt mikrokuub clean "kanalis" osutus mingiks selliseks vingeks asjaks , millega oli imelihtne suvalises volume diapasoonis seda bluesilist "clean break-up" - i teha kusjuures selle agressiivsus oli lsialt regullitav, täitsa maru oli kohe mässata

Aga selle Rigonda soolikatest ehitab Tartu Lennukolledži e. praeguse vististi ELA hobielektroonikust ja konsi haridusega arendusprorektor hr Kasak sulle täitsa ehtsa väikse lampvõimu , ja paneb shefi "ROMU" sildi ka veel peale :-) , kui sa vaid aja saad, sest "ROMU-d" on nõutud ja rahvas järjekorras ootamas :)
EmM9

Post by EmM9 »

Jyväskylas elab Soome üks tuntuimatest bluusivanakestest, kes kidravõimu asemel kasutabki
vaid lampraadiot (ilmselt küll mite Rigondat, aga siiski). Ja saund oli bluus (mitte bluusisaund)...
- EmM9 -
Locked