Ma arvan, et meist ei ole siin keegi, keso n elukutseline pillimsister ja saa öelda mis 100% õige on.
Mõtle ise ja loogoselt ning kõigile su küsimustele on juba mitu korda vastused juba ära olnud.
aga kas 400ml piisab kitarri jaoks? kui panna värvi veel mitu kihti??
ja sama laki kohta??
Vastake sellele (A) , ja kas need värvid sobivad ja kas töö järjekord sobib.
Ei värvi küll pärast lihvida vaja ei ole, pole kunagi kuulnud et värvi ka hiljem lihvitakse ainul sellisel juhul, kui sul midagi tuksi läheb ntks. hakkab voolama vms. Kõige olulisem on alus pind, kuid ma usun et se on tehasest välja tulles juba hea lihvi saanud. Kõige pealt lased peale krundi, siis vaatad, kas mingeid vigu või täkkeid on, kui on siis lihvid seda kohta ni kaua kuni värv täielikult maha tuleb, siis peaks se täkes ka kadunud olema. Siis uuesti krunt peale, ning võid põhivärviga värvimist alustada. põhivärvi lased umbes 2-3 kihti nagu ise arvasid, pigem soovitaksin 3-e kihti. Põhivärvi osta igaksjuhuks 2 purki. Lased laki peale ja ongi valmis. Nagu ma aru sain siis teed värvimis tööd esimest korda, sellisel juhul ei soovita seda ise tegema hakata. Lase seda parem mõnel "omaala" profil teha, siis kindel et töö tuleb ilus. Kõige kavalam on ni teha, et lähed kuskil värvi töökotta, kui on mingi vanem mees siis küsid kohe ära, kas altuurat ka teed , kui teeb siis hästiminnes saad paari koidula vastu asja värvitud. Kui tahad kangesti ise värvida siis harjuta enne mingisuguse teise detaili peal. Mina mingi pro ei ole, kuid kogemusi ikka jagub, kuid sellise asja laseksin kindlasti omaala profil ära teha.
Last edited by Rihard on 07 Sep 2008, 23:08, edited 1 time in total.
Imelik vend oled...
On sul see kitarri kit juba ära ostetud et juba hakkad värvima? Või sa ehitad teoreetiliselt pilli ja siis pärast ei viitsi reaalselt asja ette võtta. Siin fooumis päris mitu sellist venda juba läbikäinud.. Jube uurimine käib aga tegelikult infoga ei tehta mittemidagi, unustatakse ära lõpuks..
Rihard wrote:põhivärvi lased umbes 2-3 kihti nagu ise arvasid aga pigem soovitaksin 3-e kihti.
Põhivärvi lased niikaua, kuni pind on korralikult kaetud, ja siis igaks juhuks 1-2 kihti veel.
Vaidleksin vastu, esimene kiht peab just väga õhuke olema ni et paistab mõnest kohast kasvõi läbi. siis teine kiht ja kolmas lõpuks ongi pind täielikult kaetud.
Ma ei öelnudki, et kõik tuleb ühe kihiga ära katta. Loomulikult teed kihid mõõdukalt õhukesed, et värv jooksma ei hakkaks. Kui õhukeselt, ja kui mitu kihti, sõltub paljudest asjadest, nagu puidu poorsus, värvi enda omadused, vähemal määral ka temperatuurist ja õhuniiskusest. Seepärast ma üritasingi mõista anda, et mingeid konkreetseid numbreid anda (à la "kaks kihti värvi, siis lakk") pole eriti mõtet.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
served wrote:Imelik vend oled...
On sul see kitarri kit juba ära ostetud et juba hakkad värvima? Või sa ehitad teoreetiliselt pilli ja siis pärast ei viitsi reaalselt asja ette võtta. Siin fooumis päris mitu sellist venda juba läbikäinud.. Jube uurimine käib aga tegelikult infoga ei tehta mittemidagi, unustatakse ära lõpuks..
ei ole ostetud aga suur plaan on osta ja raha juba koguneb, ning ma olen põhimõtetega inimene,
täitsa võimalik et see ei tule teoks aga proovin ja veelkord proovin. et enne kui ostaks tahan ennem kõik välja arvestada.
Omaala profil teha lasta,, siis kaob see fiiling ära, ise teha on midagi muud.
tõesti prof teeb ilusamini ja muidugi maksab kaa mitu korda ilusamini,, aga eelistaks ise, kui midagi täitsa **** läheb lihvib maha ja teeb uuesti
Seda loomulikult et ise on mõnus teha.. Oma pill ootab ka lakki ja lihvi.. Aga kui sul on need asjad juba olemas. Siis on rohkem sellel küsimisel väärt kui asjad veel poes on. Sest siis sa saad ka reaalselt midagi proovida ja teha. Aga edu sulle! Ära hool lase raugeda.