Vintage TC200 hot rod
- RockaRolla
Pilte vast saab küll. Aga hetkel on lakiga kerge probleem. Äkki keegi oskab aidata ehk nõu anda?
Tüüpiline toonitud mööblilakk, kannan pintsliga. Enamus pindadest saab ilusti kaetud, aga seal, kus pind on puiduga ristikiudu - nö. tagumik (kuhu tagumine rihmanupp kinnitub), väljalõigete otsad jne - ei taha lakk kuidagi kenasti pinda ära katta, vaid jääb kuidagi triibuliselt (pintslikarvadest ilmselt). Ma ei oska väga seletada, aga ehk kellelegi tuleb tuttav ette ja oskab midagi soovitada.
Ahjaa, lakk on pigem kahvatumat-beežikamat tooni, nii et päris butterscotch see pill siiski ei tule.
Tüüpiline toonitud mööblilakk, kannan pintsliga. Enamus pindadest saab ilusti kaetud, aga seal, kus pind on puiduga ristikiudu - nö. tagumik (kuhu tagumine rihmanupp kinnitub), väljalõigete otsad jne - ei taha lakk kuidagi kenasti pinda ära katta, vaid jääb kuidagi triibuliselt (pintslikarvadest ilmselt). Ma ei oska väga seletada, aga ehk kellelegi tuleb tuttav ette ja oskab midagi soovitada.
Ahjaa, lakk on pigem kahvatumat-beežikamat tooni, nii et päris butterscotch see pill siiski ei tule.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
aga proovi kiht peale kanda ja siis natukene liivapaberiga (peenega) tuhmistada ka siis uus kiht peale.
Hi-Gain
Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Proovisin siis kihtide vahepeal natuke lihvida. Lisaks leidsin ühe peenemat sorti värvirulliku, see on hea tihe ja kannab laki palju ühtlasemalt peale, kui pintsel. Samas see probleem on ikka, et värv nagu imbuks kiudu mööda puidu sisse ja pind jääb ikka toonimata. Enamikes kohtades on pind puukiuga paralleelselt ja kapillaarefekt pole siis vist nii tugev. Eks ma pean lihtsalt seni vist lakki peale kandma, kuni pinnakiht ka toonitud saab.
Sillahelipea kerisin ka eile ära. Mähise ümber panin vanalt Fenderi pealt võetud nööri ja selle ümber veel mingi isoleerteibi, et korralikult kinni hoiaks. Põhjaplaadi kinnitasin küünlarasvaga, nagu telepoiss soovitas. Hetkel tundub püsivat küll. Kui pill valmis, eks siis näis, kas feedbackiga ka probleeme tekib.
Sillahelipea kerisin ka eile ära. Mähise ümber panin vanalt Fenderi pealt võetud nööri ja selle ümber veel mingi isoleerteibi, et korralikult kinni hoiaks. Põhjaplaadi kinnitasin küünlarasvaga, nagu telepoiss soovitas. Hetkel tundub püsivat küll. Kui pill valmis, eks siis näis, kas feedbackiga ka probleeme tekib.
kas sa seoses selle pilli ehitamisega oled uurinud ka kuidas saavutada seda mesist poolläbipaistvat butterscotch/honeyblonde finish-it? On eestis puidumöginate poeriiulil midagi säherdust olemas?
(vahaga kokku sulatatud põhjaplaadiga tuleb ettevaatlik olla just helku sillale kinnitamise momendil , helku kinnitamise 3 kruvi võivad ta lahti ja paigast lükata, aga ma arvan et minul olnud sarnase juhtumi puhul oli vilistajakoll tegelikult hoopis kerega mitte täiskontaktses sillaplaadis)
(vahaga kokku sulatatud põhjaplaadiga tuleb ettevaatlik olla just helku sillale kinnitamise momendil , helku kinnitamise 3 kruvi võivad ta lahti ja paigast lükata, aga ma arvan et minul olnud sarnase juhtumi puhul oli vilistajakoll tegelikult hoopis kerega mitte täiskontaktses sillaplaadis)
Kui erinevaid värviraamatuid lapata, siis ehk leiab sobiva tooni. Ma lasin Bauhofis omale kollaka laki valmis segada, sellega tuli küll rohkem beežikas toon, aga pole hullu. Tele ongi mängimiseks, mitte vaatamisekstelepoiss wrote:kas sa seoses selle pilli ehitamisega oled uurinud ka kuidas saavutada seda mesist poolläbipaistvat butterscotch/honeyblonde finish-it? On eestis puidumöginate poeriiulil midagi säherdust olemas?

Pildi tegin suht öösel, sellepärast tuli nii tume. Eks kui pill täitsa valmis saab, teen paremad pildid ka.
Eelarve on kodus olemas. Hetkel ei saa vaadata, aga vist ca. 2k tuli pilli hinnale otsa, kui mälu ei peta.
Silla sc tundub üsna hästi balansis olevat (hoolimata sellest, et DC takistus on tal 2.9k kanti). Öösel ei saanud jällegi eriti valjult kontrollida seda, tõmbasin lihtsalt D-keele peale ja panin häälde, et kontrollida, kas elektroonika töötab.
Eelarve on kodus olemas. Hetkel ei saa vaadata, aga vist ca. 2k tuli pilli hinnale otsa, kui mälu ei peta.
Silla sc tundub üsna hästi balansis olevat (hoolimata sellest, et DC takistus on tal 2.9k kanti). Öösel ei saanud jällegi eriti valjult kontrollida seda, tõmbasin lihtsalt D-keele peale ja panin häälde, et kontrollida, kas elektroonika töötab.
Nii, täna tõmbasin keeled ka peale ja proovisin võimu taga. Sound on väga-väga kena. Kaelahelipea on mõnusa lahtise soundiga, twangib nagu nalja. Samas tooninuppu veidi maha keerates saab ka jazziga ilusti hakkama, ja ka draiviga ei jää hätta. Sillahelku on minibuckerist siiski vaiksem, nii et pidin ta kõrgemale keerama, et volüümid tasakaalu saada. Mõnus terav sound on, kantrist bluusi ja rokini. Draivides annab täitsa hea soolosoundi ka. Kokkuvõttes olen väga rahul.
Hetkel on vaja veel sillahelku faas ümber pöörata, siis on keskmine asend ka kasutatav (hetkel on nad faasinihkes omavahel). Sealt tõotab mõnus täidlane rütmisound tulla, kui helipäid üksikult kuulata ja ette kujutada, kuidas nad koos võiksid toimida.
Lõpuks tuleb uued 10-46 keeled peale panna ning kaela paine ja keelte kõrgus paika sättida. Hetkel testisin tehasekeeltega, aga need on a) oksüdeerunud ja b) tiba liiga peenikesed minu jaoks (9-ne sett ilmselt).
Lõpetuseks pilte ka siis:

"Enne" ja "pärast" vaated kõrvuti:

Aitäh kõigile, kes hüva nõuga abiks olid.
Hetkel on vaja veel sillahelku faas ümber pöörata, siis on keskmine asend ka kasutatav (hetkel on nad faasinihkes omavahel). Sealt tõotab mõnus täidlane rütmisound tulla, kui helipäid üksikult kuulata ja ette kujutada, kuidas nad koos võiksid toimida.
Lõpuks tuleb uued 10-46 keeled peale panna ning kaela paine ja keelte kõrgus paika sättida. Hetkel testisin tehasekeeltega, aga need on a) oksüdeerunud ja b) tiba liiga peenikesed minu jaoks (9-ne sett ilmselt).
Lõpetuseks pilte ka siis:

"Enne" ja "pärast" vaated kõrvuti:

Aitäh kõigile, kes hüva nõuga abiks olid.
- RockaRolla