Pisikest soovitust...

Erinevate firmade pillid
Locked
maddog323

Pisikest soovitust...

Post by maddog323 »

Plaanis osta elektrikitarr, raha kuigi jah vähe võitu.
Pillipoest vaatasin välja sellise odava kompleksti, et kui saast see siis ka on?
http://www.pillipood.ee/index.php?lang= ... id=3064980
või
http://www.pillipood.ee/index.php?lang= ... id=3064982
Nii raha kogu krempli jaoks umbes 3 tuhat.

Samuti tekkis selline küsimus, et akustilistel pillidel saab keeled ümber panna, et kas nii saab ka elektrikatel, et siis oleks parem. ostad kasutatud elektrika ja tõstad keeled ümber ja voilaa saab ka vasakukäeline mängida :wink:
renn

Post by renn »

3000.- on see piir alles, kustmaalt hakkavad enamvähem normaalsed elektrikitarrid. Need komplektid ei ole arvatavasti eriti kvaliteetsed ja need võivad pillimängu huvi hoopis ära ajada. Pigem osta alguses kitarr, millega saad harjutama hakata ja võimu võid natuke hiljem osta. Esimese pillina on kindlasti väga hea variant Squier Affinity tele või strat. Ise tellisin Thomannist Affinity strati ja siiamaani olen väga rahul. Alguses saab sellega täiesti normaalselt harjutada akustilisena (nagu ma seda isegi tihti teen), kuna pill on piisavalt valjusti kuuldav ka ilma võimendita. Samuti saab ka läbi arvuti mängida.

Affinityt täiesti vasakukäelisena saadaval:
http://www.thomann.de/gb/fender_sq_lh_3sb.htm

maddog323 wrote: Samuti tekkis selline küsimus, et akustilistel pillidel saab keeled ümber panna, et kas nii saab ka elektrikatel, et siis oleks parem. ostad kasutatud elektrika ja tõstad keeled ümber ja voilaa saab ka vasakukäeline mängida :wink:
Põhimõtteliselt siinkohal ei tohiks vahet olla akustilisel ja elektrilisel. Niisama ei saa kummalgi ringi tõsta (tegelikult saab, aga tulemus pole parim), tuleb välja vahetada pilli sadul, kuna sadulas olevad keelte vahed on erineva läbimõõduga. Muidugi see vahe on elektrilisel ja akustilisel, et akustilised on enamasti mõlemat pidi ühe kujuga (erandiks on cutaway kere), aga elektrikitarr ei ole sümmeetriline. Näiteks strati pikem sarv oleks siis allpool ja les pauli cutaway oleks üleval, mis oleks ilmselt ebamugav kohati ja nupud kipuks ka ilmselt siis käele ette jääma.
Last edited by renn on 25 Jul 2008, 21:53, edited 1 time in total.
Diesel Znake

Post by Diesel Znake »

Ümber tõstmist ma ei soovita, kuna sul võib tekkida probleeme pilli häälde saamisega. Ja ma arvan, et nupud ja kuju võib häirima hakata.

Komplektidest ma ei oska soovitada, aga ma usun, et ei ole mõtet pillipoest tellida, kuna nad on ainult vahendajad ja v6tavad raha vahelt. Ehk nad tellivad thomannist ja saadavad selle edasi sulle. Mina tahtsin alguses sealt tellida, aga tellisin otse thomannist ja sain odavamalt ja pillil ei ole midagi häda.

Aadress: http://www.thomann.de
Puudub.
maddog323

Post by maddog323 »

Selge, et siis algul ilma võimuta.
Kas miskit eesti pillipooditest saadaval võiks olla? Tartus kandis eriti.
guitar4ever

Post by guitar4ever »

sa võid ju mängida ka nii, nagu jimi hendrix :D
Ibanez GRG270b
Roland Cube 20x
Epiphone Aj-100ce
Mingi vene akust
Isetehtud footswitch
renn

Post by renn »

R Musicus, mis asub ka Tartus, on müügil Squier affinity. Samas seal maksab pill üksi 3590.- ise sain Thomannist tellides pilli, kaabli, rihma, straplockid(naad platikust dunlopid) ja medikate 12-paki umbes 3200.- mille sees oli ka transport Eestisse. Seega soovitan kindlasti Thomannist tellida.
maddog323

Post by maddog323 »

guitar4ever wrote:sa võid ju mängida ka nii, nagu jimi hendrix :D
Mis mõttes?
renn

Post by renn »

Jimi Hendrix mängis paremakäelise stratiga tagurpidi, sest ta oli vasakukäeline. Samas kui on võimalik enamvähem sama raha eest saada vasakukäeline pill, siis pole mõtet mingit asja aretama hakata. Pealegi uue sadula tegemine pole väga odav.
maddog323

Post by maddog323 »

Selge, suured tänud abi eest :D
Locked