string set 13-56

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
intsfanatic

Post by intsfanatic »

mul oli ka plaanis jämedam set osta aga kui nüüd loen seda siis jääb ära vist :D
interpol

Post by interpol »

põhiliselt mängin käsitöö telecasteriga (gena tehtud). midagi järgi küll andnud ei ole. teine pill on apollo les pauli koopia, millele sai pandud jäme set drop-c häälestuse jaoks. nüüd on see ka tavahäälestuses.
aidake mind rooli, ma sõidan ise!

make a pile and call it my life
interpol

Post by interpol »

panin jumala mööda ju, mul on 12-54 keeled hoopis telecasteril ja apollol on 12-56 set
aidake mind rooli, ma sõidan ise!

make a pile and call it my life
smackerr

Post by smackerr »

Ma mängisin ka üle aasta 56-ese setiga ja mingeid kaela ja roobi muresid ei olnud. Mängisin nii standardis kui drop-C-s ja ikka ei mingeid jamasid. Ainus põhjus, miks läksin 52 peale üle oli pinch-harmonicud, mis ei tahtund üldse paksude keeltega kõlada. Kuid saud oli 56-sel ikka mehisem küll.
Ibanez RG2550 Prestige with EMG81 - Dr Boogie - Phase90 kloon - Boss NS2 - HB GA5.
sguitar

Post by sguitar »

kkhm, kaevan vana teema üles.

Selline asi, et endal on ka plaanis 13-56 seti poole vaadata. Seda, et kaela poolset silda tuleb veits töödelda, et keeled ilusti sees oleks, aga kui mul tuleb tahtmine kunagi 10-52 tagasi peale panna, kas see pärast ka mõjutab ? Seda, et T-O-M sild on, silla probleeme vast ei tule . Kaela tuleb ka siis kuidagi timmida ?
Omrat

Post by Omrat »

Üldiselt samasse teemasse, et endal praegu 58-11 set peal floyd rose-ga pillil ja kaela ei pidanud küll reguleerima. Keeli tõstsin natukene kõrgemale, kuna jämedamate keelte vibra tiba suurem. Point ongi lihtsalt selles, et üldiselt kasutatakse jämedamaid keeli madalamate häälestuste korral. Kui oleksin sama keelte seti standard E-sse häälestanud, oleks pill loomulikult igati pidi paigast ära. Häälestus hetkel standard C ning stabiilsuse lisamiseks panin 3 vedru asemel 4 vedrut. Ja nii palju veel, et on olemas extra hard vedrud 7 keelsete ja bariton kidrade jaoks, kui lihtsalt vedrude lisamisest ei piisa.
Ibanez JCRG7-1VV > Axe FX Standard > ART SLA 2 > Yerasov Bull 212
http://www.youtube.com/user/Tinstrument ... ature=mhum
served

Post by served »

Point ongi lihtsalt selles, et üldiselt kasutatakse jämedamaid keeli madalamate häälestuste korral
Ära nüüd sellist pointi küll asjast tee. Igasugust paksust võib kasutada igal pool.

Sain oma esialgsest probleemist ka jagu ja sain ka aru mida olin valesti teinud. Vedrusi juurde küll jah, aga kui mulle ei tahetud IS-ist neid anda siis polnud mul ju eriti midagi teha.

sguitar: sa pead tõenäoliselt trussrodi natukene näppima, aga see oleneb kui kõrget häälestust kasutad. Mina küll ülemist sadulat ei viilinud.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
eestibloke

Post by eestibloke »

Mina kasutan keeli 14-60 ja on neli vedru pillil !!!
sguitar

Post by sguitar »

No nii, keerasin ka 13-56 peale, kõik on väga mõnus. Lasin natuke silda ka madalamale aga jah, kust ja kuidas reguleerida trussrodi ?
Pill on Washburn D200
darkcity

Post by darkcity »

sguitar wrote:kust ja kuidas reguleerida trussrodi ?
Ülemise sadula taga on kolme kruviga plastikust plaat. Washburn kirja ees. Seal all on kuuskant võtme auk.
Keera nagu tavalist mutrit - päripäeva lahti, vastupäeva kinni. Keeled lase enne lõdvaks ja tunde järgi pinguta (keera trussrodi peale). Arvatavasti palju ei peagi.
sguitar

Post by sguitar »

Tänud sulle. (:
Sander.S

Post by Sander.S »

Huvitav kas 13 on piisavalt paks drop B mängimiseks, kui seda regulaarselt kasutama hakkan ja spetsiaalset kidra muretseda ei viici?
Sterling by Music Man Axis AX40, Line 6 Spider III 15, MXR Phase90 (Custom Shop), SansAmp GT2

Counterwise on sigahale
served

Post by served »

ma ütleks ei, aga ma olengi harjunud rohkem pingul olevate keeltega. Kui mul oli see sett, siis hällestus oli dropC ja alla eriti ei kannatanud küll keerata, makaroniks läksid keeled siis juba.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Locked