Soovitage punk-roki tegemiseks sobivat/odavat elektrikitarri

Erinevate firmade pillid
Locked
tiidu-taadu

Soovitage punk-roki tegemiseks sobivat/odavat elektrikitarri

Post by tiidu-taadu »

Akustilist kitarri olen mängind nüüd umbes aasta aga on soov osta endale ka elektrikitarr, punk-roki tegemiseks. Mul pole ühtegi tuttavat kes omaks elektrikitarri, seetõttu ei tea ma neist tuhkagi.

Millist võimu oleks vaja kodustes tingimustes mängides? Misasi on plokk ja milleks on see vajalik?

Kahjuks on mul eelarve väga väike - kõigest paar tuhat krooni, nii, et ma midagi väga head osta ei saaks aga alustuseks mingi mängitav ront kõlbaks ka.

Harley Bentonite kuulsus on nagu ta on ja pillipoes müüakse veel komplekte paari tuhande krooniga, mis oleks mulle ideaalne aga hind tekitab kahtlusi
http://www.pillipood.ee/index.php?lang= ... id=3064949 - kas selline asi on üldse ostmist väärt, või selle kaalumistki?

Vabandan, et esitan tõenäoliselt palju lolle küsimusi aga kogemused puuduvad täielikult selles valdkonnas.
indy123

Post by indy123 »

ütlen häbis et on omal sama komplekt aga natuke teine võim kui pildil näha
no mina ei oska õelda, on olnud nüüdseks 2 aastat peaaegu ja täna alles näppisin. EI.
aastaga juba enab ei funkka hästi.
elektroonika on jama, volume nupp töötab on/off nupuna pigem :D mitte ei tee vaiksemaks ega valjemaks. mina enam sama viga ei teeks et ostaks sellise komplekti :D.
aga kui kauaks sa tahad seda osta, nagu millal kavatsed uue pilli peale seda osta vms. :D
pooleks aastaks sobiks küll xD
ise mägin ka ohtralt punk-rocki :D
Squier Affinity Strat
BC RICH WARLOCK BK BRONCE II
HARLEY BENTON GA15
BEHERINGER TO100
FENDER CD-60
SAKURA AKUST
HB STRAT
ja veel 1 hb võim
tiidu-taadu

Post by tiidu-taadu »

nojah :D vähemalt 2 aastat võiks pill jms ikkagi vastu pidada
Hendri

Post by Hendri »

Seda pilli pole küll mõtet osta, ma tõsiselt soovitan koguda rohkem raha, ja osta korralik pill. :)
Kasvõi osta kasutatud, aga kvaliteetsem.
indy123

Post by indy123 »

tiidu-taadu wrote:nojah :D vähemalt 2 aastat võiks pill jms ikkagi vastu pidada
oioi eiei ära nii küll tee nagu ütles hendri et kogu raha ja osta korralik pill
2 aastat ja seee hb pill on selline juust ja pann et , eiei ....
osta parem kasutatud pill vms.
Squier Affinity Strat
BC RICH WARLOCK BK BRONCE II
HARLEY BENTON GA15
BEHERINGER TO100
FENDER CD-60
SAKURA AKUST
HB STRAT
ja veel 1 hb võim
tanelt

Re: Soovitage punk-roki tegemiseks sobivat/odavat elektrikit

Post by tanelt »

tiidu-taadu wrote:Kahjuks on mul eelarve väga väike - kõigest paar tuhat krooni, nii, et ma midagi väga head osta ei saaks aga alustuseks mingi mängitav ront kõlbaks ka.
Tegelikult on asjad nii, et umbes paari kuu pärast saad aru, kui hea või halva pilli oled ostnud. Kallima asja puhul hind natuke šokeerib, aga kui on plaan mängida ja mängima jääda, siis tasuks kohe vähe korralikuma pilli peale mõelda.

HB asemel osta kasvõi Stagg (peaks vähe parem olema ja vastu ka pidama). Pole olnud endal au HB-d katsuda, aga juttude järgi pidi tõeline rämps olema, laguneb ja puha. Stagg on vähemalt mingil tasemel mängitav, kuigi parematega ikka võrrelda ei anna.
Mina soovitaks Vintaget, Tanglewoodi, Yamahat jne.

Plokk ehk efektiplokk on vajalik, et kitarrist õiget heli kätte saada. Elektrikitarr iseenesest teeb umbes samasugust häält nagu akustiline - metali, rocki jne sound (ehk siis "keevitamine") ongi puhtalt efektiploki töö. Eraldi ostes maksab selline vidinas 2000 ja rohkem raha ning valik on päris suur.

Kuna sul tuleb ilmselt osta ka võimendi, siis soovitaks mõelda nn kitarricombo peale, mis sisaldab võimu, kõlarit ja tihti ka efektiplokki. Saaks mängida ka läbi tavalise kodustereo/arvuti vms, aga need ei anna sisendisse helipeadele töötamiseks vajalikku voolu ning ei sisalda eelvõimendit (kui ma nüüd milleski eksisin, siis parandage).

Üldiselt poest ostes uuena maksab kitarr alates ca 2500 + combo 2000-3000 + KINDLASTI kidrakott ca 500.- või midagi. Vaata ka kindlasti siin foorumis müügiteemade all ringi, aeg-ajalt müüakse häid asju hea hinnaga.
Locked