palle wrote:
1. Mis või kes on NSR? Kas oleks anda näiteks mõnd usaldusväärset allikat (linki) selle kohta, kus väidetakse, et mõnda Gibson USA seeria pilli tehakse Hiinas? Näiteks
http://www.gibson.com/Files/USA_PDFs/Faded%20Series.pdf ütleb, et Faded seeria pille tehakse Nashville Tennessees.
NSR - N(aised) S(aunas) R(ääkisid) (piisavalt levinud lühend).
Usaldusväärsus -- on nii nagu ikka NSR-iga, võib olla tõsi, võib ka mitte.
See jutt on läinud liikvele Gibsoni (eks)tööliste (väidetavalt siis) poolt. Ilmselt leiab ka kusagilt välisfoorumitest
selliseid (väidetavalt) tööliste ütlemisi.
Manufactured on toodetud. Seda saab mõista kahte moodi -- tavaline reklaamitrikk/sõnamäng.
Mõeldud pole muidugi, et asi on otsast lõpuni Hiinas valmistatud, nipet-näpet lõpufaasis tehakse USAs.
Ehk siis täpselt jääks ruumi sellele 'manufactured'-idele...
(See on muidugi minu viga, et ma pole antud alafoorumis täpsustanud mõistet 'tehakse Hiinas'.
Samas olen selles foorumis kusagil juba seda täpsustanud.)
Kui hinnata nende (LP-de eelkõige) kvaliteeti, siis isiklikult kaldun arvama, et NSR-il on õigus.
palle wrote:
2. Oled sa kindel, et gibson special seeria raudvara erineb gibson standard seeria raudvarast? Oskad mõne näite tuua. Esmapilgul tundub, et tuners, sild, tailpiece, nupud on samad. Kuigi special seeria pille käes pole hoidnud.
Tuners, nupud on pigem plastvara.

Mis puutub silda, siis 99% kindel, kuna olen vahetanud stock-sildu
ja kaalult on need olnud kergemad kui tavaliselt. Tihti on ka intonatsioonikruvid kahtlaselt logisenud.
Ja uutega võrreldes ilmselt kindlalt, sest praegused LP Standartid jms peaksid stockist tulema TonePros-idega.
palle wrote:
Olen seni alati arvanud, et Gibson USA pillid tehakse ikkagi ameerikamaal.
Mina ka (veel paar aastat tagasi).