HELP! Kitarr läbi M-Audio FW solo
HELP! Kitarr läbi M-Audio FW solo
Tere,
Ma oleks igasuguse abi eest tänulik, mul hädasti vaja. Küsimus neile kes helikaarte/arvuteid paremini tunnevad.
Soetasin just kitarri salvestamiseks ja helide töötlemiseks M-Audio FW solo (tegemist siis arvutivälise helikaardiga kui mõni ei tea).
Panin siis külge, vaatan ohhoo, vista driverit ei installi. Panin XP pro SP2 peale ja näen et tundis ära. proovisin siis kõik driverid peale panna.
Hirmsasti oleks vaja kasutada ka guitar rig 3-me ja amplitube 2-hte/Amplitube Metalit ja siis lindistusprogramme.
Heli, mis tuleb arvutist välja on korras,
Heli, mis läheb otse inputist outputi on korras.
Mure on aga siin:
Heli, mis läheb inputist programmi (olgu selleks näiteks guitar rig 3 või muu) tuleb tagasi naljaka raginaga. Mina ei saa aru mis seda raginat põhjustab, paneelist näen ka et heli mis sisse läheb on normaalne aga heli mis välja tuleb (selle tase) "hüppab" ragina rütmis.
Palun aidake!
Ma oleks igasuguse abi eest tänulik, mul hädasti vaja. Küsimus neile kes helikaarte/arvuteid paremini tunnevad.
Soetasin just kitarri salvestamiseks ja helide töötlemiseks M-Audio FW solo (tegemist siis arvutivälise helikaardiga kui mõni ei tea).
Panin siis külge, vaatan ohhoo, vista driverit ei installi. Panin XP pro SP2 peale ja näen et tundis ära. proovisin siis kõik driverid peale panna.
Hirmsasti oleks vaja kasutada ka guitar rig 3-me ja amplitube 2-hte/Amplitube Metalit ja siis lindistusprogramme.
Heli, mis tuleb arvutist välja on korras,
Heli, mis läheb otse inputist outputi on korras.
Mure on aga siin:
Heli, mis läheb inputist programmi (olgu selleks näiteks guitar rig 3 või muu) tuleb tagasi naljaka raginaga. Mina ei saa aru mis seda raginat põhjustab, paneelist näen ka et heli mis sisse läheb on normaalne aga heli mis välja tuleb (selle tase) "hüppab" ragina rütmis.
Palun aidake!
- RockaRolla
Kahjuks, ei saa m-audio paneelist latencyt sättida, selle võtab programm (nt guitar rig) mul ise ja latencyga mul probleeme pole. ainult see rõve ragin mis lihtsalt ei jookse heli kõrvale vaid mis natuke muudab selle heli latencyt mitu korda sekundis, tehes vahele plõksu. vms.Faded wrote:Tõenäoliselt on latency liiga madalaks seatud ja arvuti ei vea välja seda. Uuri oma helikaardi manuaalist, kust seda sättida saab, ja keera ta veidi kõrgemaks.
Last edited by Koit. on 18 Jun 2008, 17:34, edited 1 time in total.
Ma mutesin neid siin igatpidi aga ei juhtund midagi. või mis sul mute peal on? paistab et konflikt tekib kuskil siis kui heli läbib tarkvara.inime wrote:...tuleb ainult vol.contr.-st õiged asjad ära muteda mida ma muidugi ei teadnud ja mis mul enamus närvid ära sõi
siiski, pakkuge veel lahendusi, kui teate...
ma tõesti ei oska midagi ette võtta. äkki on vana helikaardiga mingi konflikt...?
ja muideks avuti koha pealt nõrk masin küll eriti ei ole.
Ma olen proovinud erinevaid soundrecording programme.Faded wrote:Mis juhtub, kui sa mõne muu programmiga proovid? Otse oma DAW-programmi lindistades ka ragiseb? Mis juhtub, kui sa latency suuremaks keerad? Mis ta praegu sul on üldse?
Edit: laua- või sülearvuti?
Nt. vähemtuntud programm audacity. Sama lugu sellega, täpselt sama ragin sees. On kuulda et see ragin ei ole seal lisandina vaid need plõksumised on kahe "erimoodi" heli vahel. Nagu ei jaksaks välja arvutada vms. aga jah kui panelist ana 1/2 in põhja siis kõlaritesse jooksev heli on puhas. sw 1/2 rtn-ist on näha amplituudi hüppamise järgi et sealt see ragin tuleb.
Nagu ennem ütlesin, panelilt ma latencyt muuta ei saa. See kohaneb mul ise vastavalt programmile.
tegemist lauaarvutiga, 2 GB ram-i ja kahetuumaline 3600 prose all, ei tohiks ju probleemi olla...
Vana helikaarti ma ise pole välja lülitand, sest see kadus kohe displaylt peale FW solot, nagu seda polekski, kuid driverid on peal sellel veel.
Mul on tõesti tarvis see asi tööle saada, tahan bändilugusid hakata lindistama aga väga nõme oleks kui peaaegu 4000 kr prügikasti läheks...

No aga proovi programmist (GR, DAW, misiganes) latencyt suuremaks keerata. Sealt ikka saad?
Kõik see, mis sa räägid, kõlab ikka väga sedamoodi, et latency on liiga madal ja arvuti ei saa hakkama.
On sul helikaardi draiverid uuendatud? Need, mis plaadi peal kaardiga kaasa tulevad, võivad pagan teab kui vanad olla. Tõmba tootja kodulehelt viimased.
Kasutad ASIO draiverit ikka? Mõned programmid pakuvad võimalust ka nt. WDM-i või muud valida.
Võid ka järgi uurida, kas sul on miski Firewire kiibiga sama IRQ peal. Näiteks võrgukaart. Kui läbi selle aktiivne liiklus käib, võib see ka sarnaseid häireid põhjustada.
http://www.helpwithpcs.com/upgrading/ch ... ttings.htm
Kõik see, mis sa räägid, kõlab ikka väga sedamoodi, et latency on liiga madal ja arvuti ei saa hakkama.
On sul helikaardi draiverid uuendatud? Need, mis plaadi peal kaardiga kaasa tulevad, võivad pagan teab kui vanad olla. Tõmba tootja kodulehelt viimased.
Kasutad ASIO draiverit ikka? Mõned programmid pakuvad võimalust ka nt. WDM-i või muud valida.
Võid ka järgi uurida, kas sul on miski Firewire kiibiga sama IRQ peal. Näiteks võrgukaart. Kui läbi selle aktiivne liiklus käib, võib see ka sarnaseid häireid põhjustada.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Saan muuta latencyt kui panen directi või asio multimedia peale (guitar rigis).Faded wrote:No aga proovi programmist (GR, DAW, misiganes) latencyt suuremaks keerata. Sealt ikka saad?
Nonii, Võtsin windows SP 2 maha ja panin uue Windowsi peale, sp 1.
Täpselt sama ragin.
latency oli nt 7 ms ikka sama ragin. 93 ms ikka sama ragin.
Plaadiga ei saand ma ühtegi driverit ega manuali kaasa, pakk oli kõvasti retsi ka saanud. driver tuli mul netist tõmmata.
IRQ-st ka midagi ei leidnud...
Ei ole lihtsalt võimalik noh.... :S
appi!
Hmm... väga imelik.
Proovi äkki siit update installida:
http://support.microsoft.com/kb/885222
See käib just Firewire seadmete jõudluse kohta XP SP2 all.
Muidugi kui sa ütled, et SP1 all oli sama jama, siis sellest ei pruugi abi olla, aga proovida ju võib.
Rohkem ma küll midagi pakkuda ei oska. Proovi näiteks M-Audio tehnilise toega ühendust võtta. Või äkki on neil mingi ametlik support forum, kus saad oma muret kurta.
Muidugi kui sa ütled, et SP1 all oli sama jama, siis sellest ei pruugi abi olla, aga proovida ju võib.
Rohkem ma küll midagi pakkuda ei oska. Proovi näiteks M-Audio tehnilise toega ühendust võtta. Või äkki on neil mingi ametlik support forum, kus saad oma muret kurta.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Faded wrote:Hmm... väga imelik.
Praegu on peal SP 1 ennem oli SP 2.
Äkki on praak vms?
Telepaatiliselt ei oska aidata. Aga tüüpvead, mida olen kogenud sarnase probleemiga.
1. Kuidas sa draiverid installisid? Kas lasid Windowsil need leida või käivitasid installproge?
Ehk siis viimane oleks õige.
2. Integreeritud firewire on tekitanud ja ilmselt tekitab ka edaspidi massiliselt erinevaid probleeme
korralike FW-helikaartidega. Kusjuures kõik FW-probleemid, mida olen lahendanud, on olnud m-audio kaardid (v.a üks Motu).
Eraldi PCI/PCMCIA FW-kaart aitab.
3. Installeerimise käigus tekib konflikt kohaliku helikaardiga.
Uninstalli m-audio, keela integ. kaart, installi m-audio.
4. Inputi gaini on liiga palju. On ka selliseid juhuseid.
5. Konverterid on vigased. Ainus lahendus on uus kaart.
1. Kuidas sa draiverid installisid? Kas lasid Windowsil need leida või käivitasid installproge?
Ehk siis viimane oleks õige.
2. Integreeritud firewire on tekitanud ja ilmselt tekitab ka edaspidi massiliselt erinevaid probleeme
korralike FW-helikaartidega. Kusjuures kõik FW-probleemid, mida olen lahendanud, on olnud m-audio kaardid (v.a üks Motu).
Eraldi PCI/PCMCIA FW-kaart aitab.
3. Installeerimise käigus tekib konflikt kohaliku helikaardiga.
Uninstalli m-audio, keela integ. kaart, installi m-audio.
4. Inputi gaini on liiga palju. On ka selliseid juhuseid.

5. Konverterid on vigased. Ainus lahendus on uus kaart.
- EmM9 -
- Kirveraidur