Telecasteri upgrade

Erinevate firmade pillid
misiganes

Post by misiganes »

Ma tahaksingi sellist lambi mahedamat ja kergemat drive peamiselt. Enamasti ma tüüringi seal clean'i ja kerge drive'i vahepeal.
Aga odavast overdrive pedaalist tuleb ju põhimõtteliselt transistorvõimendi effekt aga mitte lambi drive?

Samas teise kanali tekitamine ei tundu väga keeruline olevat. Peaks toimima nagu näiteks helipeade vahetamise switch minu arusaama järgi.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kirveraidur wrote:Mingite ulmemetalsaundide kohapealt ei oska öelda, aga mõnusat overdrive'i saab küll kombinatsioonil lamp+ovrdr.pedaal. Ise kasutan ja kiidan.
Ka karmima kärina puhul annab võimendi ja pedaali soundist huvitavaid kombinatsioone välja keerata. Näituseks, Vox AC30 + Rat = kuld.
misiganes wrote:Ma tahaksingi sellist lambi mahedamat ja kergemat drive peamiselt. Enamasti ma tüüringi seal clean'i ja kerge drive'i vahepeal.
Aga odavast overdrive pedaalist tuleb ju põhimõtteliselt transistorvõimendi effekt aga mitte lambi drive?
Ei-ei-ei. Keskmine transistorvõimendi ei ole mõeldud tootmaks head kärinat. Aga küllalt on pedaale, mille draivisound on end õigustanud läbi aastakümnete erinevates stiilides. Sinu kerge draivi soovi võiks rahuldada näiteks Ibanez Tubescreamer või Boss Blues Driver. Ka fuzzidest annab väga kompu soundi välja keerata - hea fuzz muutub kitarri volüüminuppu maha keerates vägagi overdrive'i-laadseks.
Ära alahinda transistoreid.

Muidugi, kui sa üldse pedaalidraivi ei taha, võid hankida ka mingi boosteri (nt. Electro-Harmonix LPB-1). Sellised pedaalid ise mingit kärinat ei tooda, ainult võimendavad signaali.

Üldiselt võimendit boostides ongi tulemuseks veidi tugevam sound, kuna lambid lõikavad signaali üsna laisalt. Üks võimalus enam-vähem tasakaal saavutada on nii, et keerad võimendi nii paika, et ta just-just hakkab draivima, ja siis keerad gaini veidi maha. Saad oma clean soundi. Siis lajatad boosteri või muu pedaaliga hõlmatäie detsibelle juurde ja naudid lambidraivi.

Kui sa tahad tõesti nii, et clean- ja draivisoundi volüüm oleks täpselt sama, pead hankima kahe kanaliga võimu.

Ahjaa, ei maksa ka unustada, et kitarril on volüüminupp/nupud olemas. Alati võib ka ju võimendi sättida kena draivisoundi peale ja siis kitarri pealt volüümi maha keerates saad cleani. Eriti äge on veel siis, kui sul on LP-stiilis skeemiga pill, kus igale helipeale annab eraldi volüümi sättida.
Samas teise kanali tekitamine ei tundu väga keeruline olevat. Peaks toimima nagu näiteks helipeade vahetamise switch minu arusaama järgi.
Nii lihtne see päris ei ole. Draivikanalid võimudel ei koosne lihtsalt veidi teistest nuppudest, neil on lisaks ka rohkem võimendusastmeid (gain stage), ehk teisisõnu rohkem lampe. Ja üritada osa võimu skeemist välisesse karpi viia on minu arust lootusetult keeruline ettevõtmine.
Last edited by Faded on 14 Jun 2008, 13:50, edited 1 time in total.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
misiganes

Post by misiganes »

Selge pilt, siis tuleb ikka pedaali poole vaadata.
Pedaale poodi proovima minna oma võimuga ja pilliga on vist natukene imelik? Et katse-eksitus meetod on vist ainus variant proovimiseks?

Aga tänud kõigile vastamast!
EmM9

Post by EmM9 »

Ja Bossi Blues Driveri asemel võib kasutada ka Super Overdrive'i v Overdrive'i (kui vaid Bossist rääkida).
Kui tahad veidi kreemisemat...
Antud võimul sai ei saa lisada lihtsalt footswitchi, vaid peaksid juurde ehitama teise kanali...
Aga kordamine on tarkuse sõber: lampvõim + analoogdraiv on piisavalt pädev kooslus. Ja rahakotile mugavam.
- EmM9 -
fleik

Post by fleik »

mul on tubescreameri kloon ning sellist mahedat overdrive on küllaga ;)
Les Paul & Strat& Tele & Akust
Pisike võim & Lampvõim
Mikker & Helikaart & Soft
Pedaalid kohvris
Suupill
Faded
Moderaator

Post by Faded »

misiganes wrote:Pedaale poodi proovima minna oma võimuga ja pilliga on vist natukene imelik?
Miks imelik? Muidugi lähed oma võimu ja pilliga proovima.
EmM9

Post by EmM9 »

Ei, ei! Muidugi ära mine oma asjadega pedaale proovima! Laena se'ks tarbeks mõnelt tuttavalt pill ja võim,
mis isegi ligilähedaselt ei küündi sinu asjade sarnaseks. Ja proovi nendega...
Pärast on kodus mõnus üllatus ja järjekordselt elämä on laiffi.... :D
- EmM9 -
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Tüüp küsis täiesti siira küsimuse, ei ole vaja ilkuda ta kallal. Kõik ei ole kohe nii targad kui sina.
EmM9

Post by EmM9 »

Ei, see pole ilkumine, vaid tagurpidi psühholoogia..
Aga sorry, kui kedagi solvas (poln'd nii mõeldud)! :oops:
- EmM9 -
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Sel juhul minu poolt vabandused.
Internetis on vahel raske aru saada, mida keegi mõtleb.
Locked