Kangid???

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
rivo

Kangid???

Post by rivo »

Ma olen siin palju lugenud ja vaadanud kangide kohta aga pole päris sotti saanud mis kasu neist on ja on see halb kui el.kitarril seda pole?
served

Post by served »

see annab sulle võimaluse mängi natuke nn. värvilisemaks teha, tekitab huvitava efekti ei pea keelte venitamisega nii palju vaeva nägema. Selle puudumine ei muuda pilli halvemaks lihtsalt tore asi :lol: Kui chorde mängid siis üldjuhul sul ple seda vaja, aga kui oled pigem solo vend siis sa vajad kangi!
liivainimene

Post by liivainimene »

Milleks kangi vaja: et noodi kõrgust sujuvalt muuta. Lihtsamad stratikangisüsteemidd lasevad noote ainult madalamaks, uhkemad stratikangid ja Floyd Rose'd lubavad mõlemas suunas venitada.

Soolotamiseks ei ole tingimata kangi vaja. Enamuse lugude soolodes seda pole. Les Paul kitarridel pole valdaval enamusel kangi, aga nendega soolotatakse nii, et võtab silmad suureks.

Kui juba soolokangist jutt, siis peaks see olema korralik Floyd Rose, mida kasutades pill ka pärast ilusti häälde jääb, neid on ainult jube jura häälestada.

Kangiga pillid hoiavad üldjuhul ka natuke kehvemini nooti, kui 'hardtailid'

St, enamus kangiga pilli omanikke (ka mina) vaatavad algul seda kui lahedat asja, proovivad korra või kaks ja siis kruvivad küljest ja jätavad riiulisse.

Lõppsõna: kangi puudumine pole halb, sellel on omad eelised.
schizo

Post by schizo »

Kange kasutatakse enamasti selleks, et nooti sujuvalt madalamaks teha. Saab ka muidugi kõrgemaks, kui vastavalt kangi koha ära seadistad, aga sujuvalt kõrgemaks tegemiseks kasutatakse tavaliselt bendi.
Kangil on ka see hea omadus, et saab harmoonilistele vibreerimist lisada.

Kõige tähtsam osa aga kangil on see, et sa saaksid lava peal igasuguseid koledaid hääli tänu tolle teha ja oled siis ästi ästi lahe. :D
progressiivne böö!
served

Post by served »

hmm aga äkki räägid siis ka kuda ma kangisüsteemi nn kapile panen? Mul on see lihtsam süsteem(ainult madalaks venitamine). Ise ei kasuta ka kangi aga süsteem on täielikult töös. Vahel on küll pill kuidagi imelikult võrdselt keeled häälest ära eeldan et see tuleneb kangist :roll:
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Eeldusel, et sul on Strat-tüüpi pill, annab sellega väga edukalt ka kõrgemaks venitada. Kui sa sadulat just raudpolt vastu keret kinni ei kruvi, vaid jätad veidi ruumi vahele, tõmbab keelte pinge sadula varsti piisavalt üles, et annab sellega ka keeli veidi rohkem pingule vedada, ehk siis tooni kõrgemaks venitada.

Ma ise kasutan seda nippi, ehkki ilma kangita, parema käega lihtsalt vajutan sadulat. Väga mugav akordide kõrgemaks/madalamaks venitamiseks. Üksikute nootide puhul on tavaline bend muidugi lihtsam ja rohkemate võimalustega.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
liivainimene

Post by liivainimene »

Kapile sesmõttes, et keerad kangi enda küljest ja paned riiulisse. Selline strati kangisüsteem, millega ainult madalamaks venitada saab, ei aja häälest ära kui seda ei kasuta.
Mismõttes sul süsteem töös on? Kusjuures minul vähemalt kang ei aja ühtlaselt häälest ära, osad keeled lähevad rohkem. Ühtlane häälest ära olek võib tulle temperatuurimuutusest näiteks, metall ja puit paisuvad erinevalt ja seega keelte pinge muutub...

Mina tegin nii, et kruvisin tagant lahti ja keerasin vedruklambri kruvid (need vasakpoolsed kaks) sügavamale sisse, nii et vedrudel on suurem pinge ja sild on korralikult vastu keret. Võib ka vedrusid lisada nagu antud pildil näha, tavaliselt on alguses neid kolm.
Image
Siis on pill sama hea kui hardtail.
served

Post by served »

noo pmtst ma ei kasuta ka kangi vedeleb sahtlis kusagil. Ma mõtlesin et sa monteerisid terve süsteemi maha ja panid kapipeale :lol:

Noo enivei mul võib asi sellest ka olla et pill seisab kotis ja siis ma vahel tõstan seda. Vedrusi pole mul vaja rohkem kruttida (Y) tald on korralikult vastu kere :P
liivainimene

Post by liivainimene »

Njah, sai vist vähe segaselt väljendutud alguses.
Aga kui näiteks keele bendimine ei tõsta silda üles, siis on sul kõik ju okei, st. siis on vedrud piisavalt pingul. Kui bendimine hakkab silda tõstma (võib juhtuda näiteks kui paned paksemad keeled peale), tuleks eelmainitud kruve pisut kruttida.
Locked