Mul on juba jupp aega käinud neelud Fender Vintage Hot Rod '52 Telecasteri järgi, aga kuna originaal pole eriti taskukohane, tekkis mõte mingi odavam tele-kloon hankida ja selle sarnaseks ümber ehitada (Piretit ma ei raatsinud hakata ümber ehitama). Sobiva klooni leidsin tänu kasutajale telepoiss, kes oli ostnud endale Vintage TC200 ja kiitis seda päris tublisti. Veebruari lõpus läksingi siis IS Musicusse seda proovima ja leidsin, et telepoisi kiitus oli täitsa asjakohane - alla 3000-kroonist hinda arvestades on pilli rohkem kui küll. Võrdlesin teda ka u. 6k maksnud Vintage Advance tele ja mingi 8k Schecteri loomaga, ja klassikalise tele soundi poolest pühkis see TC200 nood mõlemad laua alla. Märtsi alguses tõin ta siis omale koju ära.
Vahepeal paar pilti ka kõnealusest pillist.

Eesmärgiks oli siis saada tollest pillist midagi sellist:

Plaan näeb välja järgmine:
- headstock lõigata ümber (klassikalise tele kuju järgi) ja panna peale uus logo
- kael lihvida matiks (tehases lakitakse kael kole läikivaks ja kleepuvaks)
- uus ülemine sadul (tusq)
- kerelt võtta vana värv maha ning panna peale uus, poolläbipaistev kollane (Fenderi keeli "butterscotch blonde")
- uus, musta värvi pickguard
- kaelahelipeaks saab Seymour Duncani SM-1 (vintage mini-humbucker), see nõuab ka vastava süvendi laiendamist
- sillahelipea tuleb enda keritud
- kogu elektroonika (poted, konde, juhtmed, lüliti) läheb väljavahetamisele, samuti saab kere korralikult varjestatud
- raudvara jätan sama - Wilkinsoni sild ja pingutid on täitsa korralikud
Paar kuud seisis pill niisama nurgas, kuni ma siit-sealt juppe kokku tellisin. Nüüd paar nädalat tagasi leidsin lõpuks aega sellega tegelema hakata.
Headstock on ümber lõigatud ning uus logo peal. Natuke vajab veel viimistlemist, siis on sellega ühel pool. Kael sai tagant ka matiks lihvitud, nüüd on sile nagu beebi pepu ja lausa lust mängida.

Teatud nurga alt on logo servad veel paista, aga mul sai lakk otsa. Paar kihti veel ja natuke lihvimist, siis on kael valmis. Vähemalt seni, kuni peab hakkama sadulat paika panema.
Sillahelipea on ka enam-vähem valmis. Mähisetraat on keritud, nüüd on vaja juhtmed külge joota, siis mähisele kaitsenöör ümber kerida ja kogu krempel ära vahatada. Ma vast kirjutan õhtupoole helipea kerimisest veidi täpsemalt, rohkemate piltidega.
Kerelt olen enamuse värvist ka maha saanud. Esi- ja tagaküljelt võtsin kuumaõhupüstoliga - 550 kraadi võtab värvi kähku pehmeks, ole aga mees ja kraabi -, külgedelt lihtsalt viiliga. Mingi alumine kiht (wood sealer äkki) on veel vaja maha saada, aga praeguse seisuga tundub kere olevat kolmest tükist, ja pigem tagasihoidliku mustriga. Mul oli igaks juhuks plaan B ka, et kui muster on tõesti kole, teen läbipaistmatu kollase, aga tundub, et seda pole vaja.
Nii, praeguseks kõik.