Elektrikitarrid
Elektrikitarrid
Tere! Plaanis osta millalgi elektrikitarr aga ma suht algaja ja mure selline kas neid on mingeid erinevaid mis annavad erinevaid effecte või on kõik ühesugused? Kui on erinevaid tooge näiteid mis on mis ja milleks kasutatakse.
Nu minu teada naq....kõik on sama põhimõttega ja erinevad üksteisest ntx lihtsalt kuju ja kuigi palju ka heli pärats..aga no..ma ei usu, et saab täitsa õeld,a et see pil tebe vot sellist heli ja teine pill teistsugust..aga ma võin ka tõsiselt eksida...vb kallimad pillid on jah nii..aga odavamad on üldiselt suht üthe moodi minu teada:)
asi siis selline et elektrikidra teeb samat häält nagu akustiline. Kui sa paned vahele ploki mis hakkab häälevõnkumist moondama siis saad erinevaid hääli(efekte). Põhimõte sama et paned mikrofoni akustilisele keele alla ja tõmbad keelt. Loomulikult on erineva muusikastiili jaoks kohandatud pill. Aga enamasti saab 1 standard pilliga kõike mängida!
kõik elektrikitarrid on ühepikkused,schizo wrote:Eraldi soolokitarrid on sama põhimõttega, mis iga teinegi kitarr, aga neil on lihtsalt astmeid sitaks rohkem ja kael maru pikk. Ei soovita algajale. soolokitarrid maksavad ka retsilt.
Elektrikitarrid erinevadki ainult kvaliteedi, astmete arvu, kuju ja hinna poolest.
24.75" ja 25.5"
astmete all mõtled krihve ma usun. need varieeruvad tavaliselt 20-24 (lastepillid 18 jne)
pillid erinevad üksteisest konstruktsiooni, puidu, helipeade ning kuju poolest
Mida lühikesem keha, seda pikem kael.
http://www.globalbass.com/archives/dec2000/dan_le3.jpg
(36 astet, basskitarr)
36 astet on üldse vist maksimum, mida on kasutatud. Üks keel - 3 oktaavi : D
http://www.globalbass.com/archives/dec2000/dan_le3.jpg
(36 astet, basskitarr)
36 astet on üldse vist maksimum, mida on kasutatud. Üks keel - 3 oktaavi : D
progressiivne böö!
Tegelt on mingi selline teema, et mingi helitämbri järgi tehakse vahet Fenderi Stratocasteril ja Gibsoni Les Paulil. Ma ise pole aru saanud, et millest see asi, aga saundipeded väidavad, et on olemas mingi nö "strat sound". Niipalju kui mina aru saan, siis Strat kriibib vist lihtsalt veidi teravamalt ja Gibson võtab asja veidi tuhmimalt ja mahlakamalt. Üldiselt sõltub asi rohkem efektiplokist, kuhu elektrikitarr sisse jookseb. Edasi tuleb muidugi ka kuulus lampvõim vs transsvõim teema, mis tavaliselt verevalamisega lõppevaid vaidlusi tekitab.
Üldiselt arvan ma, et hinnapiiril kuni 5000 krooni pole oluline, mis kitarr osta, tuleb vaadata, mis endale kõige rohkem meeldib (mulle meeldib algajate puhul seda meeldivuse argumenti rõhutada), enamus juppe ja kitarre selles hinnaklassis on anyway sama kvaliteediga.
Üldiselt arvan ma, et hinnapiiril kuni 5000 krooni pole oluline, mis kitarr osta, tuleb vaadata, mis endale kõige rohkem meeldib (mulle meeldib algajate puhul seda meeldivuse argumenti rõhutada), enamus juppe ja kitarre selles hinnaklassis on anyway sama kvaliteediga.
astar.ee/kitarr Greatest Hits vol I: blaa blaa blaa ... füüsikal ei ole sellega mingit pistmist...
Helipeade vahe. Klassikalisel Stratil on single coil helipead (vahel lisaks ka üks humbucker, nn. Fat Strat), mis annavad teravama ja selgema heli. Gibsonil on humbucker helipead, mis annavad täidlasema ja madalama heli.Iwan Suli wrote:Tegelt on mingi selline teema, et mingi helitämbri järgi tehakse vahet Fenderi Stratocasteril ja Gibsoni Les Paulil. Ma ise pole aru saanud, et millest see asi, aga saundipeded väidavad, et on olemas mingi nö "strat sound". Niipalju kui mina aru saan, siis Strat kriibib vist lihtsalt veidi teravamalt ja Gibson võtab asja veidi tuhmimalt ja mahlakamalt.
Ehkki jah, efektipedaalide (nt. mingid ekvalaiserid) abil saab neid suht sarnasteks ka ajada.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
-
Üldiselt arvan ma, et hinnapiiril kuni 5000 krooni pole oluline, mis kitarr osta, tuleb vaadata, mis endale kõige rohkem meeldib (mulle meeldib algajate puhul seda meeldivuse argumenti rõhutada), enamus juppe ja kitarre selles hinnaklassis on anyway sama kvaliteediga.[/quote]
aga mida rääkida gibsonist kui hind pidavat 5000kr olema?sellise hinnaga võid saada melody mkaeri kui sedagi
aga mida rääkida gibsonist kui hind pidavat 5000kr olema?sellise hinnaga võid saada melody mkaeri kui sedagi