Nimelt ostsin laupäeval uue akustilise kidra Tartust, üritasin neti kaudu seda häälestada, aga siis lõpuks tõmbasin AP Tuneri. AP Tuneri järgi oleks nagu kitarri häälestatud.(Proovisin häälestada nii mikkriga, kui ka sisseehitatud mikkriga.) .
Nüüd kui alustasin mängimisega, siis tuli välja selline probleem, et kui vajutad alla kolmandas vahes kuuenda keele ( selle kõige paksema), siis hääl ei tule õige, vaid ta käib kuskile vastu, teistega probleeme pole
See et keeled plärisevad vastu krihve võib tulla kahest asjast:
a) Kael on rihtimata ja liiga sirge. Tuleks trossvarba (trussrod) pingutada. Kael peab olema õige natuke kumer ja vibus.
b)Kui oled algaja ja tõesti ei kuule ära, mis hääl õige peaks olema, siis võib ka olla et keel, mis pläriseb on niivõrd madalas häälestuses ja lõtv, et käibki vastu krihve.
Seda pole nagu kohanud, et uutel pillidel keeled liiga madalal oleks, pigem on kõrgel.
c) krihvid on ebatasased. Krihvid kuluvad loomulikult pilli mängimise käigus, aga uue pilli puhul võivad nad ka lihtsalt olla ebaühtlaselt viimistletud.
d) keelte kõrgused on paigast ära. Kuna antud probleem tekib kolmandas vahes, siis on tõenäolisem süüdlane ülemine sadul.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
c) krihvid on ebatasased. Krihvid kuluvad loomulikult pilli mängimise käigus, aga uue pilli puhul võivad nad ka lihtsalt olla ebaühtlaselt viimistletud.
d) keelte kõrgused on paigast ära. Kuna antud probleem tekib kolmandas vahes, siis on tõenäolisem süüdlane ülemine sadul.
Ise kaldun ka sama arvama. Et siis tuleks nagu pill kaasa võtta sinna poodi, kus ma selle ostsin vms? Muidu olen sealt poest ostnud ka elektrika, ning elektrikas töötab perfektselt (Y)
mortal wrote:See et keeled plärisevad vastu krihve võib tulla kahest asjast:
a) Kael on rihtimata ja liiga sirge. Tuleks trossvarba (trussrod) pingutada. Kael peab olema õige natuke kumer ja vibus.
b)Kui oled algaja ja tõesti ei kuule ära, mis hääl õige peaks olema, siis võib ka olla et keel, mis pläriseb on niivõrd madalas häälestuses ja lõtv, et käibki vastu krihve.
Seda pole nagu kohanud, et uutel pillidel keeled liiga madalal oleks, pigem on kõrgel..
Pilli sain häälde . aga jah ma pean ikka võtma selle käigu ette poodi ja vaatama, mis edasi saab =)