Kitarri ostmine

Erinevate firmade pillid
pattra

Post by pattra »

greencow wrote:Minu meelest on Pandre lasknud enda pilliga veel mingit pulli teha. Kuldar oli pealtnägijas vms. ja siis Pandre rääkis kah seal, et pillireguleerimini ja ümberehitamine nõuab pidevat pillimehe ja ehitaja koostööd.

Ja ma arvan et pandre saundi juures on midagi peale pilli veel. Ehk siis Pill on ainult 1/3 helist, 1/3 on see varustus läbi mille heli tuleb, ehk kogu võimendus ja efektid ja 1/3 on mängija ise, kuigi mängija on vast kõikse olulisem. Ehk sitast mängijast ei tee fenderi J bass ja Edeni võimendus midagi paremat...
arvata on et tal mingi kõvem värk ja võimud taga on.
TnX

Post by TnX »

Hehe, õigel teel oled! Selle 18k eest saaks USA eBay kaudu stingray kätte küll. Eriti veel, kui plaanis juurde koguda.

Väga super, kui osta selline bass alustuseks. Bassil on ülimalt tähtis selle kvaliteet, tihti tähtsamgi, kui kidral. Hea bass kõlab! Sitt bass läheb mudaks ja ainult müriseb. Väga suur on erinevus heal ja halval bassil, heal ja halval kidral nii suurt erinevust ei tohikski olla.
Niikuinii sa esimesel suvel veel arvatavasti kuskile esinema ei lähe, esimesel aastalgi mitte. Seega on aega koguda ka hea võimu jaoks. Ning kui isegi peaksid proovi tegema ja esinema, siis alati saab kasutada korraldaja pakutavaid võime. Niiet sellepärast ei pea esialgu muretsema, osta ikka nii hea pill esimesena, kui rahakott lubab. Siis mingine võimendi (suvakas combo on kah harjutamiseks ok) ning häälestaja.

EDU!!! Bassimängijaid on vaja.

Pandre su suur iidol - The Suni kodulehel kah olemas tehnika millega ta mängib: MusicMan Stingray5, Ampeg SVT IV, Sansamp DI, Jim Dunlop Cry Baby. Nagu näha siis midagi hullult imelist seal pole. Hea ja kvaliteetne tehnika lihtsalt.
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
pattra

Post by pattra »

TnX wrote:Hehe, õigel teel oled! Selle 18k eest saaks USA eBay kaudu stingray kätte küll. Eriti veel, kui plaanis juurde koguda.

Väga super, kui osta selline bass alustuseks. Bassil on ülimalt tähtis selle kvaliteet, tihti tähtsamgi, kui kidral. Hea bass kõlab! Sitt bass läheb mudaks ja ainult müriseb. Väga suur on erinevus heal ja halval bassil, heal ja halval kidral nii suurt erinevust ei tohikski olla.
Niikuinii sa esimesel suvel veel arvatavasti kuskile esinema ei lähe, esimesel aastalgi mitte. Seega on aega koguda ka hea võimu jaoks. Ning kui isegi peaksid proovi tegema ja esinema, siis alati saab kasutada korraldaja pakutavaid võime. Niiet sellepärast ei pea esialgu muretsema, osta ikka nii hea pill esimesena, kui rahakott lubab. Siis mingine võimendi (suvakas combo on kah harjutamiseks ok) ning häälestaja.

EDU!!! Bassimängijaid on vaja.
ma tahaks ikka päris uut pilli,aga selle saamiseks ma näen veel vaeva :wink:
TnX

Post by TnX »

Miks? Kasutatud pill pole sugugi halvem. Tihtipeale on tegu hoopis parema asjaga. Ostad usaldusväärse müüja käest, siis on ämbrisse astumise tõenäosus isegi väiksem, kui kuskilt uisapäisa netipoest või Eesti poest tellida. Vead pole veel välja tulnud, kuid usaldusväärse kasutatud pilli müüja käest on lootus kõik vead välja pinnida.
Pealegi, algajale tundvad nii kallid pillid poes kõik väga head, tegelikkuses tuleb tõsiselt ja hoolikalt valida mitme pilli seast...

Ise ma seda tähele pole pannud, aga teiste poolt väidetakse, et mu Les Paul on palju paremaks läinud viimase aasta jooksul...ning mul on alles 3 aastat vana pilliga tegu. Alguses oli selline mudasem ja mu õpetaja sõnutsi "raskemini kätte andev" pill, aga nüüd olevat palju parem. Ise ma muidugi seda aru pole saanud, kuna pidevalt mängides ei pane muutusi tähele.

Enivei, sissemängitud pill on parema heliga ning endalgi kuidagi meeldivam mängida...

PS: Kui ma peaksin bassi endale ostma, siis valiksin isegi Stigray ja näiteks Fender Jazzi vahel või hoopis Rickenbacker 4003. Kõige seksikamad pillid ikka need, saundiliselt kah vinged.
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
pattra

Post by pattra »

TnX wrote:Miks? Kasutatud pill pole sugugi halvem. Tihtipeale on tegu hoopis parema asjaga. Ostad usaldusväärse müüja käest, siis on ämbrisse astumise tõenäosus isegi väiksem, kui kuskilt uisapäisa netipoest või Eesti poest tellida. Vead pole veel välja tulnud, kuid usaldusväärse kasutatud pilli müüja käest on lootus kõik vead välja pinnida.
Pealegi, algajale tundvad nii kallid pillid poes kõik väga head, tegelikkuses tuleb tõsiselt ja hoolikalt valida mitme pilli seast...

Ise ma seda tähele pole pannud, aga teiste poolt väidetakse, et mu Les Paul on palju paremaks läinud viimase aasta jooksul...ning mul on alles 3 aastat vana pilliga tegu. Alguses oli selline mudasem ja mu õpetaja sõnutsi "raskemini kätte andev" pill, aga nüüd olevat palju parem. Ise ma muidugi seda aru pole saanud, kuna pidevalt mängides ei pane muutusi tähele.

Enivei, sissemängitud pill on parema heliga ning endalgi kuidagi meeldivam mängida...

PS: Kui ma peaksin bassi endale ostma, siis valiksin isegi Stigray ja näiteks Fender Jazzi vahel või hoopis Rickenbacker 4003. Kõige seksikamad pillid ikka need, saundiliselt kah vinged.
MA ei ostaks elusees netivahendusel sellist asja, ikka poest :wink: . Ja seda kasutatud asja peab veel vaatama .
pattra

Post by pattra »

TnX

Post by TnX »

Böö...miks neti vahetusel mitte osta? Ma ostsin puhtalt sõbra sõna peale ühe pilli. Väga faking rokk pill on.

Tunnen paljusid, kes ebayst ostnud on. Kõik on rahul siiani. Eks muidugi võib alati minna Soome proovima pille ning sealt osta...samas hinnad polegi midagi väga head seal. Aga eks sa ise tead, mina lükkaks kogu raha nii hea kasutatud pilli peale kui võimalik ja ostaks eBay kaudu.
pattra

Post by pattra »

TnX wrote:Böö...miks neti vahetusel mitte osta? Ma ostsin puhtalt sõbra sõna peale ühe pilli. Väga faking rokk pill on.

Tunnen paljusid, kes ebayst ostnud on. Kõik on rahul siiani. Eks muidugi võib alati minna Soome proovima pille ning sealt osta...samas hinnad polegi midagi väga head seal. Aga eks sa ise tead, mina lükkaks kogu raha nii hea kasutatud pilli peale kui võimalik ja ostaks eBay kaudu.
eks ma võtan siis ekspertide nõu kuulda,sest ise ei tea ma sellest midagi ;)
TnX

Post by TnX »

Einoh, foorum muidugi pole 100% tõsi alati ning teised sinu eest otsustada kah ei saa. Parim variant oleks sebida endale mõni bassimängijast sõber või õpetaja, kes suudaks aidata valida. Kellega oleks arutada päriselt kogemuste põhjal, mis on hea ja mis mitte. Ning äkki lausa proovida.

Keegi tüdruk tegu rada7s kunagi mingi bassiteema. Sai tohutult palju vastuseid, nõuandeid ja abi, sealjuures ka vägagi kõva tehnikaga bassimeestelt ;)

Mine tõmba teema üles, ehk keegi sealgi pakub sulle oma abi, näitab ette mõnesid basse või annab lausa proovida.
EmM9

Post by EmM9 »

Rickenbacker on pisut ühe otsa pill, pigem siiski alustuseks MusicMan, Fender vms. Kahju muidugi,
et su silmapiir Pandrega lõpeb, tegelikult on ta alla keskmise (eriti, kui staaži arvestada).
Nt nääps Mingo, kel staaži u 1/3 Pandre omast, on mingi miljon korda parem...
Aga mis saab olla parem, kui veel üks bassimees? Naisbassimees... :D
- EmM9 -
pattra

Post by pattra »

EmM9 wrote:Rickenbacker on pisut ühe otsa pill, pigem siiski alustuseks MusicMan, Fender vms. Kahju muidugi,
et su silmapiir Pandrega lõpeb, tegelikult on ta alla keskmise (eriti, kui staaži arvestada).
Nt nääps Mingo, kel staaži u 1/3 Pandre omast, on mingi miljon korda parem...
Aga mis saab olla parem, kui veel üks bassimees? Naisbassimees... :D
midagi paremat ei saagi olla :D
Locked