Kes/kus keeraks akustilisel keeled madalamale?

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
served

Post by served »

aga vea pill tartusse siis..
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
raino

Post by raino »

Krt ei viitsi nii kaugele tulema nüüd hakata;) Aga no lootust on, et üks tüüp viskab pilgu peale.
crypton

Post by crypton »

Tere, märkasin õnneks sama pointiga teemat, et uut tegema ei hakanud. Olen kitarriga veel suhteliselt uus kuid juba tükk aega saanud mängida ka juba. Häirima on hakanud asjaolu, et kui sai vanade nailoni asemel metalli omad pandud, on keeled kuidagi liiga kõrgel ja sõrmedel hakkab mõne aja pärast suht valus ja nuh raske mängida. Ise tunnen et keeled võiks oma 3 mm madalamal olla.
Põhiliselt ise seda tööd on arvatavasti raske teha. Põhiliselt enne kas sellele riistapuule oleks võimalik mingit muutust teha?
Sai tehtud pilte ka:

ImageImageImage
ImageImageImage

Elan raplamaakonnas ja ehk on läheduses mingit kohta kus saaks antud asja parandada? Soovitada kedagi vms, kuna antud asjas info suht puudub.
Myrsik

Post by Myrsik »

vau 3mm tahad alla, siis nad suisa üle poole sendi ju eemal 12 freti peal :O
, kui palju on 12 freti juurest keele alumise ääreni - madalal E-l ja palju on kõrgel E-l?
sama lugu aga 1mene frett?
served

Post by served »

Hmm, miks sa arvasid et sa võin nailonkeeltega pillile matall keeled panna? Igale asjale käib ikka see mis on mõeldud. Nailon keeltega pillil on konstruktsioon on nõrgem ja teistsugune. Nüüd mine ruttu, vaheta nailonite vastu keeled ja siis võid mõelda millega timmimise peale, või müü maha ja osta metall keeltega pill (western tüüpi)

ADD: Ma julgen väita et sul on valus ja ebamugav sest sa pole harjunud metallist keelte pingega.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
crypton

Post by crypton »

Myrsik wrote: vau 3mm tahad alla, siis nad suisa üle poole sendi ju eemal 12 freti peal :O
, kui palju on 12 freti juurest keele alumise ääreni - madalal E-l ja palju on kõrgel E-l?
sama lugu aga 1mene frett?
see seal tgtl natukene petab , kui vaatad täpsemalt ei asetse tikutops ilusti mustal freti alusel. 12 fretil madalal E-l on see 0,4 cm ja kõrgel E-l 1,1 cm. Et jh mida rohkem seda parem (kuni teatud piirini loomulikult).
served wrote:Hmm, miks sa arvasid et sa võin nailonkeeltega pillile matall keeled panna? Igale asjale käib ikka see mis on mõeldud. Nailon keeltega pillil on konstruktsioon on nõrgem ja teistsugune. Nüüd mine ruttu, vaheta nailonite vastu keeled ja siis võid mõelda millega timmimise peale, või müü maha ja osta metall keeltega pill (western tüüpi)
Hmm, eks see tundus alguses ka kahtlane ja olen plaaninud nailoni ostmist, kuigi arvestades heli, olen ostmise katki jätnud. Muidu kellelt ma pilli sain, ei ole maininud ka et ma midagi valesti oleks teinud. :P
served wrote: ADD: Ma julgen väita et sul on valus ja ebamugav sest sa pole harjunud metallist keelte pingega.
Olen mänginud teiste metallkeelte pillidega ka, mis on madalamal, ja nendega on olnud väga mugav mängida.
Segabki vast kõige rohkem kõrgus.
sirver

Post by sirver »

miks sa sinna METALLKEELED PEALE PANID ? arvatavasti tõmbas see kaela nõgusaks tänu nende suurele pingele ning mine jap, kipkõp poodi ja osta uued nailonid peale

Epiphone LP Special II - Boss DS-2 - HB ga5
Ibanez V70CE
Sakura akust / ülevärvitud ning nokitud
crypton

Post by crypton »

sirver wrote:miks sa sinna METALLKEELED PEALE PANID ? arvatavasti tõmbas see kaela nõgusaks tänu nende suurele pingele ning mine jap, kipkõp poodi ja osta uued nailonid peale
Selge, eks siis saab tehtud :).
Myrsik

Post by Myrsik »

oi jumal, ma ei tulnud selle pealegi, et tegmist metall keeltega klassikalisega :O

poodi!
crypton

Post by crypton »

ma muidu mõtlen ka seda, et kui kael ongi suts nüüd metallkeelte tõttu välja veninud, siis nailoni pealepanekuga keeli allapoole ju ikka ei saa?
Kert

Post by Kert »

eks ta natuke kindlasti läheb tagasi. hullemaks ta igatahes ei lähe enam kui nailonid panna.
Kui uusi keeli ple veel jöudnud osta siis vöiks need metallkeeled esialgu vähemalt lödvaks lasta... vöi veel parem, lase kitarril yldse ilma keelteta olla niikaua.

E: ylemise rea keskmise pildi pealt tundub nagu tahaks sild vaikselt kere kyljest lahti juba tulema hakata ja kitarri kaan köveraks minna... Olen yhel akustil niimoodi valede keeltega kunagi silla ära rebinud kyljest, nii et sul on veel vedanud.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
crypton

Post by crypton »

Kert wrote:eks ta natuke kindlasti läheb tagasi. hullemaks ta igatahes ei lähe enam kui nailonid panna.
Kui uusi keeli ple veel jöudnud osta siis vöiks need metallkeeled esialgu vähemalt lödvaks lasta... vöi veel parem, lase kitarril yldse ilma keelteta olla niikaua.

E: ylemise rea keskmise pildi pealt tundub nagu tahaks sild vaikselt kere kyljest lahti juba tulema hakata ja kitarri kaan köveraks minna... Olen yhel akustil niimoodi valede keeltega kunagi silla ära rebinud kyljest, nii et sul on veel vedanud.
mnu nuh. Põhilisetl seda silda oleks siis võimalik tagasi ka "peksta"??
Kert

Post by Kert »

ei "peksta" teda ei ole vöimalik. Systlaga vöib sinna vahele puiduliimi lasta ja siis pressi alla panna.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
served

Post by served »

Ma nüüd ei tea täpselt kuidas sinu pillil see süsteem seal käib, aga minul oli sild poltidega ja kuna ise tegin ka kunagi sarnase vea, siis läks kere juba ka veidi mõraseks. Ma lahendasin selle probleemi nii, et panin sillale teisele poole vastu laiema plaadi ja kuna mul oli see värk seal poltidega siis oli lihtne.

Sinupuhul oleks vist mõistlik see sild sinna kinni liimida lihtsalt jah...
Hi-Gain

Parandan kitarre!
leho

Post by leho »

see kisub sul karmiks juba jah :D
vot vot nii juhtub kui ise maad avastad. oi kui palju olen ma komistanud kõiksugu idiootsustega ise kitarri mängima õppides :P

no offence
Locked