Plaan soetada üks kobedam bassivõim. Taara avita.

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
greencow

Plaan soetada üks kobedam bassivõim. Taara avita.

Post by greencow »

Nagu pealkiri ütleb, siis on plaanis muretseda endale lõpuks üks korralik bassicombo. Hetkel olen jõudnud niikaugele, et ostusoov on juba kindel, see on ka enamvähem kõik mis tean.

Küsiks kohe paar küsimust.
1) Võimsus. Kui palju. Plaan oleks, et võimendi saaks ilusti ka üle trummide mängitud. Siiamaani on öeldud, et 100w oleks ilus ümmargune number. Kasutusplaanid oleks siis teiste pillidega koos mängimine vaikselt, ei ole vaja karmi metalli. Üks asi mis annab boonust juurde oleks siis kickback positsioon, et võimu saaks kasutada ka monitorina.

2) Nupud, vidinad, efektid jms. Ei taha võimult karmi overdrivi. Kena oleks kui EQ oleks kergesti kasutatav ja samas võimaldaks saavutada erinevaid kõlapilte. Igasugused efektid ei ole eriti teretulnud, neid saab hiljem pedaalist. Samas kui mingi limiter või compressor olemas, ei heida sellepärast kohe võimu valikust kõrvale.

3) Muusikastiil oleks selline pehmem, seega ootaks ka võimult mõnusat pehmet ja sooja saundi. Madal ots peab kindlasti olemas olema, (Hetke võim ei saa enam viiekeelsega hakkama, isegi lahtine E läheb poole peale lahtikeelates draivi....) Tahaks tõesti, et võim oleks kasutatav rohkem kui poole helitugevuse juures. Ka kõrge ots ei tohi võimendusel puudu olla, aga seda muret ma kohanud pole, veel.

4)Hind. täpselt ei oska öela, olles uurinud Tallinna pillipoodide hindu kavatsen arvatavasti tohmannist tellida koos teiste foorumlastega. Esialgne prognoos oleks kuskil 6000-8000 krooni, samas ei oska midagi kindlat öelda.

Niisiis soovitage antud kriteeriumis võime mida leidub Tallinna pillipoodides ja mis teile sümpaatsed tunduvad. Plaanis järgmisel nädalal ise poodidele peale lennata ja võime proovima hkata, praegu teen luuret, saab äkki teada milliseid mudeleid proovida, mida vältida, mis vigasid võimust otsida.

Võite ka üldist infot rääkida. Palju võimsust üldse mistarbeks vajalik, Miks on lambid bassile head(kitarrile annab OD, aga kas midagi veel), kas kallutatud asend ja püstine asend kickbackidel ka mingit vahet teeb, ja kõike muud mis pähe tuleb.
greencow

Post by greencow »

Käisin täna luurel...

Tulemused jätsid piisavalt masendava mulje.

Stanfordis on ainult Hartke Kickbackid, R-Musikus öeldi mulle konkreetselt, et osta tasub ainult nende kõige kallim müügil olev võim, ülejäänud on saast(jälle Hartke Kickback) ja IS muusikus oli Roland CUBE-100 ainuke valik, plaanis seda küll proovida, kuid modelleerimis võim ei ole minu eesmärk...

Homme lähen vaatan ka kaubamaja stanfordi, kuid ei looda midagi erilist....
Myrsik

Post by Myrsik »

mine kaupmehe tänava muusikust ka läbi, kui juba sinna kanti satud.
seal saad ehk mõnd marshalli või ibanezi proovida.

ja ilmselt sa ei leiagi rahuldavat kombot.
targem on stack osta nii ehk naa - 100w kolakas kaalub piisavalt palju, et ennast kiruma hakata kui esimesele trepile jõuad.
EmM9

Post by EmM9 »

Lamp annab nö elu (ja ka draivi) nii kidrale, bassile, laulule jms. Sest inimkõrv on kord nii tehtud.
Kaldus võimude monitooring on parem.
- EmM9 -
greencow

Post by greencow »

Lugesin ja uurisin natuke selle Rolandi kohta ja ta paistab jube kiidetud olema. Keegi siit oskab midagi kommenteerida kas selle isendi või üldse modelleerimisvõimude kohta?
Velts.

Post by Velts. »

Olen mänginud läbi sajase kuubiku poes, erilist muljet küll ei jätnud. Selline üsna tavaline, lihtsalt, kellade ja viledega. Lahti keerama ei hakanud.
We board up the house
Hide upstairs and wait
Myrsik

Post by Myrsik »

ma komberdaks sinu nahas seda proovima:
http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=25691
EmM9

Post by EmM9 »

Myrsik wrote:ma komberdaks sinu nahas seda proovima:
http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=25691
Jep! Eriti, kui sa veel softimees oled...
- EmM9 -
greencow

Post by greencow »

See paistab Kickback olema, aga see 15" elemendiga asi on üks mudamülgas. Sattusin täna poes proovima ja on olemas madalad helid. vist, ma ei kuulnud midagi selget. keksmisi ja kõrgeid pole.... Näppisin natuke EQd, aga sellest kõlarist vist lihtsalt ei pigista midagi välja, pealegi ei saa aru, miks see asi niipalju maksab :?

Sattusin mõnda asja veel näppima täna. Rolandi kube 100 oli minujaoks midgi segast. Saab küll igasugusaeid erinevaid hääli ja asju, aga kõik on sellised mis ei tekita mingit emotsiooni. Pealegi on ISi putka pisike ja ma istusin koguaeg mingi plärina ja korraks isegi vile sees. See tegi arvatavasti mulle karuteene, jättis võimust kehvema mulje...

Ja siis sattusin PVX muusikus pale selle Hartke proovima ka Marshalit, mõtlesin lihtsal vaadata kui jubedat häält see teeb, ühesõnaga suhtusin eelarvamusega, et kitarrivõimendi firma ei saa ju bassivõimu teha. MB 150 jättis esimesest hetkest peale eriti hea mulje. Ükskõik mis ma EQga tegin(tunnistan, test oli lühike) säilis helis soojus ja mahlasus, Samas oli võimalik näppida nii madalaid kui kõrgeid sagedusi ilma et heli muutuks ebamääraseks või mudaseks. Kas seda kõike teeb tõesti mingi pisike lamp preampis?!? Ma olen hetkel ikkagi sõnatu... Aga sellest ei saa aru kuidas see võimendi nii odav saab olla, see tekitab kahtlusi ja eriti reviewe kah ei ole selle kohta, ikkagi suht uued võimud.
Myrsik

Post by Myrsik »

mb150 on hübriid, kuidas nyyd öelda, seal on lamp sees.
alates mb60-st on, peabki meeldima, mingi õhkõrn lamp siiski ju :)
mb60 nel on 1 ecc83, kus täpselt ma ei tea, ilmselt void on spets sellel alal :)

mine proovi mõnd täislampi, kasvõi marshalli :)
ilmselt sa ei mängi numetalit.

ja ha1200 ei ole kickback. mine proovi järgi.

su see 6 tonni on jäik ja kindlasti kombo?
greencow

Post by greencow »

Kickbackidel on just seesama HA1200 peaks sees.

6-8k on muutunud juba suht kindlaks 8000 krooniks

Ja plaan on ikkagi soetada kombo, midagi mida jaksab üksi tassida ja mis mahub getzi tagaistmele ära. Oleks seda raha kusagilt natuke rohkem tulemas, siis vaataks võibolla tõesti eraldi pea ja kabineti poole, aga tahaks ka kombot mis oleks "väike ja kerge"
Myrsik

Post by Myrsik »

vaata ennemini sa tassid üksi pead ja kasti kui 100w kombot, ma muidugi ei tea mihuke lurich sa oled, aga ilmselt nii ta on.
ega kõik kabinetid ole majasuurused.
EmM9

Post by EmM9 »

Ei tasu muidugi unustada, et rada7 ja poe HA1200 on kindlasti vahe sees...
Kui rääkida uutest Hartkedest (Hiinas tehtud), siis nende valjukad ei kõlba tavaliselt kuhugi.
Ja mõistlikum oleks pigem osta Hartke pea ja mõne parema tootja kabinet.
Rada7-s pakutav aga pole Hiinas tehtu, seega peaksid huvi korral proovima ikka antud isendit...
Ise arvan, et pea + 1x12/1x15 kabinet on tunduvalt universaalsem lahendus. Ma muidugi ei tea
sinu olukorda, aga kui su esinemiskohad pole kindlalt piiritletud, siis pigem pea. Samas pubi/klubimehena
oleks kombo mõistlikum.

Anyway, kui Hartke pole siiski sinu rida, siis (arvestades su rahalist piirmäära) vahest Warwick CL/CCL...
- EmM9 -
greencow

Post by greencow »

Kas keegi Ampegi BA115T kohta oskab midagi rääkida?

Kandidaat number üks, kuna Marshalli hind(Odav) tundub kuidagi kahtlane. Samas ei ole ma seda Ampegi oma käega katsuda saanud....

Ampegi kohapealton internet täis arvustusi mis laidavad asja mapõhja... Kurat ma ei saa enam aru mis on hea ja mis halb...
EmM9

Post by EmM9 »

Kindlasti proovi ära! Ampeg on küll pigem hardimeestele (valdav enamus Eesti järelturul), aga samas võib ka sobida (sõltub maitsest)...
BA115 on täiesti proovitav Balti Kontserdis, 300eek/h on rent. Samuti on müügis rada7-s BA210. Küll 9,5 kEEK, aga proovi kindlasti...
- EmM9 -
Locked