tele-spetsid ja eletroonikud, andke nõu

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
telepoiss

tele-spetsid ja eletroonikud, andke nõu

Post by telepoiss »

tere,

lugu selline siis:

tegin selle lihtsa "1950-s mod´i" ( http://www.lilypix.com/photos/data/71ad ... p39557.jpg ), mis täies mahus kujutab endast vol pote käppade vahelt selle väikese treble bleed kondeka välja viskamist ja tone potest vol potele tuleva juhtmeotsa ümbertõstmist vol pote vasakult klemmilt keskmisele klemmile. see tagab tooni mittemudaseks minemise vol alla keeramisel, ja erinevalt treble bleed kondeka lahendusest palju naturaalsema heliga (hoiab kõrged alles ja ei lähe samas selliseks "õhukeseks ja teravaks" nagu tavaskeemi puhul : http://www.axiomatic-music.co.uk/acatal ... ematic.jpg ). minu liba-telel seda treble bleed kondekat seal ei olnudki, nii et pidin ainult juhtmeotsa ümber tõstma.

muidu sai väga hea:

kui tone on mingis suvalises asendis ja seda ei puutu, siis vol allakeeramisel balanss (tone´ga ettevalitud kõrgete osakaal) säilib ilusti;

kui vol on max asendis siis tone keeramisel kõik mõjub ilusti ja õigesti.

paraku,

kui vol ei ole päris max peale keeratud , siis sellisel juhul läheb tooni potti maha keerates heli ka tugevalt vaiksemaks :?

Kas selle segase jutu peale oskab keegi mingit lahendust/põhjendust pakkuda ?

tänud ette,
tp
ddes3
Moderaator

Post by ddes3 »

Kõigepealt vaata, kas kõik juhtmed annavad ikka ühendust. Vahel tulevad sellest jamad.

Aga ehk aitaks see, kui võtaksid kõik juhtmed ära ja paneksid skeemi järgi kõik uuesti. Niimoodi nusserdades võis midagi ära jääda.
telepoiss

Post by telepoiss »

tele skeem on sama lihtne kui norma juhtmega mänguauto oma. kontrollisin mitu korda üle veel ka enda tegemised, jootmised. panin praegu treble bleedi(kasutasin prooviks 2000pF-list standardse 1000-se asemel), kuniks selgub miks see anomaalia tekkis (või et nt äkki ongi selline tobe lisaefekt normaalne selle 1950s modi puhul...)
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kust sa selle skeemi võtsid üldse? Fenderi lehe andmetel on 50-ndate telecasteril küll volüümi- ja toonipote vaheline juhe volüümipote vasakul klemmil.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
telepoiss

Post by telepoiss »

ikka tdpri mis muud

http://www.tdpri.com/forum/tele-tech/29 ... weaks.html

tehase pillidel seda mu teada ei olnudki( fifties M O D, right :wink:. tegelikult see peaks seostuma hoopiski alguseotsa lespaulidega).
Faded
Moderaator

Post by Faded »

"50s mod" tähendaks minu jaoks "modifitseeri oma uus tele 50-ndate tele sarnaseks". Aga see selleks.

Sealsamas TDPRI-s ei taha nõu küsida selle kohta? Antud modifikatsiooni autor ju sealsamas olemas.
telepoiss

Post by telepoiss »

eks ma uurigi, aga ei ole vastatud veel nii selgelt et minusugune juhtmekartja täpselt aru saaks kõigest. sportlikust huvist küsiks siinkohal , et äkki näitaksid pireti kaanealust. elik mis wiring tal on

TP
Last edited by telepoiss on 01 Mar 2008, 14:13, edited 1 time in total.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Aga palun. Loodetavasti saad aru, mis seal toimub.

Image

See suur kollane jurakas on Hovland Musicap toonikondekas. Huvi pärast tellisin, pidi olema eriti audiofiilidele mõeldud kraam. Soundi ta kehvemaks ei muutnud, nii et tagasi ei hakanud ka vahetama.

Hovlandi vasaku ülemise nurga taga on näha teist kollast junni, see on Mallory treble bleed kondekas.

Lüliti on stock, kuna ma avastasin, et selle kolmest asendist saab väga lihtsalt viis, kui sees üks plastikjulla ümber pöörata (ilmselt toodetakse neid samal liinil nii strati kui tele jaoks). Lüliti asendid on:
1) kaelahelipea
2) mõlemad paralleelselt
3) sillahelipea
4) vaikus
5) mõlemad jadamisi =humbucker
Teine lüliti nuppude vahel vahetab kaelahelipea faasi, nii et kahe lülitiga koos saan ma kõik seitse erinevat kombinatsiooni, mis kahe single coiliga võimalik.

Poted on ka stockid, Alpha omad. Praegu kaalutlen, et kas jätta nad niisama (midagi viga neil otseselt pole), või lasta Liivamäel süvendit veidi laiendada ja profülaktika mõttes täismõõdus poted panna. Rebekal on suured CTS-i omad, ja fiil on igatahes parem, kui väikestel potedel.

Juhtmed on kõik riidest isolatsiooniga (vintage cloth-covered wire), mida ma suuresti eelistan PVC-isolatsiooniga juhtmele (see raip kipub sulama kergesti). Ainult kaelahelipea maandusjuhe on PVC kattega, seda ei viitsinud hakata välja vahetama.

Toonipotekas on volüümiga paralleelselt (ehk juhe toonipotesse tuleb volüümipote äärmiselt klemmilt).
telepoiss

Post by telepoiss »

äge!
misiganes

Post by misiganes »

Faded, kas sul helipeadest helinäiteid ka kuskil üleval on? Eriti huvitaks paralleelselt ja jadamisi üheduste võrlus.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Hetkel ei ole, aga võin proovida mingi õhtu lindistada.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

http://faded.havocaos.com/mp3/piret_pickup_demo.mp3

Klipid on: kaelahelipea; mõlemad paralleelselt; sillahelipea; mõlemad jadamisi; mõlemad paralleelselt ja faasinihkes; mõlemad jadamisi ja faasinihkes.

Paralleelselt ja jadamisi asendid on müravähendavad (kuna helipead on magnetiliselt ja elektriliselt vastupidise polaarsusega), ja seetõttu väga head draiviga mängimiseks. Tavaliselt ma kasutan rütmi jaoks paralleelselt asendit, ja soolode jaoks lülitan helipead jadamisi, see annab päris hea boosti.

Faasinihkes asendid on küll huvitavad (annavad hea lo-fi efekti, nagu mängiks läbi 2-tollise kõlari), aga reaalselt mul hetkel eriti kasutust ei leia.
misiganes

Post by misiganes »

Jadamisi muutub toon tunduvalt kandvamaks. Kuigu kaelahelipea teeb juba üksi üsna mõnusalt kandvat tooni.
Kas sa lindistasid läbi võimendi?

PS! Aga kuna minu kõrvale on astunud elevant, siis minu arvamust ei tasu kullana võtta. ;)
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Läbi võimendi jah. H&K 15R (clean, eq keskel) -> Shure SM57 -> Mackie Onyx Satellite.
Locked