Ok. Ma ei saa nüüd hästi aru mis vahe on eelvõimendil ja mõnel multiefektikal. Mille järgi neid asju liigitatakse.
Ja siis selline küsimus, et kui endal olemas praegu 30w Hartke kas järgmisena oleks mõtekas vaadata uue võimenduse poole või osta mõni eelvõim/efektiplokk?
Lähiajal pole küll raha tulemas, aga see 30 w jääb pisut lahjaks (või läheb draivi) ja kooli aulas on pult olemas, aga sinna otse pilli ühendada ei kannata eriti...
Mainin veel ära, et küsimused on suunatud bassitehnika suunas.
Eelvõim vs. Efektiplokk
Re: Eelvõim vs. Efektiplokk
Eelvõimendi ülesanne on instrumendi (või mikrofoni) nõrk signaal võimendada, enamasti liinitasemele. Selline signaal läheb edasi näiteks pulti ja/või lõppvõimu.greencow wrote:Ok. Ma ei saa nüüd hästi aru mis vahe on eelvõimendil ja mõnel multiefektikal. Mille järgi neid asju liigitatakse.
Paljudel multiefektikatel on sisseehitatud eelvõim, mis võimaldab ühendada efektika otse näiteks helipulti või kitarrivõimendi lõppvõimu.
Kui sa tahad paremat soundi, hangi parem võim. Hartke pisikesed kombod ei ole üldiselt väga hea soundiga, minu arust vähemalt.Ja siis selline küsimus, et kui endal olemas praegu 30w Hartke kas järgmisena oleks mõtekas vaadata uue võimenduse poole või osta mõni eelvõim/efektiplokk?
Eraldi eelvõimul oleks mõtet siis, kui sul on plaanis tulevikus sealt otse PA-sse ühendada, või kasutada ka eraldi lõppvõimu.
Efektiplokil jälle on mõtet siis, kui sa tahad mingit efekti lisada (sellest ka nimi). Ma soovitaks sul esialgu põhisound paika saada ja siis vaadata efektide poole.
Bassi saab edukalt ühendada pulti läbi DI-boksi või eelvõimu (nt. bassivõimust line out, rec out või muu sarnane väljund).Lähiajal pole küll raha tulemas, aga see 30 w jääb pisut lahjaks (või läheb draivi) ja kooli aulas on pult olemas, aga sinna otse pilli ühendada ei kannata eriti...
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
kas bassiefektidel on erilist mõtet? tavaliselt lasevad nad ainult täidet kidrast oktaav all pool ju. kuigi ma olen bassi ainult paar korda elus näppinud
ostaks ma pigem eq pedaali et bändis saund korralikult ära ühildada. behringeri bassi eq maksab aint 10 eurot ka, väga bueno diil.
Ibanez SA120(Seymour Duncan Alnico Pro II Bridge, Ibanez AH5 Neck)
Digitech Bad Monkey
Zoom Hyper Lead HL-01
Isetehtud Germaanium Fuzz Face
Laney LC15R (Marshall JCM800 eelvõimuga)
There aint no rock and roll without glowin' glass!
Digitech Bad Monkey
Zoom Hyper Lead HL-01
Isetehtud Germaanium Fuzz Face
Laney LC15R (Marshall JCM800 eelvõimuga)
There aint no rock and roll without glowin' glass!
Bassile jah väga palju efekte ei anna lisada, kisub mudaseks ära. EQ-t annab alati võimu pealt kruttida, ehkki tore graafiline või parameetriline annab kindlasti võimalusi juurde. Draiv, kui võim ise piisavalt ei võimalda. Võib-olla hästi kerge chorus ja/või reverb, et soundi täidlasemaks muuta, kui puldist seda ei saa. Ja ongi enam-vähem kõik.
Seda siis bassi kui rütmipilli puhul. Bassile soolopillina annab palju rohkem efekte rakendada.
Seda siis bassi kui rütmipilli puhul. Bassile soolopillina annab palju rohkem efekte rakendada.
Re: Eelvõim vs. Efektiplokk
Kurat ma olen ikka täitsa dumbajumba. seda asja peab proovima.Faded wrote: Bassi saab edukalt ühendada pulti läbi DI-boksi või eelvõimu (nt. bassivõimust line out, rec out või muu sarnane väljund).
Vaata ainult, et sa ei võta bassivõimu kõlariväljundist signaali, see on puldi jaoks kordades liiga tugev (kuna on mõeldud otse kõlarite toitmiseks).
Sobiva väljundi nimi võib olla sõltuvalt võimust nt. line out, rec out, fx send, pre out ja palju muud. Kui ütled oma võimu täpse mudeli, võib ka manuaalist järgi vaadata, kas sellel on mõni sobiv väljund.
Sobiva väljundi nimi võib olla sõltuvalt võimust nt. line out, rec out, fx send, pre out ja palju muud. Kui ütled oma võimu täpse mudeli, võib ka manuaalist järgi vaadata, kas sellel on mõni sobiv väljund.