Stagg handmade western

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
raciocinio

Stagg handmade western

Post by raciocinio »

Tere! Ostsin mitu aastat tagasi Staggi SW203SB handmade akustilise. Algaja nagu ma siis olin, ei teadnud ma kitarridest midagi. Küll aga olin ennem klaverit õppinud ja siis tundus juba asi kahtlane, sest kui pill häälestada mingi muu instrumendi järgi, siis pill polnud iseendaga hääles jne. Samuti oli väga raske mängida, ning sellepärast jätsin ma pilli mängimise pooleli, kuni sain katsuda elektrikitarri. See mängis nagu iseenesest. Sai siis endale ka elektripill soetatud ja akust jäi nurka seisma.
Tahaks aga, et sellest akustist saaks asja. Tal on nagu kael päris kõver, ei häälestu, keeled kaugel, kohati 7mm kaugusel, raske mängida. Ja ma käisin selle pilli eest välja u 2500 krooni.
Mis ma peaks tegema, kuhu peaks suunduma? Mingi kitarrimeistri juurde minema? Millise?
Kui sellest pillist asja ei saa, siis peab uue ostma. Akust ju ometi kõlab nii ilusti :D
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Kui tahad ilusti kõlavat ja hea mängitavusega pilli siis soovitaks, vähemalt mina, sul uus osta. Kui tahad eriti head kõlaga asja siis 12-keelne - ikka eriti hea kõla neil.

Eile poes mängisin mingit Vintage 12-keelset ja oli hea. Kidra suurem asi polnud. Kael mingi ilge käkerdis jne aga 12-keelse isu tuli jälle peale.
Throw the Jew Down the Well
raciocinio

Post by raciocinio »

Keeled on peal ära vahetatud ja kaela üritasin pingutada, aga ei lähe. No on ikka küll, ostad poest uue pilli 2,5kiloga ja ei lähe hääldegi. Ega ikka ei tasu algajal pilli osta ilma kogenud pillimeheta.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Esiteks, Stagg ja handmade? Kas ma olen ainus, kellele see imelik tundub?

Teiseks, kas sa poes ei proovinud pilli häälestumist?

Pilli vigade kohta - kas häälestajaga pill häälestub? Teise pilli järgi ei peagi häälestuma.
Keelte kõrgust annab reguleerida, selleks tuleb alumist sadulat põhja alt madalamaks lihvida.
Kui kael on kõver, siis selle jaoks on pingutusvarras - seda pingutades peaksid kaela jälle sirgeks saama.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
raciocinio

Post by raciocinio »

Faded wrote:Esiteks, Stagg ja handmade? Kas ma olen ainus, kellele see imelik tundub?

Teiseks, kas sa poes ei proovinud pilli häälestumist?

Pilli vigade kohta - kas häälestajaga pill häälestub? Teise pilli järgi ei peagi häälestuma.
Keelte kõrgust annab reguleerida, selleks tuleb alumist sadulat põhja alt madalamaks lihvida.
Kui kael on kõver, siis selle jaoks on pingutusvarras - seda pingutades peaksid kaela jälle sirgeks saama.
Kui ma poes olin, siis mul polnud kitarridest veel vähematki aimu. Ei teadnud kuidas toimib jne.
Kahtlane tundub tõesti see handmade, aga sees staggi silt ütleb seda. teen pilte ka telefoniga ja näitan. Pingutusvarda keeramisega ei taha minna kael sirgeks. Ma kardan, et ma olen kunagi liiga palju korraga keeranud. Pill ei häälestu häälestaja järgi ka. Kui läksin kitarriõpetaja juurde(kes oli mu muusikakooli direktor), siis ta ei saanud ka kuidagi häälde seda.

Image

Image

Image
Ecko

Post by Ecko »

Kehv pill. Mul on samuti stagg e-akust kuid ma olen väga rahul selle kõlaga. Paljud asjatundjad on kiitnud seda kõla. Kael pole kõver ja keeled on parajal kõrgusel.
paar väikest viga leiaks kah, kuid need on kukepea..
Malicious

Post by Malicious »

Sama siin, mul on ka Staggi e-akust ja viga pole midagi tal, häälestub ja hääles püsib väga hästi.
Locked