Uue kitarri valimisel oleks vaja targemate abi.

Erinevate firmade pillid
hannesp

Post by hannesp »

Ma olin senimaani suht veendunud, et järgmine pill saab olema too Epi Les Paul EX ME, aga otsustasin, et ei hakka ikkagi netist tellima ja kuna neid siiakanti pole niipea oodata, ostan lähiajal hoopis Schecter Hellraiser Tempesti IS -st.
Diktaator

Post by Diktaator »

Hentsik wrote:Eelmises postituses olevad küsimused on veel õhus.

Ja siis veel see, et milliseid nõrku kohti tuleks pillipoes epiphone'de pool vaadata?
Esiteks on epiphone`idel ja ka gibsonitel kael ühes tükis. Vintage`il näiteks on liimitud, mis on juba eelis. Puit on Vintage`itel samuti üsna korralik. Helipead ei ole muidugi midagi erilist.Epiphone ei ole ikkagi gibson. Kui siis ainult nime poolest. Leibelit tahad, siis osta epikas. Aga alla 20k epiphone`id pidid suht jahu olema. Pigem kasutatud Gibson või tutikas Vintage, kui LP tüüpi pilli otsida.
Gibsoni helipead muide maksavad kuskil 5000.- komplekt. See ei ole ju iseenesest üle mõistuse. 4500.- kitarr ja 5000.- helipead. Kui mõelda, millised hinnad on gibsonitel?
Last edited by Diktaator on 29 Feb 2008, 19:21, edited 1 time in total.
| Vintage VEC350 | Musima 1657 | Maria Rhythm (Lunatšarski)| Marshall MS 15 Stack | Marshall The Compressor ED-1 | Marshall Bluesbreaker BB-2 | Marshall Echohead EH-1 | Marshall Regenerator RG-1 | Morley Little Alligator |
|
www.dwamband.com|
liivainimene

Post by liivainimene »

Gibsoni helipead on ebays saadaval (osta kohe hinnaga ja uued, karbis) umbes 120 dollarit tükk, saatekulud Eestisse ca. 200 krooni. Mitte just ulmeliselt palju korraliku pea kohta.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
liivainimene

Post by liivainimene »

Üldiselt võib ikka ise võtta, a kui võimendiga tahad proovida, siis pead müüjatelt juhet küsima. Kui sul häälestaja on, siis selle võiksid kaasa võtta, poes on pillid enamasti suht häälest ära.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
knapsack

...

Post by knapsack »

Kui lähed poodi proovid mõnd pilli sealt, siis ju sa proovid seda pilli mis väljas on, aga see mis sulle laost tuuakse võib ju hoopis teiste heliomadustega olla või hoopis praak. Kas lastakse seda pappkarbi sees olevat ka proovida?
hannesp

Post by hannesp »

Ei, sa ei tohi poes isegi vaadata, mis seal karbi sees on. 8)
liivainimene

Post by liivainimene »

Muidugi saad seda konkreetset pilli näha, mis sulle müüakse. Kui see väljas olev eriti meeldib, siis võid ju paluda, et selle konkreetse endale saaksid. Ei tohi lihtsalt lasta endale pähe istuda.
Mul oli esimestki kitarri ostes nii, et müüja tõi tagant lausa 2 tükki karbis ja laskis mul nende vahel valida - võtsin selle, millel truss rodi augus väikest viimistlusviga polnud :)
PS: Kaela vahtrapuu oli mu valitul ka ilusam, kergelt lainelise mustriga.

SAANDEER

Post by SAANDEER »

Hentsik wrote:Okei. Homme ostma midagi ei hakka nagunii (veebipoest tellin hinna tõttu). Kui saab veebist jama või praagi, eks siis tuleb tagasi saata ja uuesti oodata, aga midagi pole teha. :D

Lähen siis homme häälestajaga vast. Tahan teada saada, milline on kael, kuidas on kõrgetele frettidele juurdepääs, milline on põhjalikumalt tema väljanägemine jne. sellised asjad.
Muide, kui pill kohale on jõudnud, kommenteeri kui korras pill oli. Olen samuti mõelnud internetist ühe isnendi tellimist ( uus mudel, olen kindel, et Eestis kohapeal sellist isendit ei ole ).
knapsack

Post by knapsack »

Hentsik wrote:Okei. Homme ostma midagi ei hakka nagunii (veebipoest tellin hinna tõttu). Kui saab veebist jama või praagi, eks siis tuleb tagasi saata ja uuesti oodata, aga midagi pole teha. :D

Lähen siis homme häälestajaga vast. Tahan teada saada, milline on kael, kuidas on kõrgetele frettidele juurdepääs, milline on põhjalikumalt tema väljanägemine jne. sellised asjad.
Ma oleks vast ammu juba netist endale tellinud aga läksin liiga uudishimulikuks ja avastasin tohutult foorumeid kus kaevatakse oma netitellimuste üle.. Muidu ise ka homme pilli valima;) Tõenäoliselt Squieri või Vintage'i telecaster;)
smackerr

Post by smackerr »

No soovitatav on, et alasti, muidu ei saa pilliga õiget kontakti. Aga on aksepteeritav ka trussikute väel. :D
Ibanez RG2550 Prestige with EMG81 - Dr Boogie - Phase90 kloon - Boss NS2 - HB GA5.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Stanfordis minu arust eraldi ruumi ei ole proovimiseks. Vähemalt mulle pole silma jäänud. Samas ma pole seal kitarre näppimas käinud ka.

Riiete kohta - nii nagu endal mugav on. Kuivõrd homseks lubati vihma, siis vähemalt niipalju võta ära, et pill märjaks ei saaks.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Henri

Post by Henri »

ma nt ei raatsiks nii kallist epi pauli osta. otsiks sama raha eest mõne vähem tuntud firma kirve, millel oleks seda nö mojot kõvasti rohkem kui epil. nt selle asemel et osta mingi citroen 306, tooks ma endale '68 mustangi kui nii annab võrrelda:P ebays leidub selliseid nt
v100 > SH2N+SH4B
Marshall Guv'nor GV-2
Fender Champ
EmM9

Post by EmM9 »

Henri wrote:ma nt ei raatsiks nii kallist epi pauli osta. otsiks sama raha eest mõne vähem tuntud firma kirve, millel oleks seda nö mojot kõvasti rohkem kui epil. nt selle asemel et osta mingi citroen 306, tooks ma endale '68 mustangi kui nii annab võrrelda:P ebays leidub selliseid nt
Ma tahaks näha, kust sa saad Citroeni hinnaga Mustangi....
Praegu on su võrdlus:
Epi LP'08 vs nt Gibson LP'59
(aga ma sain su mõttekäigust aru küll..)
- EmM9 -
Henri

Post by Henri »

ot:tegelt ma ajasin 306 segamini 307'ga.. viimast mõtlesin siis.. ja mitte citroen vaid pežoo:P aga mustangite kohta nii palju, et usas tehti neid omal ajal nii metsikult, et praegugi võib taskukohase hinnaga saada mõne. auto24s on paar 60ndate keskmises korras olevat mustangit 150..200k ringis, mis siis veel usas on kui seal müüdi aastatel 64...73 korralikult üle 1,5 miljoni stangi. aga las nad jääda
v100 > SH2N+SH4B
Marshall Guv'nor GV-2
Fender Champ
mothman

Post by mothman »

Tartu R-musicusse tulid täna ka paar Epiphone. Üks standard ja teine oli vist custom, minge kaema! Väga bueno!
Jackson Kevin Bonds Signature-->Hughes and Kettner Switchblade 100w Head

Image
Locked