Potekad
-
roosakummik
Potekad
potekate peal on tähised A 500 k oomi ja B 500 k oomi- kust ma aru san mis potekas on volume jaoks ja hääle jaoks.
Vintage LP Lemon top,Omatehtud Telecaster,Ibanez Rg,Ibanez AW85ECE-RLG
HB GA 15P&Fender M80(Proovikas) Crate 15w(Kodus)
Marshall Jackhammer,Guvnor,Bluesbraker,Supervibe,Reflector,Ecohead,Regenerator,Vibratrem ,Compressor.
Marshall Jackhammer,Guvnor,Bluesbraker,Supervibe,Reflector,Ecohead,Regenerator,Vibratrem ,Compressor.
-
roosakummik
Ja kas iga tone potekas nõuab takistit vahele. Või oli see nüüd potensiomeeter) 
Vintage LP Lemon top,Omatehtud Telecaster,Ibanez Rg,Ibanez AW85ECE-RLG
- RockaRolla
Kondekat on jah vaja. Kondekas käitub põhimõtteliselt high-pass filtrina, ehk siis teatavast piirist kõrgemad sagedused pääsevad läbi, madalamad aga mitte. Mida suurema väärtusega kondekas, seda madalamad sagedused läbi pääsevad.
Kondekas ja pote jadamisi tekitavadki lihtsa toonikontrolli - mida vähemaks sa tooninuppu keerad, seda väiksem on takistus kondeka ja maa vahel ning seda rohkem kõrgeid sagedusi lõigatakse signaalist välja. Kondeka väärtus määrab siis selle, milline on sound siis, kui toonipote on nulli keeratud.
Kitarridel on toonikondekas enamasti vahemikus 10-50 nF (nanofaradit).
Kondekas ja pote jadamisi tekitavadki lihtsa toonikontrolli - mida vähemaks sa tooninuppu keerad, seda väiksem on takistus kondeka ja maa vahel ning seda rohkem kõrgeid sagedusi lõigatakse signaalist välja. Kondeka väärtus määrab siis selle, milline on sound siis, kui toonipote on nulli keeratud.
Kitarridel on toonikondekas enamasti vahemikus 10-50 nF (nanofaradit).
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
-
roosakummik
- liivainimene
Elfast (endine Tevalo). Tõenäoliselt ka Oomipoest ja muudest sarnastest elektroonikakauplustest.
Polüpropüleen- ja polüesterkondekad sobivad kitarrile paremini, kui keraamilised. Jälgi, et mahutavus oleks õige. Levinud väärtused on 47nF single coilide ning 22nF humbuckerite jaoks (kui ma õigesti mäletan). Nagu öeldud, suuremad ja väiksemad väärtused annavad veidi erineva soundi, nii et katseta, kondekad on üsna odavad.
Polüpropüleen- ja polüesterkondekad sobivad kitarrile paremini, kui keraamilised. Jälgi, et mahutavus oleks õige. Levinud väärtused on 47nF single coilide ning 22nF humbuckerite jaoks (kui ma õigesti mäletan). Nagu öeldud, suuremad ja väiksemad väärtused annavad veidi erineva soundi, nii et katseta, kondekad on üsna odavad.
- liivainimene
Kui ma enda pillile kondesid otsisin, siis sain aru, et vastupidi, 22 nF singlitele ja 47 humbuckeritele.
Oskad kommenteerida, miks keraamilised kitarrides nii head pole kui need teised konded?
Panin endale küll need lihtsad oranžid junnid külge, singlitel töötab ilusti, eks humbuckeriga näis.
Oskad kommenteerida, miks keraamilised kitarrides nii head pole kui need teised konded?
Panin endale küll need lihtsad oranžid junnid külge, singlitel töötab ilusti, eks humbuckeriga näis.
Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Ameeriklased eriti kipuvad miskipärast nanofaradit mitte tunnistama. Selles vahemikus kasutatakse hästi väikseid mikrofaradilisi või hästi suuri pikofaradilisi väärtusi.
Keraamilised töötavad muidugi, ja 90% inimestest tõenäoliselt neil vahet ei tee. Aga (minu teada vähemalt) on neil kõrgem müratase, kui polüestritel, mistõttu nad audioskeemides pole nii head. Aga muidugi, oma kõrv on kuningas.
Keraamilised töötavad muidugi, ja 90% inimestest tõenäoliselt neil vahet ei tee. Aga (minu teada vähemalt) on neil kõrgem müratase, kui polüestritel, mistõttu nad audioskeemides pole nii head. Aga muidugi, oma kõrv on kuningas.