Segadus

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
Tomiitoz

Segadus

Post by Tomiitoz »

Nimelt olen segaduses kitarri tehnika ostmisega.
Küsin siis mõned võibolla vägagi rumalad küsimused, kuid ei taha enne raha raiskama hakkata, kui ei tea mida ma üldse ostan.

Et siis...
Hughes&Kettner Edition Blue 30 R, Guitars Combo, 2 channels: Clean and overdrive, 3-Band-EQ, effect loop, CD input,30 Watts, 10" Jensen® Speaker, Reverb, operating panel blue light up

Mida see 2 channels tähendab? Kas sellel võimul on ainult 2 erinevat tooni (clean, overdrive) või on need 2 erinevat nö kanalit, kust saab neid toone veel omakorda muuta?

Lisaks plaanin osta efektiprotsessoreid.
Kui võimul on näiteks 5 erinevat tooni, aga protsessoril on 8 erinevat nuppu, kas siis kõiki üldse saab kasutada?
Ehk siis kas effektiprotsessor muudab heli, või annab ta käsu võimule heli muuta?

Kas kõikide võimudega on võimalik lindistada?

Olen päris palju erineva tehnikaga kokku puutunud ning neid kasutanud, kuid tööpõhimõte on siiani teadmata. Samuti pole nende kasutamisel kõiki asju kasutanud.

Igatahes hetkel plaanin osta endale:
võimu
H&K 30DFX võimu ning Zoom G7.1ut effektiprotsessorit.
Sobivad need kokku? On üldse mõtet osta?
Kitarr on Ibanez RG350 DX

Kõik kommentaarid ja soovitused on teretulnud.
Kert

Re: Segadus

Post by Kert »

Tomiitoz wrote: Lisaks plaanin osta efektiprotsessoreid.
Kui võimul on näiteks 5 erinevat tooni, aga protsessoril on 8 erinevat nuppu, kas siis kõiki üldse saab kasutada?
Ehk siis kas effektiprotsessor muudab heli, või annab ta käsu võimule heli muuta?
Efektiprotsessor muudab ikka ise heli mitte ei anna vöimule käskusi. Vöimule annavad käskusi igasugu footswitchid ja kontrollerid.
Tomiitoz wrote:Kas kõikide võimudega on võimalik lindistada?
Mitte yhegi vöimuga ei ole vöimalik lindistada. Vöim vöimendab heli ikka :wink:
Aga vöimust tulevat heli on vöimalik yksköik mis lindistamiseks ette nähtud seadmega lindistada... Vöimul ei ole vahet selles suhtes. Igale vöimule on vöimalik mikrofon ette panna.
Mönedel vöimudel on lihtsalt köigele lisaks ka körvaklapiväljund (kustkaudu on vöimalik lindistada) ja rec out pistikud.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Tomiitoz wrote:Mida see 2 channels tähendab? Kas sellel võimul on ainult 2 erinevat tooni (clean, overdrive) või on need 2 erinevat nö kanalit, kust saab neid toone veel omakorda muuta?
Võimul on kaks eri kanalit, üks annab puhta ja teine moonutatud heli (rokikärina). Lisaks saad veel sättida madalate, keskmiste ja kõrgete sageduste osakaalu ja volüümi, ning kärinakanali puhul moonutuse-eelset võimendustegurit (gain).

Loe võimendi manuaali ka, sealt peaksid kõik vajaliku teada saama.

Lindistada saab kõikide võimenditega, lihtsalt on vaja signaal võimendist kuidagi arvutisse (või kuhuiganes sa lindistad) saada. Selleks on mitu varianti. Kõige universaalsem on mikrofoniga lindistada. Teine variant on võtta signaal mingist väljundist (kõrvaklapiväljund, rec out, line out, fx send või misiganes võimul juhtub olema). Vaata ainult, et sa ei võta signaali kõlariväljundist, see on kaugelt liiga võimas liinitaseme sisendite jaoks.

Antud võim ja efektiprotsessor sobivad kokku küll.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Marvin

Post by Marvin »

Faded wrote: ...ning kärinakanali puhul moonutuse-eelset võimendustegurit (gain).
Gaini saab enamasti keerata ka puhaste kanalite korral ja isegi neist õrna draivi kätte saada, olenevalt muidugi võimust. Ma tean Indrek, et sa tead seda, lihtsalt mainisin teema autorile:P
liivainimene

Post by liivainimene »

Kusjuures tugevama väljundsignaaliga kitarr ajab selle H&K cleankanali lõpuks päris kobedasse draivi.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
void

Post by void »

kui sind rokikärin huvitab siis ära seda võimu küll osta. odavama raha eest saab märgatavalt paremat rokikärinat(nt harley bentoni ga5 ja ga15)

ja nendel võimudel millel selline rec-out pistik on olemas, on ikkagi palju parem lindistada mikriga, sest kidratooni juures on väga oluline valjuka poolt heli kerge moonutamine ja eq-mine(valjukad rõhutavad üldiselt 2-3khz vahemikku mis on kidratoonis oluline ja lõikavad üle 5khz helid suuremas jaos maha)

efektiprotsessoriga on ka see asi et on sul seda ikka tarvis? kas on nii palju erinevaid efekte ja värke vaja või mitte. KUi ei ole, pole mõtet osta ka. Ma olen märganud et mina näiteks mängin siis on lihtsalt kas puhas toon + reverb või erineval määral eelvõimuraginat, muid efekte eriti ei igatse.
Ibanez SA120(Seymour Duncan Alnico Pro II Bridge, Ibanez AH5 Neck)
Digitech Bad Monkey
Zoom Hyper Lead HL-01
Isetehtud Germaanium Fuzz Face
Laney LC15R (Marshall JCM800 eelvõimuga)

There aint no rock and roll without glowin' glass!
hannesp

Post by hannesp »

Eks need effektid on maitseasi, ma oma GT-6 -ga mängin reeglina ühe kindla metal soundiga ja cleani kasutan samuti palju. Aga vahest on tuju hoopis teisi sounde kasutada, siis on väga mõnus, kui erinevate stiilide jaoks soundid juba paigas.
sloppy

Post by sloppy »

Endal on H&K Edition Blue 60R. Puhas kanal läheb tõepoolest kusagil üle 5 (kell 12 asendist edasi) keerates ja kidral outputi lõpuni keerates mõnusalt draivi. Kasutan võimu enda reverbi ning FX loop'is on PODX3.Kärina jaoks on Digitechi Screamin' Blues, kuna võimu kärinakanal ei kannata väga kriitikat.
Ja üleüldiselt proovi jaoks kasutamiseks olen suht rahul sellise kombinatsiooniga.

Välja arvatud see sinine valgus, mis meenutab natsa kiirete ja vihaste autode põhjavalgustust 8) Samas muidugi on igas olukorras võimu nupud valgustatud.
kutsuge mind rokipeeruks
Faded
Moderaator

Post by Faded »

See puhta kanali kärinasse minek sõltub palju ka helipeadest.

Muidu ma olen H&K 15R kärinakanalist saanud palju parema soundi nii, et keeran gaini minimaalseks ja lükkan boosteri (DYI Brian May treble booster) ette. Hoopis teine tubakas.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
sloppy

Post by sloppy »

Ise kasutan hetkel strati peal Fenderi Hot Noiselesse.
Aga need tunduvad siiski väikese altminekuna, kuidagi liiga õhuke/hõre sound ikka.
kutsuge mind rokipeeruks
Marvin

Post by Marvin »

sloppy wrote:Ise kasutan hetkel strati peal Fenderi Hot Noiselesse.
Aga need tunduvad siiski väikese altminekuna, kuidagi liiga õhuke/hõre sound ikka.
Ma ei väsi end kordamast, rohkem terast peadesse! :lol:
sloppy

Post by sloppy »

ma olen mõelnud, midagi sellist silda proovida

http://www.thomann.de/fi/seymour_duncan_sshr1b_wh.htm
kutsuge mind rokipeeruks
Locked