Tahaks tellida kitarrikomplekti aga..

Erinevate firmade pillid
meisterjaan

Post by meisterjaan »

Berhinger ja HB on mõelemad halvad. Ära osta nende firmade pille.

Aga kui sa just pead, siis vaata, et oleks vähemalt full-scale variant. See esimene, mis sa postitasid, oli short-scale, ehk siis väiksem. Ja short-scale bass ei ole ikka mingi õige bass.
EmM9

Post by EmM9 »

mariia wrote: aga kust ma siis tellima peaks? ma ise ei oska neid lk kuskilt nagu otsida ka :cry: .
Ei, ei! Koht (thomann.de) on õige. Lihtsalt antud komplektid on saastad (sorry!).
Rahalise piiratuse korral soovitaksin algatuseks osta ainult basskitarr ja vahest mõni odavam jubin - rihm, ständ vms.
Ning hiljem võim. Pole ju mõtet kulutada 4k komplektile, mida paari kuu pärast müüma hakkad..
- EmM9 -
RockaRolla

Post by RockaRolla »

EmM9 wrote: Ning hiljem võim. Pole ju mõtet kulutada 4k komplektile, mida paari kuu pärast müüma hakkad..
... Ja mida ka keegi sinu käest ära ei osta.
Throw the Jew Down the Well
Dhenry

Post by Dhenry »

aus soovitus on komplekte vältida. Hinnapiir 4000.-, hinna sees võim+bass+transport..

http://www.thomann.de/gb/fender_squier_ ... _rw_sb.htm
175 EUR +
http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ ... _combo.htm
66EUR
+
Transport
25 EUR
=
266 EUR ehk 4162.-

Mina julgeks pigem nii osta. Ehk keegi teine oskab soovitada samas hinnaklassis midagi veel välja vahetada, ma bassi väga palju ei mängi.

Muidugi, juhtme pead sellele hinnale veel juurde panema, viimati kui vaatasin oli thomannis mingi juhe 2-3 eurot, sellega vast saad hakkama, soodsam ikka kui siit kuskilt võtta. Kotti ja rihma ka ei ole, need ehk ootavad, kuni mäng niipalju selge on, et tasub ka toast välja pilli viia?
mariia

Post by mariia »

mm, päris raske on tegelikult niimoodi otsida seda pilli ja tehnikat. Aga selline küsimus, et mida tähistab bassi taha kirjutatud jazz. Et sellega saab jazzi mängida? :oops:
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Dhenry pakutud lahendus tundub täitsa asjalik. Kui liituda veebruari Thomanni ühistellimusega, säästab saatekulude pealt ka veel.

Ma ikkagi kordaks oma soovitust hetkel kogu raha pilli investeerida. Erinevalt kitarrist saab bassi väga edukalt mängida ka läbi arvuti või muusikakeskuse. Esiteks, hoolimata korraliku instrumendisisendi puudumisest ei kaota sa soundi kõrgemat otsa (nagu kitarridega juhtub), sest bassil kõrgemat otsa eriti ei olegi. Ja kuna bassiga tõenäoliselt efekte ka ei kasuta, siis pole ka mingit vinget helikaarti vaja, et läbi arvuti mängida. Jälgima peab ainult, et väga kõvasti ei mängiks, kuna kõlaritele ei pruugi see meeldida.
mariia wrote:mm, päris raske on tegelikult niimoodi otsida seda pilli ja tehnikat. Aga selline küsimus, et mida tähistab bassi taha kirjutatud jazz. Et sellega saab jazzi mängida?
See on lihtsalt basskitarri tüüp. Fender Jazz Bass oli küll algselt mõeldud jazzimeestele, kuna tal on peenem kael, kui Precision Bassil, mis pidi kontrabassiga harjunud pillimeestele kergem olema. Aga sellega saab ka muud mängida.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
mariia

Post by mariia »

Aga mis vahe on J-bassil ja P-bassil. Ja kumb on parem ka 4 keelega või viiega.
http://www.thomann.de/de/fender_squier_ ... _rw_mr.htm halb?
http://www.thomann.de/de/fender_squier_ ... _rw_mb.htm ?
Last edited by mariia on 24 Jan 2008, 19:15, edited 2 times in total.
meisterjaan

Post by meisterjaan »

mariia wrote:Aga mis vahe on J-bassil ja P-bassil. Ja kumb on parem ka 4 keelega või viiega.
J on jazz ja P precision.

Ja algajale kindlasti(!) 4 keelega.
greencow

Post by greencow »

4 keelega saad mängida samahästi kui viie või kuuega, need 2 ja pool tooni mõlemas otsas ulatust juurde ei ole essentsiaalsed.Boonuseks on kindlasti see, et õpid skaalasid mängima nii nagu õige bassist muiste.

Ja noh, 5-keelne pill on ka kallim mingil määral.

Võimenduse tugevuse kohapealt ütlen nii, et mingi 15w on kodus harjutamiseks piisav võimsus, aga nii väikestel võimudel on tavaliselt ka väikesed driverid ja <10" ei ole just midagi toredat. 10" võib teha head häält ja võib ka mitte. Oleneb loomulikult isendist.

patrick pfeiffer kirjutab oma õpikus(see tore ja ilus võhikutele seeria mida me kõik teame), et väikese võimsuse ja madala hinna juures tuleks otsida suurema driveriga võim. Saab seda madalat otsa ka natuke kätte.

Kui kellegagi koos mängima hakta, siis oleneb loomulikult stiilist, aga ma arvan, et mingi 60-80w peaks asja ära ajama, jällegi sõltub konkreetsest võimust. Kergemat muusikat saab lahjema võimuga ka mängida.

Aga kordan sama, kui sul raha on praegu 4k, siis osta ainult pill, statiivita saab hakkama, oleks ainult hea kui pill saaks kusagil ohutult seista või tal kott ümber oleks. Häälestajat oleks ka vaja. Ja noh, siis rihmad, kotid, häälestajad, statiivid jms pudi padi tasub otsida siit samast foorumist second hand. võib saada korraliku asja hulga odavamalt.
mariia

Post by mariia »

Ma tean jah, et te ei soovita ikka seda komplekti, aga kas see on veidi parem kui teised?
http://www.thomann.de/de/ibanez_gsr190j ... spaket.htm

Muide, suured tänud teile! :)
kiq

Post by kiq »

Pigem jäta võim ostmata ja lisa ülejääv raha bassifondi.
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

pigem võta see viimane ibanezi komplekt kui soovid ikka neid odavaid komplekte osta
mariia

Post by mariia »

k6ll wrote:pigem võta see viimane ibanezi komplekt kui soovid ikka neid odavaid komplekte osta
aga on see siis ikka väga halb valik? krt, raske värk :? . ma olen veel täielikult otsustusvõimetu.
RockaRolla

Post by RockaRolla »

mariia wrote:
k6ll wrote:pigem võta see viimane ibanezi komplekt kui soovid ikka neid odavaid komplekte osta
aga on see siis ikka väga halb valik? krt, raske värk :? . ma olen veel täielikult otsustusvõimetu.
Bentonist peaks kõlbulikum olema küll. Osta ära, siis oskad tulevikus ise otsuseid teha.
Throw the Jew Down the Well
EmM9

Post by EmM9 »

mariia wrote: aga on see siis ikka väga halb valik? krt, raske värk :? . ma olen veel täielikult otsustusvõimetu.
HB-st või Behringerist vahest veidi parem küll.
Aga sulle (ja teistele tulevikus bassiostjaile):
Ibanez GSR, Squier Affinity ja Epiphone Special
on peaaegu samaväärne Harley Bentoni, Behringer
jms. Seega on need kõik maha visatud raha.. 8)

Huvitav, kas Harley Benton on Dave Bentoni vend...
Last edited by EmM9 on 25 Jan 2008, 02:16, edited 1 time in total.
- EmM9 -
Locked