Millist el. kitarri.

Erinevate firmade pillid
Sunrise

Millist el. kitarri.

Post by Sunrise »

Olen siin oma terve kuu juba vaikselt foorumis ringi uurinud, et kõiki rumalaid küsimusi vältida. Mõni ikka tuleb, kuna päris suvalt pilli ostma ei hakkaks.
Plaanis elektrikitarri osta, esimest. Hindan kvaliteeti ja ka välimust. :D Korraga tahaks ikka ära osta normaalne pill ja mitte pärast kahetsema hakata.
Kuna saarel ühtegi pillipoodi pole ja mandrile asja vähe, tellib thomannist, kuid siin foorumis nimetati ka mõnda teist lehte.(Magasin küll thomanni ühistellimue maha) Hinda nii kuni 600 euri ehk siis max 9 k. Muidugi odavam oleks parem, jääb rohkem raha võimu jaoks hiljem. :lol:

Mõned pillid siis.

Epiphone LP Custom Ebony
LP kuju tundub soliidne, seda pilli nägin kaugelt ka Stanfordis, proovida polnud aega. Need ääred tunduvad kahtlaselt kollased. Kuidas Les Pauli ja strati kujuvahe on?

Mexico Fender
See on ka suht selline klounipill.:D Aga mul on kindle soov saada Musta värvi pill, ja see üks vähestest taolistest vist. Võtaks hetkel kui näidet.Ei teagi, kas oleks parem single coilide või humbuckeritega.

Yamaha RGX A2
Yamahal midagi paremat pakkuda ei olnud, minu äranägemise järgi.

Ibanez S470BK

Soovitada võib ka midagi muud. Kuid kaua enam oodata ei soovi, kuna lõpuks tuleb ka mängima hakata ju.
Muusikastiil oleks pop, punk, rock, lai mõiste küll aga eks selline noortepärasem muusika. Päris metalini otseselt vajadust pole, kuid ka blues ja dšäss ei tõmba.
Dhenry

Post by Dhenry »

Leiad 100€ veel, saaksid juba Fenderi MIJ Jaguari.

Tundub mulle, et kui ma otsiks midagi nii nagu sina, siis mõtleks vähemalt selle peale. Näituseks Allan Vainola on viimased paar aastat väga uhke oma ameerika Jaguari üle olnud.
Sunrise

Post by Sunrise »

Veidi paljuks läheks algaja kohta, arvestades ka seda,
et paljud mängivad ju üldse alguses Staggi või HB pillidega ning hiljem, kui on kindlad plaanid, ostavad midagi uhkemat.
Mfantasies

Post by Mfantasies »

Faded
Moderaator

Re: Millist el. kitarri.

Post by Faded »

Sunrise wrote:Kuidas Les Pauli ja strati kujuvahe on?
LP-l on teravamad ääred, ja paksem kere. Stratil on servad ümaramad, ning kõhu ja parema käsivarre alt on natuke puitu maha võetud.
Aga mul on kindle soov saada Musta värvi pill, ja see üks vähestest taolistest vist. Võtaks hetkel kui näidet.Ei teagi, kas oleks parem single coilide või humbuckeritega.
Midagi sellist äkki?
http://www.thomann.de/de/fender_mex_std ... pgrade.htm
Saad nii humbuckerite kui single coilidega mässata.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Sunrise

Post by Sunrise »

Mfantasies wrote:http://www.thomann.de/de/jackson_rr3_randy_rhodes.htm

ise ostaks selle

a sulle peaks rohkem selline meeldima: http://www.thomann.de/de/ibanez_mtm2_bk.htm
See esimene Jackson oleks liialt ekstreemne.
Aga Ibanez, no enamvähem sama hea vist, kui see mida esimeses postituses ära märkisin. Veidi teravam. :lol:

Faded wrote:LP-l on teravamad ääred, ja paksem kere. Stratil on servad ümaramad, ning kõhu ja parema käsivarre alt on natuke puitu maha võetud.

Midagi sellist äkki?
Seda küll, et teravamad ja ümaramad ääred, aga mängimise mõttes?

Njah, sellel mustal pole väga vigagi, aga selliseid on ka kõik kohad täis.Värvi ja kuju mõtlen.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Sunrise wrote:Seda küll, et teravamad ja ümaramad ääred, aga mängimise mõttes?
No mis sa arvad? Ümaramate äärtega on mugavam mängida. Sõltub mänguasendist ja stiilist ka muidugi.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
TnX

Post by TnX »

Esiteks, mina ostaksin sinu asemel üldse kasutatud pilli. 9-10k eest saab juba päris häid pille ikka. eBay abiks alati.

Teiseks, mina ei ostaks singelcoilidega pilli. Need sobivad bluusi ja kergema roki jaoks, ka popi, kuid mainitud punki ja pop-pungi jms jaoks võivad jääda pisut lahjaks. Sellises mõttes on mõned väiksema väljunditugevusega humbuckerid paremad olla.

Mingit otsest soovitust ma ei oska kahjuks küll välja tuua. Sa oled valinud suhteliselt erinevad pillid välja. Samas head peaksid nad kõik olema.

Ma soovitan korra ennast Tallinna organiseerida ning käi läbi poode. Epiphone LPd ning Mexico Fenderid peaksid täitsa olemas olema. Saad vähemalt fiilingu teada, ostma ju kohe ei peagi. Samuti on suure tõenäosusega olemas ka mõni sarnane Ibanez ja Yamaha.

Kõige olulisemaks peaksin ma hetkelises valikus kaelaprofiili ja helipäid. Helipead on küll lihtsasti vahetatavad, kuid tavaliselt ikka LPsse singelcoile ei topita, või siis sellisesse stratti humbuckereid (peab ostma uue pickguardi, võibolla ka helipeade kohti suurendama jne).

Põhiliselt võib öelda nii, et:
LP - kael paks nagu kurikas. Saundiliselt madalama ja süngema kõlaga, kuid samas kuidagi soe.

Strattidel oleneb isegi rohkem helipeadest - singelcoilidega pole mul eriti olnud au mängida, kuid sunhteliselt karmi humbuckeriga pilli saund mulle väga meeldis. Tegi üsna karmi ja kõrget heli. Kuid jah, ära seda väga tõsiselt võta, sest tol pillil oli vägagi metal konfiguratsioon...Kael oli selgi üsna paks, kuid õhem, kui LPl.

Yamaha RGX - olen millegi sellelaadsega kunagi paarkend minti mänginud. Päris hea tundus tol ajal käes, kuid mängisin ma seda läbi digiprotsessori transsvõimu, mis arvatavasti sõi üsna palju helist ära. Üsnagi mitmekülgne pill, saab mängida kraami suhteliselt seinast seina. Ja kael oli minu mäletamist mööda strati omast õhem, kuid paksem, kui ibanezida kaelad.

Ibanez S - Sportpill nagu üks mu sõber selle peale ütleks. Kerge ja eeldatavasti suhteliselt õhukese kaelaga.
Sellele on ka sarnane odavam versioon EXR vist, mida omab mu sõber. Üsna hea pill on, laita midagi ei oska, samas kallima versiooniga ehk S-seeria pilliga pole ma mänginud. Plussiks on algajale kindlasti kolme helipea olemasolek, sealjuures ka singelcoili.
Olen omanud kahte Ibanezi ja mõlemad on olnud hea kvaliteediga ja korralikud pillid, kuid uuesti vist väga osta ei tahaks. See on veel kena ümar, kuid minuarust need sarvilised on üsna isikupäratud (eriti mustana). Ja paljude ibanezide hädaks võib lugeda ka nende nö "elutust," kergemat rokki mängides võib mitte nii tore olla.

Ise ma ostaks sinu asemel võibolla üldse eBay kaudu mõne kasutatud Gibson SG. Nende hinnad pole väga kallid, dollari kurss madal. Ning pealekauba on tegu siiski juba päris Gibsoniga! Sellest saab hiljem lihtsamini lahti, kui kallist epiphonest. Pealegi on tegu ju Eesti pinnal haruldasema kitarriga ning algajama mehe kohta jätkub arvatavasti isegi Specialil piisavalt saundi ja MOJOt...

Sai pikk jutt, aga ehk on kasu.
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
angus

Post by angus »

Faded wrote: Midagi sellist äkki?
Soovitaks ka pigem seda, fender peaks olema kvaliteetne, strat ise on ilus pill ning kuju on klassika.
Sunrise

Post by Sunrise »

Niinii, siis jääb ilmselt mõni humbuckeritega pill.
Endale suht LP kuju meeldib, aga eks ta ole raskem ja jämeda kaelaga küll, no ja ise olen ma suht meeter ja veel 75 cm peale pikk tüdruk kah veel.
Kuigi kas see just väga suur takistus on, ei tea.
See selleks, pigem huvitaks, kuidas see USA'st tellimine toimub, Saksa lehel on valik nadi.
SG kuju tundub eriliselt võõras ja pole neid pille vaadanud.
damageplan

Post by damageplan »

Mina soovitaks soojalt LP'd. Endal sama pill. Väga mugav, alguses tundub kael jah kuidagi paksu võitu, kuid aja jooksul harjub ära. Sobib ilusti (ma arvan) sinu maitse jaoks.

Ja ma ka igaks juhuks postitan ka enda video, kus ma sellega mängin. Ehk aitab kuidagi. http://www.youtube.com/watch?v=9nag9K7tPHk
Sunrise

Post by Sunrise »

Kui esimest korda elektrikaga mängida, siis ei tunnegi eriti vahet kaelal, kuna pole kogemusi olnud. Ok, see on loogika, või selle täielik puudumine. :D
Video oli päris meeldiv, :wink:
damageplan

Post by damageplan »

Jahjah, ja üks hea soovitus on ka muidugi ise Tallinna pille proovima sõita. :wink:
Sunrise

Post by Sunrise »

Käsin just Tallinnas Reedel, aga tervislikel põhjustel, (operatsioon), olin pärast omadega nii läbi, et sain vaid vaadata ja veidi katsuda neid pille. LP custom oli olemas, 12 700 kr. vist, kui õigest mäletan, veidi kallis tundus, eh.
Kooliajast mandrile ei kipu, alles kevadel vist.
Mingi imetilluke lootus muidugi on.
damageplan

Post by damageplan »

Eks need hinnad ole siin laes jah. Endal on pill USA'st toodu. Umbes 7000 Eesti raha sealse hinnaga. Aga see oli nii 2 aastata tagasi ka, ei oska öelda mis praegu võib olla.

Ja vabandust OT pärast, kipub natuke minema. :roll:
Locked