D.I Boxes
D.I Boxes
Selline küsimus siis, et kas keegi kasutab mingi D.I Box-i kui mängid kitarri arvuti järgi ning kas see muudab väga oluliselt häält paremaks? näiteks Amplitube 2-ga mängides paljud effektid ragisevad ning D.I Boxiga ei tohiks ragiseda siis?
Re: D.I Boxes
DI-Box muundab balanseerimata ja kõrge takistusega väljundsignaali madalama takistusega ja balansseeritud signaaliks - sobilikuks nt otse mikserpulti ühendamiseks.Martin621 wrote:Selline küsimus siis, et kas keegi kasutab mingi D.I Box-i kui mängid kitarri arvuti järgi ning kas see muudab väga oluliselt häält paremaks? näiteks Amplitube 2-ga mängides paljud effektid ragisevad ning D.I Boxiga ei tohiks ragiseda siis?
Kiire vastus - jah, parandab küll. Samas on ka mitu nüanssi... Pealegi misiganeshelikaardiga saundi puhtusele see eriti kaasa ei aita. Pigem saab sinu probleemi raginaga
lahendada nii, et keerad oma helikaardi inputi vähemaks.
- EmM9 -
Inputi vähemaks keeramine aitab sel juhul kui heli clipiks. Aga antud juhul on rahun tingitud arvatavasti liiga väiksest mälupuhvrist. Kui ma öieti aru sain. Et kui mingeid reaalajas efekte lisada arvutiga siis ragiseb? DIbox ei päästa kah siin miskit...
Yks vöimalus on puhvrit suurendada millega kaasneb hilinemine helis vöi teine vöimalus on osta korralik helikaart.
Yks vöimalus on puhvrit suurendada millega kaasneb hilinemine helis vöi teine vöimalus on osta korralik helikaart.
See on ka õige.Kert wrote:Inputi vähemaks keeramine aitab sel juhul kui heli clipiks. Aga antud juhul on rahun tingitud arvatavasti liiga väiksest mälupuhvrist. Kui ma öieti aru sain. Et kui mingeid reaalajas efekte lisada arvutiga siis ragiseb? DIbox ei päästa kah siin miskit...
Samas sitemad helikaardid hakkavad enne klippimist ragisema...
- EmM9 -
Noh, esiteks unusta igasugu creative yber super X 9.2 soundblaster kaardid ära. Need rohkem mängude mängimiseks ja filmide vaatamiseks. Vaata rohkem selliseid kaarte mis ette nähtud muusika tegemiseks.skateweb wrote:mul on ka see hilinemise teema. Soovitage mõnda helikaartimis ei hakkaks nii hilinema. ja saaks ka enamvähem korraliku/(ja odava(
Midagi sellist äkki?
E: mönedel juhtudel aitab lihtsalt ASIO driveri kasutamine kah.
E2: Eks mingil määral möjutab ylejäänud raua kiirus kah. Mida kiirem seda parem, nagu alati

Last edited by Kert on 12 Dec 2007, 01:01, edited 1 time in total.
Koju niisama müramiseks kõlbab põhimõtteliselt pea iga teine kaart, mida pillipoed pakuvad. Soovitatavalt välised -skateweb wrote:mul on ka see hilinemise teema. Soovitage mõnda helikaartimis ei hakkaks nii hilinema. ja saaks ka enamvähem korraliku/(ja odava(
dokiga või firewire, usb jääb mõningates situatsioonides aeglaseks ja võib hanguda.. Aga võib ka sisene olla..
Mis selle maksumuse ülempiir peaks olema?
Ed: Näiteks see Kerdi pakutud Audiofiil on juba täiesti kasutatav (kuigi on sisene).
Last edited by EmM9 on 12 Dec 2007, 01:01, edited 1 time in total.
- EmM9 -
Sellega on nii, et kodukasutuses see niivõrd suurt rolli ei mängigi (sõltub muidugi kasutaja perfektsionismi tasemest), aga päriskasutuses tuleb kogu 'liigne müra' eemaldada.Kert wrote:mille alusel sa siis välist rohkem soovitad? Kui arvutis ruumi on siis on ju PCI kaart iga kell parem.
See on siis lihtsalt ja lühidalt öelduna..
- EmM9 -
Iga kell ei ole.. Oletame, et kell 12 päeval soovid sa kuskil hea akustikaga ruumis lindistada klaverit või akustilist kitarri koos ruumiakustikaga.. It can happen... Juhul kui sul endal pole klaverit või kitarri ja hea akustikaga ruumi saab välise kaardi kenasti kaasa võtta ja leida koha peal mingi arvuti või laptop kaasa võtta.Kert wrote:mille alusel sa siis välist rohkem soovitad? Kui arvutis ruumi on siis on ju PCI kaart iga kell parem.
Rig: Yamaha Pacifica 112 (mod) -> Boss ME-50 -> Harley Benton GA5
Yamaha FG720S
Shure Beta 57A -> E-MU 0404|USB
http://krustok.planet.ee/
Yamaha FG720S
Shure Beta 57A -> E-MU 0404|USB
http://krustok.planet.ee/
noh kodu kasutusest oligi jutt ju. Ja jutt oli ju odavama otsa kaartidest. Need odavad kaardid ei ole nagunii proffi stuudiosse möeldud olgu nad siis sisesed vöi välised.
Eks ta maitse asi ole rohkem vist...
Mina eelistan seda et kola oleks vöimalikult vähe laua peal laiali. Ja PCI tundub kuidagi lollikindlamana.
E: eks selle välise kaardi pluss ole jah see mobiilsus. Aga kui plaan ei ole seda kaasa tassida kuhugi siis ma ei näe kyll välisel mötet.
Eks see oleneb vajadustest..
Eks ta maitse asi ole rohkem vist...
Mina eelistan seda et kola oleks vöimalikult vähe laua peal laiali. Ja PCI tundub kuidagi lollikindlamana.
E: eks selle välise kaardi pluss ole jah see mobiilsus. Aga kui plaan ei ole seda kaasa tassida kuhugi siis ma ei näe kyll välisel mötet.
Eks see oleneb vajadustest..
Korralikel PCI-kaartidel on niikuinii mingi väline moodul ka, kus kõik sisendid-väljundid on. Või odavamatel variantidel on mingi tohutu kaablijurakas.
SoundBlasterid sobivad ka põhimõtteliselt. Ma kasutasin mingi aeg SB Audigy2 ZS helikaarti, ASIO-draiveriga käras Guitar Rig ilusti. Aga selliste kaartide põhijama on, et neil pole eriti palju sisendeid-väljundeid, mikri eelvõime ega muid lindistamiseks vajalikke asju. Selles suhtes on jah spetsiaalselt lindistamiseks mõeldud helikaart parem variant. Nt. M-Audio Audiophile ja Fast Track seeriad, või Line6 Toneport-id.
Muidugi võid alati esimesena proovida asio4all draiverit, äkki saad oma praeguse helikaardiga ka hakkama.
SoundBlasterid sobivad ka põhimõtteliselt. Ma kasutasin mingi aeg SB Audigy2 ZS helikaarti, ASIO-draiveriga käras Guitar Rig ilusti. Aga selliste kaartide põhijama on, et neil pole eriti palju sisendeid-väljundeid, mikri eelvõime ega muid lindistamiseks vajalikke asju. Selles suhtes on jah spetsiaalselt lindistamiseks mõeldud helikaart parem variant. Nt. M-Audio Audiophile ja Fast Track seeriad, või Line6 Toneport-id.
Muidugi võid alati esimesena proovida asio4all draiverit, äkki saad oma praeguse helikaardiga ka hakkama.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Selle sound blasteriga vaevalt et saadgi päris korda. PAremaks ehk jah ASIO driveriga aga päris lahti probleemist ikka ei saa ilma uut kaarti ostmata. Distortioni ehk kannatab ära, aga kui sellele lisaks veel kaja kah lisada siis läheb jamaks.. JA eks see reaalajas mängimine nöuab protsessorilt kah resursse.Martin621 wrote:mul endal mingi jama Realtek sound card arvutis :s aga teises arvutis on muidu palju parem SoundBlaster live! helikaart, aga sellega on mingi jama, pole saanud häält korda kui mängida proovisin