Sadula vahetamine

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
svennus

Sadula vahetamine

Post by svennus »

Sain ühe luust sadula tooriku. Kuid see on vist natuke madal. http://fotoalbum.ee/photos/Superhuman/15995433 siit pildilt on ma loodan enamvähem näha, et kui ma panen selle sadula niimoodi külge siis keeled on väga madalal.

Mis teha? Veel võite anda nõu kuidas sadulale sooni sisse teha ning millega parajaks pikkuseks lõigata.
served

Post by served »

Kui madalaks jääb, siis kas otsid kõrgema sadula, või sobib ka nii kui liimid puidust liistu sellele alla, kõrgenduseks.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
svennus

Post by svennus »

Aga millega lõigata toorikuks parajaks. Tavalise mingi noaga ei saa?
liivainimene

Post by liivainimene »

Pildilt tundub, et see on sul valepidi, aga kvaliteet on seal ka nagu on...
Sinu sadul tundub olevat pikali, keera ta püsti, kumerus pea poole, vaata kuidas siis on.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
svennus

Post by svennus »

Ma mõtlesin ka nii pidi. Aga siis kui see külge panna ning keeled peale siis on keeled kuidagi väga kõrgel. Ma tegin ühe korraliku liistu ka muidu. Siis on suht normaalne.
liivainimene

Post by liivainimene »

Aga kui panna püsti ja sooned sisse viilida? Nii peaks normaalne jääma ju, sa saad need ise teha nii sügavad, et oleks paras.
Puhtalt sadul kitarri peal on kindlasti parem kui mingi liistuteema; mida vähem sodi seal vahel, seda parem.

EDIT: toorikuks parajaks saad ehk lihvida, kas või järjest peenemate liivapaberitega

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
svennus

Post by svennus »

Umbes 6 mm on normaalne kõrgus siis sõrmlauast? See on siis selline pikkus kui ma püsti panen. Aga ma proovin siis liivapaberiga.
liivainimene

Post by liivainimene »

6mm sõrmlauast on veidi palju. Proovi nii, et kõigepealt aja asi laiuses paika. Siis tee sooned sisse, kas ühesügavuselt või järgides sõrmlaua kõverust (kui on). Siis hakkad lõpuks kõrgust maha lihvima, põhja pealt.
Nii võiks asi toimida.

svennus

Post by svennus »

Mis põhimõttega neid sooni tuleb teha?
liivainimene

Post by liivainimene »

Otsi netist "string spacing" vms, seal on mitmeid keelte omavahelise kauguse määramise reegleid, osad arvestavad keele jämedust, osad lihtsalt panevad kõik võrdselt.

Sügavuse osas pakuks välja variandi (umbkaudu, oma kitarre vaadates), et tee jämedale E'le süvend sama sügav kui keel, nii et ta ei ulatuks üle ääre. Siis teised tee selle järgi sama sügavad, vajadusel arvesta sõrmlaua kumerust (keskmised keeled veidi kõrgemal).

Millega sa teed on juba teine ooper, ses osas oli siin kunagi veidi juttu, aga lihtsat ja väga odavat kodulahendust minuteada ei ole. Otsi foorumist "sadulaviil" vms, või üldse googelda "guitar nut making" vms.

Locked