Mu kolmas keel on väga imelik. Kõlab kuidagi plärisevalt. Kui ma selle esimest korda avastasin, plärisesid ka teised keeled natuke ning ma lasin asja poes korda teha. 3. keel jäi ikka imelikuks. peale selle kerge plärina ei ta häälestuda ka. R6veda k6la pärast on seda vastik häälde panna. Ma häälestan tavaliselt nii, kasutan madalama keele 5.(4.) krihvi ning panen selle järgi häälde. 6. keele panen guitar pro-ga paika. Kui 3. keele 4. abil korda saan siis guitar pro 2. keele häälestus on hoopis teistsugune kui minu 2. oma. Seega lahtiselt tundub 3. korras olevat, aga kui näppu kuskil krihvil hoida on jumala vale.
Kitarriks on ESP AX-50 ning keelteks ghs boomers 11
KAs keegi oskab leida mu probleemile lahendust?
Nii, kas sul keeled kaelale liiga ligidal pole? Tõenäoliselt pead roobil olevat nn tuge. tõstma 3nda keele alt. Või on äkki ülemine sild läbi? Räägi mis asi see rõve kõla on? Milles see seisneb täpsemalt? Proovi veel vaadata kaela kuju, et kas on keeltega võrreldes kusagile poole kõver (keeled võta siis ideal sirgeks)
kaela just pingutati ja teised keeled ei plärise, seega arvan ,et liiga madalal pole. Kitarri silla kohta ei oska ma mingit kommentaari anda, sest olen alles suht vähe mänginud. 3. keele alt kergitada ma ka ei oska.
Ma ei saa sellest aru, kui viisid asja poodi remonti (garantii?) ja said tagasi ikka pläriseva keelega asja,
miks sa seal samas selle kidraga tollele parandajale vastu pead ei äsanud?
Vahet ju pole, kas garantii või maksid, tegemata töö on ikka!
Kas keel pläriseb ka lahtisena või ainult allavajutades? Kas kogu kaela ulatuses?
Ma ei saanud ESP koduka lehelt päris hästi aru, aga tundub, et sellel on tune-o-matic.
Seega ei saagi sa ainult kolmandat sadulat tõsta, vaid tervet silda..
Hea oleks näha pilti 'tagasillast'....
Kuna mainisid, et lahtiselt kõlaks nagu okeilt keel, aga vajutades on vale noot, siis võib olla intonatsioon (oktavid) paigast ära. Otsi teemasid selle kohta ning uuri asja, proovi kas oktavitega mässates läheb asi korda.
Äkki poes unustasid öelda, et selline jama on? Kui unustasid ja ise hakkama ei saa, siis ma kujutan ette, et poodi minnes välja vast ei peksta küsimise peale, et "kuidas korda teha?"
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
kaze wrote:kaela just pingutati ja teised keeled ei plärise, seega arvan ,et liiga madalal pole.
KAela pingutades keeled lähevadki just madalamale, sest kael läheb sirgemaks.
siis sain valesti aru poes vist, sest madalamad keeled enam ei plärisenud. Selle kolmana plärin on nagu väga vaikne. Rohkem lihtsalt kahtlane saund. Poes ei tulnud pähe ekstra selle keele kohta kysida.
E: oktav kõlab nagu samalt, aga ikkagi imeliku kõlaga.
kas plärin kostub vöimu läbi ka vöi ainult kitarri akustiliselt mängides? Kui vöimust ei kostu plärinat, siis on savi. Paljud el-kidrad surisevad natuke ilma vöimuta mängides.
Milline sild sul on seal? Kas keelte körgust saab ykshaaval ka muuta? Kui saab, siis keera seda keelt nöka körgemale lihtsalt.
E: Osta uus keel, ja proovi sellega. Selliseid keeli on ennegi nähtud mida kohe kuidagi ilusti kölama ei saa.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
täpselt viimasega nõus, osta uus keel või veel parem keelekomplekt. Kuigi keelekomplektides olevad keeled on sama jämedused ei pruugi alati erinevate firmade keeled hästi klappima, endalgi seda juhtunud.
vanade keeltega oli sama jama ja praegu on tutikad keeled. Sain asja nyyd vist nats paremaks. Näppisin mingit kruvi sillal. Häälestus tundub korras olevat, aga selline väike plekine kõla ikka juures. Läbi võimu see väga ei kosta. Lihtsalt ennast häirib see kui tinin ja plärin juures on keeltel.