Esimene kitarr täiesti algajale .

Erinevate firmade pillid
Kico

Esimene kitarr täiesti algajale .

Post by Kico »

Tere !
Tean , et neid teemasid on siin a'la tuhandeid , kuid tahaksin personaalset nõu kuulda teilt ; ) .
Nimelt plaan siis soetada jõulude paiku klassikaline kitarr .
Hind võiks olla max. 1500.- .
Ise olen mõelnud nende peale :

Image
Thoman classic 3/4 . Thomann 3/4 size classical guitar - laminated spruce top, 610mm scale, 44mm nut width.
Hind - 1116.-

Image
Thoman Classic . Thomann Classic full size concert guitar - laminated spruce top, stained beech back and sides, stained maple neck, beech fingerboard and black binding. Neck width: 53mm. Scale: 650mm. Ideal for beginners.
Hind - 1316.-

Pillid pärit Pillipood.ee-st .

Ootan siis Teie vastuseid , kõik soovitused on tere tulnud : ) !
Kico .
meisterjaan

Post by meisterjaan »

Nojah, eks need tuhande kroonised pillid ole kõik enam-vähem samasugused, aga neist kahest võta kindlasti alumine, kuna ülemine ei ole isegi täismahus.

Ja kui kuskil näed, siis võiksid osta mingi natuke usaldusväärsema firma pilli.. klassikaliste kitarride perekonnast siis näiteks Admira või Yamaha..
Last edited by meisterjaan on 08 Nov 2007, 21:48, edited 1 time in total.
Terminaator

Post by Terminaator »

On kindel soov, nailonkeeltega pilli?
Kico

Post by Kico »

Ei ole kindel .
Selles osas olen sammuti päris võhik ja perest ka keegi halli aimu ka ei tea .
Kumb oleks parem , kas nailon või siis metall .

Igaljuhul , siis üritan vaadata ka Yamaha pille . Peaks lähiajal kusagilt muusika riistade poest läbi astuma .
Ega keegi kesklinnas midagi ei tea , peale Kaubamaja ?
damageplan

Post by damageplan »

Siis kui mina alguses hakkasin pilli mängima (akustilist), kasutasin nailoneid ja vaikseltsujuvalt läksin üle metallidele. Algus vast sellepärast parem nailonitega, et näppunahk ei saa kohe nii palju kannatamist.
meisterjaan

Post by meisterjaan »

Kico wrote:Ei ole kindel .
Selles osas olen sammuti päris võhik ja perest ka keegi halli aimu ka ei tea .
Kumb oleks parem , kas nailon või siis metall .

Igaljuhul , siis üritan vaadata ka Yamaha pille . Peaks lähiajal kusagilt muusika riistade poest läbi astuma .
Ega keegi kesklinnas midagi ei tea , peale Kaubamaja ?
Nailoni ja metallkeelte osas ei saa päris niimoodi öelda, et kumb on parem, kuna mõlemal on plussid ja miinused. Siin on neid teemasid juba mitu, võid lugeda.. üldiselt öeldakse, et see on maitse asi, aga minu arvates alguseks on ehk nailon ikkagi parem.. on nagu universaalsem kah veidike ja nii.. See on lihtsalt minu arvamus.

Kesklinnas on peale kaubamaja veel näiteks IS Music Rävala puiesteel, Saviauk Pronksi tänaval ja Standford oli ka vist Pronksi tänaval.
Henri

Post by Henri »

kuula kumb rohkem meeldib, western või klassikaline kitarr. algul võid ju westernile nailon keeled peale panna, hiljem ära vahetada. aga klassikalisele kitarrile metall keeli ei tohi panna - suur pinge tõmbab kaela vibusse ja/või roobi lahti
v100 > SH2N+SH4B
Marshall Guv'nor GV-2
Fender Champ
Hemp

Post by Hemp »

Vaaa IS Muiscust Strunali pille. Täitsa hea heliga ja hea hinnaga.

Kui sa mingi juustuga alustad, siis on suur tõenäosus, et sul kaob igasugune huvi ära pilli vastu. Mul siiani pole õnneks seda juhtunud. Ostsin akordide jaoks kõrvale hoopis Alvarez RD8 westerni.
Kico

Post by Kico »

Selgehh , eks astun siis läbi kui võimalus on .
Oskab keegi veel midagi soovitada ?
Terminaator

Post by Terminaator »

1500.- vist Vintage ei saa. Aga mingise Encore või Falconi peaks kätte saama.
Kico

Post by Kico »

Aga siiski see teine kitarr , THOMAN CLASSIC , kuidas ma teen kindaks kas sel on nailon või metallkeeled ? Tutvustus on esiteks inglise keelne ning mujalt ma seda ei leidnud !.
EmM9

Post by EmM9 »

Kico wrote:Aga siiski see teine kitarr , THOMAN CLASSIC , kuidas ma teen kindaks kas sel on nailon või metallkeeled ? Tutvustus on esiteks inglise keelne ning mujalt ma seda ei leidnud !.
Esiteks on pildi peal näha, et nailonid.
Teiseks on kaela pea kuju järgi võimalik seda öelda.
Kolmandaks on pill CLASSIC e klassikaline, seega mõeldud eelkõige klassikalise muusika mängimiseks, mis omakorda eeldab nailonkeeli.
- EmM9 -
Dhenry

Post by Dhenry »

Enda esimene akust oli IS-ist pärit kõige odavam Encore..reisis minuga mööda euroopat päris tükk aega (praegugi hoiul kuskil välismaal hoopis, mitte minu enda käes) ja igal pool oli imestus ühesugune - sellise raha eest saab sellise pilli.

Mitte et ta mingi tippklass oleks, aga mugav pill ja kõla on ka täitsa hea. Muidugi, võimalik et ma sattusin selle one of a thousand pilli otsa, mis neil kogemata hästi välja kukkus...aga julgeks soovitada, alustuseks ideaalne.

Ja metallkeeled on the way to go...on küll raskem alguses mängida, aga ma eelistaks valutavaid näppe pinisevale nailoni saundile iga kell... (:

Huvi korral võin ma ehk isegi jõuludeks selle pilli Tallinnasse saada ja koos kotiga siis ära müüa, endal teda enam vaja pole..
Kico

Post by Kico »

Seega , kas seda THOMAN CLASSICUT soovitaksite või ei . Näiteks kas sellel on võimalik mängida Sinist vagunit : d.
Velts.

Post by Velts. »

Sa võid sellega ükskõik mida mängida.:D
We board up the house
Hide upstairs and wait
Locked