Küsimus võimu FX sisendi kohta

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
karvajalg

Küsimus võimu FX sisendi kohta

Post by karvajalg »

Kas keegi targem mees teeks mulle selgeks mis on võimu FX-i funktsioon? Kas on suur vahe kuhu ma oma multi efektika pistan (esipaneeli in või FX in) ja mida muudab FX potekas esipaneelil? Tegemist on Marshali tsl602 võimuga. Tänan
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Esipaneeli input on eelvõimu sisend (st. sinna torgatud signaal läheb eelvõimu). FX In sisend on enamasti lõppvõimu sisend (sõltuvalt võimust kas eelvõimuga paralleelselt või jadamisi).

Põhimõtteliselt see võimaldab sul kasutada efekte pärast eelvõimu. Näiteks kaja-, reverbi- ja modulatsiooniefektid soovitatakse tihti FX loopi panna, kuna seal on signaali ja müra suhe parem ning need efektid saavad töötada tugevama signaaliga. Samuti kõlavad need efektid paremini pärast draivi, seega kui kasutad eelvõimu kärinat, tasub ka seda varianti proovida.

FX potekas määrab tõenäoliselt, kui suur osa FX In sisendist tulevast signaalist miksitakse kokku eelvõimust tuleva signaaliga. Täpsema info jaoks uuri oma võimendi manuaali.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
karvajalg

Post by karvajalg »

Tänan kiire infi eest. Tuleb siis hakata asja proovima.
karvajalg

Post by karvajalg »

No mina olen ikka loll mis loll! Ei oska ikka effektikat fx-i ühendada. Võimul fx-il on kaks jacki (send ja return). Kui ma soovin kasutada võimu draivi siis kuhu ma kõik oma juhtmed topin??? Palun tehke lollile puust ja punaseks et ma oma valede ühendustega midagi maha ei põletaks.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kaks varianti.

Esimene on lihtne: kitarr -> efektikas -> võim

Teine, kui soovid efektika panna võimu FX loopi:
kitarr -> võimu sisend -> võimu FX send -> efektika sisend -> efektika väljund -> võimu FX return
karvajalg

Post by karvajalg »

Omast arust ma eile just nii proovisingi aga ei midagi. Kitarri sisestasin võimu esipaneeli in-ni, fx sendist läks kaabel effektika in-ni, effektika out läks tagasi võimu returni ja tulemus oli draiv ilma effektita. Mis läks valesti?
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Efektika ikka sisse lülitasid? Mis efektikat sa üldse kasutad?

Proovi esipaneelil toda FX potekat keerata.

Ja loe võimu manuaali.
Last edited by Faded on 02 Nov 2007, 19:46, edited 1 time in total.
karvajalg

Post by karvajalg »

Effektikas oli sees. Kui sa väidad et mul oli ühendus õige siis arvan et unustasin footswitchiga fx-i sisse lülitamast :? Lähen ja häbenen hommikuni ja siis proovin uuesti. tänud anyway
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Ühendus on korras. Sa kas unustasid efektika sisse lülitada, või oli võimust FX Mix maha keeratud.
Locked