hsh või hss konfiguratsioon kidral?
Humbucker - singelcoil - humbucker <-- nt Superstrat.
Humbucker - singelcoil - singelcoil <-- nt. Fat Strat.
Need tähistavad erinevaid helipeade kombinatsioone kitarril.
Samas on ka odavate võimude hulgas ju täiesti häid asju (nagu sinugi kola loetelust näha võib)void wrote: muidugi helipead on paraku kehvemad odavametel kitarridel ja muu raudvara kah aga mängitavuse poolest asi nendega küll nii hull ei ole( erinevalt odavatest võimudest, millega on küll üsna hull mängida minu arust)
Ma ei saa su võrdlusest aru. Mis mõttes odav transsvõim?void wrote: 600 eurone kitarr + odav transsvõim = saast saund
200 eurone kitarr + lampvõim = hea saund
Viimase väitega täiesti nõus.EmM9 wrote: Näiteks ma isiklikult ei ütleks midagi halba Fenderi, Line6-i, H&K jms transside kohta. Ja hind on neil
vahemikus u 3,5-7 kilo. Pealegi on transid sagedamini universaalsemad.
Ja see, kui sul ahelas on lampvõim, ei tähenda veel head saundi...
Ma ei teadnudki, et Fenderi ja H&K transsvõimud üritavad sellised all-in-one võimud olla.voice wrote:Aga Fenderi ja H&K transside kohta ütleks küll. Ja mitte häid sõnu. Sellist asja nagu universaalne võimendi pole olemas - nt. jazz, country ja metal on selleks liiga erinevaid nõudmisi esitavad stiilid, et neid ühe võimuga ära katta oleks võimalik.
Samas, 200 eurone kitarr + hea transsvõim = hea saundvoid wrote:600 eurone kitarr + odav transsvõim = saast saund
Loe mu postitust uuesti, sa vist ei saanud päris hästi aru. Ma lihtsalt vaidlesin vastu su jutule, mille mõte tundus olevat, et "ükspuha mis pilliga sa mängid, peaasi et lampvõim järgi on". See on puhtakujuline bullshit. Need 200 ja 600 eurot aga olid täiesti arbitraarsed, lambist võetud numbrid.void wrote:ja kuule mees 200 euroga saab ilusti toonipuust kitarri kätte, mis sa jamad
Single coilide osas olen suga nõus, karmima roki jaoks nad väga ei sobi (ehkki Yngwie Malmsteen siinkohal ilmselt vaidleks meile vastu). Samas, kui ma ei eksi, on uuematel stratidel keskmine helipea RW/RP, ehk vastupidise polaarsusega. Kui näiteks selline keskmine pea silla- või kaelapoolsega jadamisi ühendada, peaks üsna usutava humbuckeri soundi kätte saama. Ja pilli lülitust niimoodi muuta, et helipead ühendataks jadamisi, mitte paralleelselt (nagu stratid/teled vist stockis on), ei ole kuigi raske.void wrote:ma arvan et ei pruugi piisata ainult single coilidest - single coilidel on kitsam saund ja ta distortion ei ole nii paks, mis ei ole tore kangema roki jaoks.
Heh... no kuidas ma vastan, kui sa niimoodi küsid? Defineeri kõigepealt "parem".ei tahaks küll offtopikuks muutuda aga äkki kiire repliigiga vastad mis head transsvõimud on lambikatest paremad(näiteks minu üliodavast 98 eurosest Ga5-st)
Mina olen kuulnud, kuidas mängitakse 2000-kroonist kitarri läbi sama hinnaklassi tõeliselt juustu transsvõimu ja kõlas tõeliselt hästi. Aga noh, mängijaks oli VikiFaded wrote:Samas, 200 eurone kitarr + hea transsvõim = hea saundvoid wrote:600 eurone kitarr + odav transsvõim = saast saund
600 eurone kitarr + odav lampvõim = saast saund