Interpretatsiooni võistlus

meisterjaan

Interpretatsiooni võistlus

Post by meisterjaan »

Võiks teha soolofesti sarnase asja, aga seekord oleks siis ülesandeks võtta mingisugune tuntud laul ja see järgi teha, laulda.

Täpsemalt:
Kõigepealt valime mingisuguse tuntud laulu.. siis, olles kokkuleppinud, vaatame netist tabi ja youtube'ist või kuskilt mujalt saab lugu kuulata ja siis igaüks võiks lindistada oma versiooni sellest laulust.

Muidugi peab siis kokku leppima, et millist osa me täpselt hindame. Minu arvates oleks kõige õigem hinnata niimoodi, et kui looks on näiteks Nirvana - Rape me, Johnny Cash - Walk the line või mõni muu taoline, siis hindame vokaali, kuna vokaal on neis lauludes põhiline. Aga erandjuhtudel võib ju ka võtta ülesandeks mõni keeruline soolo järgi mängida, viini klassikuid kitarrile seada vms.

Kuigi mingi elementaarne kitarrisaade (või klaverisaade või mida iganes) võiks interpretatsioonil ikkagi olla, arvan ma, et taustale ei tohiks eriti suurt tähelepanu pöörata, kuna muidu näeksid paljud tundide kaupa vaeva tausta lindistamisega ja see võib võtta isu ära võistlusel osaleda.

Ehk siis mulle meeldiks, kui sellest kujuneks põhiliselt laulmisvõistlus. Ise võtaks hea meelega osa, kuigi ma tean, et n-ö klassikaliste standardite järgi ma väga hea laulja ei ole.

Kas me leiaksime piisavalt osalejaid? Kes vähegi tunneb, et võiks asjast huvitatud olla, andke endast teada ja kirjutage, mis arvate.

Ja siis võiks ju katsetada, kasvõi ühe korra.
gitara

Post by gitara »

Kuna soolofest vajub arvatavasti ära, siis oleks uutlaadi vöistlus päris heaks vahelduseks.
Valupill

Post by Valupill »

Ei vaju midagi, vaja veidi vaeva näha. Tuleb konsensuseni jõuda backingu osas. Hetkel käidi välja üks heavy bt, mis mulle sobib, kuid sulle kui klassikalise kitarri mängijale kindlasti ei sobi. MIne ütle sõna sekka ja otsi uus bt. :)
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Mõte on vägagi mõnus.

Mõtlen et võiks anda vaid kindla laulu ja kõik - muu on juba oma otsimise ja seadmise küsimus, kuidas teha.

Hindamine - igaüks hindab just nii nagu hindab, parameetrid vabad. Võib ju olla lauluvõistlus, kuid kehva taustaga ei vea välja.

Hetkel mõte rohkem ei vea, aga veelkord - suurepärane mõte!

Washburn archtop > VoxAC30
krustok

Post by krustok »

See idee meeldib mulle väga :)
Rig: Yamaha Pacifica 112 (mod) -> Boss ME-50 -> Harley Benton GA5
Yamaha FG720S
Shure Beta 57A -> E-MU 0404|USB
http://krustok.planet.ee/
quagmire

Post by quagmire »

tunnen vähegi, et võiksin asjast huvitatud olla. poolthääl.
he he .. Allllriiiight!
Andre
Moderaator

Post by Andre »

Isegi kunagi pidin peaaegu sellise teema valmis tegema aga jäi ära, arvasin , et liiga keeruline teistele , kel pole kõikidel sellist võimalust vms.
Ise olen ka poolt :P

Hea võimalus bändikaaslast leida vms 8)
meisterjaan

Post by meisterjaan »

Väga hea, väga hea. Et siis võiks vaikselt hakata lugu valima?
Cheehad

Post by Cheehad »

kuradi kõva laul on .
Tenacious D-Master Exploder :d
Aga noh, ma lihtsalt pakkusin välja
donkey

Post by donkey »

Hmm, kas võimalikult sarnaselt jätgi teha, või oma äranägemise järgi kaverdada lugusid?

Muarust võiks vanakooli rokki teha...AC/DC, GNR vms
Faramir

Post by Faramir »

Pakun, et võtaks mõne (orginaalis) väga lihtsa (samas ilusa) loo ja vaataks, kes siis kõva mees on.
Ibanez V70CE ja kolm medikat rahakoti vahel.
meisterjaan

Post by meisterjaan »

Ma oleks kah esialgu lihtsa loo poolt, mille ainuüksi selgeks õppimisega ei peaks väga kaua vaeva nägema.
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Minuarust peaks olema nii laul kui_ka saade enese salvestatud (vabandust, kui see nii mõeldud oligi) - mitte et tirin ägeda bäkkträki ja jorisen peale. See tõstaks minuarust ka taset - st peab esituse igas plaanis välja mängima.

Mulle meeldiks, kui suund ei kalduks rohkem laulu peale, vaid just esituse kui terviku peale.

meisterjaan

Post by meisterjaan »

Kirveraidur wrote:Minuarust peaks olema nii laul kui_ka saade enese salvestatud (vabandust, kui see nii mõeldud oligi) - mitte et tirin ägeda bäkkträki ja jorisen peale. See tõstaks minuarust ka taset - st peab esituse igas plaanis välja mängima.
Minu arvates oli ka nii mõeldud :)
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Juh juh juh! Sedasi on tore.

Locked