booster
booster
Et mis effect see booster on, umbes nagu overdrive / distortion ? Pole nagu seda õiget definitsiooni leidnud.
seldon.
seldon.
Please excuse Jimmy for being. It wasn't his fault.
ma ei ole 100% kindel aga olen aru saanud et see peaks "gaini" lisama. Umbes et soolo ajaks vajutad boosteri sisse ja saad lampidest parema kärina kätte
overdrive ja distortion moonutavad heli, aga see peaks lihtsalt helitugevust töstma.
Vähemalt mina olen nii aru saand... aga pead ei anna et see tösi kah on
overdrive ja distortion moonutavad heli, aga see peaks lihtsalt helitugevust töstma.
Vähemalt mina olen nii aru saand... aga pead ei anna et see tösi kah on
ei pane kärinat juurde. ta ju pole overdrive ega distortion...
krt ma ei teagi kohe
peab ise kah uurima asja
Hakkas huvitama...
E: http://www.sputnikmusic.com/lesson.php?lessonid=195
krt ma ei teagi kohe
Hakkas huvitama...
E: http://www.sputnikmusic.com/lesson.php?lessonid=195
- liivainimene
jah, seda ma mötlesingi. et see booster ise ei kärise aga ajab lambid rohkem kärisema tänu tugevamale signaalile...
Olen kuulnud et EQ pedaale kasutatakse kah boosterina. Sealt saab siis soolo ajaks natukse soundi kah muuta kui tarvis.. EQ pedaalidel on ju see master nupp kah peal millega saab köiki sagedusi vöimendada/summmutada...
Olen kuulnud et EQ pedaale kasutatakse kah boosterina. Sealt saab siis soolo ajaks natukse soundi kah muuta kui tarvis.. EQ pedaalidel on ju see master nupp kah peal millega saab köiki sagedusi vöimendada/summmutada...
- liivainimene
Samas ekvalaiseriga on see häda, et vahel on vaja sealt tooni korrigeerida terve loo ajal, siis ei saa just soolo ajaks seda lisapauku panna 
Kui just bändi ja loo ülesehitus ei luba sul enne soolot korraks plokini küünitada ja masterit juurde kruttida...
EDIT: transsvõimudel ei pruugi see tulemus ilus olla. Võib, aga ära ole selles kindel.
Kui just bändi ja loo ülesehitus ei luba sul enne soolot korraks plokini küünitada ja masterit juurde kruttida...
EDIT: transsvõimudel ei pruugi see tulemus ilus olla. Võib, aga ära ole selles kindel.
Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Ei pea, transistoriga muutub samamoodi helitugevus.seldon wrote:Aga ei pea tingimata lampvõim olema, eksole ?
Lampvöimuga saab lihtsalt kitarri paremini "laulma" soolo ajaks tänu boosterile.
Sedant kyll...liivainimene wrote:Samas ekvalaiseriga on see häda, et vahel on vaja sealt tooni korrigeerida terve loo ajal, siis ei saa just soolo ajaks seda lisapauku panna
Kui just bändi ja loo ülesehitus ei luba sul enne soolot korraks plokini küünitada ja masterit juurde kruttida.
Aga mölesin seda et kui plaan midagi selle sarnast osta siis igatahes tasub ennem osta EQ kui booster, sest EQ-d saab teistel otstarvetel ka kasutada... (vöi noh, mina vötaksin enne EQ kui boosteri kui mul kumbagi poleks ja peaks boosterit vaja olema)
- liivainimene
Sõltub jälle otstarbest, eksole?
Sest lihtsa boosteri keerad kasvõi ise paarisaja krooni eest kokku.
Soolobuustiks võtaks mina boosteri, sest ekvalaiseriga selguks, et ohoh, sellega annab muud ka teha, siis teeks sellega koguaeg lihtsalt helituunimist ja soolobuusti ei ole jälle...
Sest lihtsa boosteri keerad kasvõi ise paarisaja krooni eest kokku.
Soolobuustiks võtaks mina boosteri, sest ekvalaiseriga selguks, et ohoh, sellega annab muud ka teha, siis teeks sellega koguaeg lihtsalt helituunimist ja soolobuusti ei ole jälle...
Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Samas on sul ju kitarril ja võimendil ka EQ olemas, millega terve loo jaoks tooni kruttida.
Ja boosterit saab ehitada mitmesugust. Enamus neist lisavad toonile niiehknaa mingi EQ. Näiteks treble boosterid võimendavad eelkõige kõrgeid sagedusi, Tubescreamer jällegi võimendab keskmiseid veidi rohkem (kurikuulus "mid hump"), ja nii edasi. Ise ehitades võid boosterile tooninupu juurde panna, või isegi parameetrilise EQ, mis annab ka rohkem erinevaid soundivõimalusi.
Aa, üks boostereid iseloomustav joon on veel see, et neil on palju rohkem gaini, kui muudel pedaalidel. Keskmine overdrive/distortion-pedaal suudab väljundsignaali võimendada ehk 10dB, EQ-pedaalid aga umbes 8-15dB sagedusriba kohta. Boosterid annavad vabalt 25-30dB välja, või rohkemgi.
Ja boosterit saab ehitada mitmesugust. Enamus neist lisavad toonile niiehknaa mingi EQ. Näiteks treble boosterid võimendavad eelkõige kõrgeid sagedusi, Tubescreamer jällegi võimendab keskmiseid veidi rohkem (kurikuulus "mid hump"), ja nii edasi. Ise ehitades võid boosterile tooninupu juurde panna, või isegi parameetrilise EQ, mis annab ka rohkem erinevaid soundivõimalusi.
Aa, üks boostereid iseloomustav joon on veel see, et neil on palju rohkem gaini, kui muudel pedaalidel. Keskmine overdrive/distortion-pedaal suudab väljundsignaali võimendada ehk 10dB, EQ-pedaalid aga umbes 8-15dB sagedusriba kohta. Boosterid annavad vabalt 25-30dB välja, või rohkemgi.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.