Väike mure

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Velkus

Väike mure

Post by Velkus »

Asi siis järgmine, kitarril keeled plärisevad ja üks teadjam vend soovitas timmida kaela otsas olevat kruvi, aga et kuidas see käib? Lihtsalt sätidki seni kaua kuni enam ei plärise või on seal omad nõksud?
Pilliks on LP stiilis Vintage V -100 TBK.
Frusciante

Post by Frusciante »

Seda ei tasu küll ise nokkida, kui ei tea kuidas see käib. :)
Tokai Silver Star '84/Epiphone G-400 Custom>EHX Big Muff>Boss DS-2/Rocktron Metal Planet>Boss DD-6>Dunlop Cry Baby 535Q>Crate Powerblock
liivainimene

Post by liivainimene »

See vend ei pruukinud just eriline teadja olla.
Esimese asjana võiksid selgitada välja, missugused keeled plärisevad ja siis nende poolt silda veidi tõsta.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Velkus

Post by Velkus »

Oli ikka teadja tüüp on teine nimelt kaua muusikaga tegelend. Sai temaga koos pillgi valitud. Korra on selle probleemiga juba pillgi garantiis käind,siis regulliti sild ja kael ära. Kõik korralik aga siis tekkis jälle sama probleem. Ja see pläris on sihuke kahtlane ka,et lahtiselt tõmmates tekib aga silma järgi küll ei tundu et vastu käiks v aid justkui pinguti pläriseks.
Last edited by Velkus on 18 Aug 2007, 12:57, edited 1 time in total.
WqEst

Post by WqEst »

Frusciante wrote:Seda ei tasu küll ise nokkida, kui ei tea kuidas see käib. :)
Kui ise ei noki, ja ninapidi juures ei ole, siis ei saagi teada, kuidas käib.

Vahest on ehk krihvid liiga kõrgele tõusnud mõne koha pealt?! Mul oli sama jama ühe odavamat sorti akustiga. Sai niiskust vist kuidagi... :roll:
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kui pinguti pläriseb, siis kaela reguleerimine küll ei aita.

Tõmba aga keeli, ja hoia teise käega pinguteid ükshaaval kinni - vaata, kas kaob plärin ära. Siis proovi sama teisest otsast sadulate juurest, äkki mõni neist on kahtlaselt lahti ja pläriseb.

95% juhtudest on selline plärin küll krihvidest (ehk keel käib vastu krihve), aga igaks juhuks võib ka muud asjad üle kontrollida. Kui kindel, et ei pingutid ega sadulad ei plärise, siis kontrolli krihve ka. Mängi kõik keeled kõikides krihvivahedes ükshaaval läbi ja vaata, kas leiad mingi kindla koha, kus see plärin tekib.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
sguitar

Post by sguitar »

Mul ka suur E pläriseb vahel aru ei saa mis viga :S
Washburn & Randall
Ents12

Post by Ents12 »

Äkki viga selles et keeled liiga madalal ja peaks kõrgemale tõstma.
Mul endal sama pill mis algul mainitud ja väga hästi aitas keelte tõstmine, ega selles midagi rasket pole.
Rock On!!
Henri

Post by Henri »

Faded wrote:Kui pinguti pläriseb, siis kaela reguleerimine küll ei aita.

Tõmba aga keeli, ja hoia teise käega pinguteid ükshaaval kinni - vaata, kas kaob plärin ära. Siis proovi sama teisest otsast sadulate juurest, äkki mõni neist on kahtlaselt lahti ja pläriseb.

95% juhtudest on selline plärin küll krihvidest (ehk keel käib vastu krihve), aga igaks juhuks võib ka muud asjad üle kontrollida. Kui kindel, et ei pingutid ega sadulad ei plärise, siis kontrolli krihve ka. Mängi kõik keeled kõikides krihvivahedes ükshaaval läbi ja vaata, kas leiad mingi kindla koha, kus see plärin tekib.
Mul oli sama probleem algul v100ga, et lahtisi keeli mängides pingutites käis mingi surin läbi, arvasin ka et keeled plärisevad. Aga juhul kui sul on see sama probleem, vii kitarr tagasi neile, nad parandavad ära või keera ise pingutid tagant lahti ja topi natukene vatti vahele
Kert

Post by Kert »

logisevad pingutid tuleb välja vahetada lihtsalt.. see vati toppimine kyll mingi lahendus ei ole minu arust
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
Henri

Post by Henri »

Kert wrote:logisevad pingutid tuleb välja vahetada lihtsalt.. see vati toppimine kyll mingi lahendus ei ole minu arust
pingutid kaela küljes ei logise, aga seal sees mingi asi resoneerib vastu teist, sellest see plärin
Kert

Post by Kert »

kui vana pill on? see on tavaliselt esimene märk kulunud pingutitest. tekib väike loks sisse ja hakkabki pörisema seal kaela otsas
Image Image
Henri

Post by Henri »

mul oli otse poest tulnud
Kert

Post by Kert »

siis lihtsalt praak
Image Image
void

Post by void »

Peale kaelatrossi reguleerimise (millega saab kaela nõgusamaks/kumeramaks muuta) võib kasu olla ka jämedamate keelte ostmisest. Minu ibanez sa120-l samuti keelet plärisesid natuke(madal e eelkõige), aga pärast keelte vahetamist üheksastelt üheteistkümnetele see vähenes tunduvalt. jämedamad keeled vibreerivad samas häälestuses väiksema amplituudiga ja tirivad ka kaela natuke nõgusamaks, mis vähendab keelte võimalust krihvide vastu käia. Enam keelte plärisemisega probleeme ei ole olnud.
Locked