Tap harmonic,väike arusaamatus.

Kitarri mängutehnika probleemid - legatod, alternate picking, sweep-picking, soojendusharjutused, bendid, flasoletid, tapping, strumming, slap, two-hand tapping, fingerstyle, klassikaline
Locked
Vaiksaar

Tap harmonic,väike arusaamatus.

Post by Vaiksaar »

Ok lugesin et peab mingi noodi kõlama panema ja siis kas 12,7 või 5 fretti ülal keelt "tappima",kas ma pean keele siis täiesti alla vajutama või ma pean seda aint õrnalt puutuma?
Henri

Post by Henri »

võtad noodi suvalise noodi ja õrnalt näpu otsaga puudutad sellest 12 fretti kõrgemat ehk oktavi võrra kõrgemat nooti
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

elektrikaga saab hästi teha, steve vai ja joe satriani kasutavad seda palju, ja need tüübid ka "jõutubes", kes mängivad põlvede peal tappides kitarri.
Pmst hästi järsu löögiga 12 astmel peaks see isegi iga pilliga kõlama.
Et hästi järsku sooritad tagasi põrkava löögi sõrmega, siis peaks kõlama kyll
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kui tahad muid noote peale lahtiste keelte, siis vajutad vasaku käega keele täiesti alla ja parema käega teed järsu löögi (12, 7 või 5 krihvi ülalpool) ja tõmbad sõrme kohe jälle ära. Ehk siis tagasi põrkava löögi, nagu k6ll kirjeldas.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
wahur

Post by wahur »

Muid noote saab ka nii, et vajutad keele näiteks 3nda krivi vahelt kinni, siis liiguvad harmonicud 3e krihvi võrra kaugemale: täisoktav 15ndast jne.

Ja vineerist pillil kõlab tõesti ainult täisoktav, ehk keele keskelt, normaalselt. Ülejäänud nõuab juba võimendust, niiet ära alla anna, kui eriti ei kõla. Puust pillidega on muidugi teine lugu...
One dog barks at something, the rest bark at him.
tonis_soots

Post by tonis_soots »

MInu teada on need flazoletid ja kunstlikud flazoletid?
Janarm

Post by Janarm »

tonis_soots wrote:MInu teada on need flazoletid ja kunstlikud flazoletid?
Flazolet peaks olema kui keelt õrnalt puudutada vasaku käe sõrmeotstega.
k6ll
Site Admin

Post by k6ll »

ingl keeles pole ju sõna flasolett neil on selle asemel harmonic
elektri

Post by elektri »

see sõna on "flašonett" minu teada. "n"'iga. ja mitte lihtsalt ei puuduta õrnalt keelt vaid teatud kohtadest, kus keel jaotub võrdseteks osadeks. krihvi peal peab näppu hoidma.
Ärge tulistage pianisti, ta teeb kõik, mis suudab.
mty
Moderaator

Post by mty »

l-iga ikka, ning kui sa jäädki näppu peal hoidma siis noot jääb liiga lühikeseks, kui flasolett on käes oleks targem lasta keelel endal vabalt vibreerida

kunstlik flasolett on see kui sa keelt ei takista mitte sõrmitsemis käe näpuga vaid medika käe pöidlaga, ehk siis pöial riivab õrnalt keelt kohe peale pickimist, ülestõmbe ajal riivab medikast järgmine sõrm samamoodi korraks keelt.
"You wear it very well." ; "What?" ; "You wear it very well, now play like a fucking musician"
Locked