Peavey Vinatge

Erinevate firmade pillid
Locked
T4k

Peavey Vinatge

Post by T4k »

Peavey Generation EX Vintage WH

Peavey Generation EX Vintage WH E-Guitar, T-Style,Alder Body, Maple Neck, 21 Vintage Frets, 648mm (25,5") Scale, 1 Single Coil and 1 Humbucker Pickup, Vintage Bridge.

Image

Selline pill siis. Esimene elektrikas mille ma ostsin ja nüüd tekkisid erinevad küsimused. Kuidas neid nuppe kasutada seal?:D Nii loll ma pole, et volume nupu ja bassi üles leidsin aga just see pickupi nupp. Mis nende helide erinevused on jne. Kuidas peaks sättime võimendi ja pilli, et oleks selline jõulisem muusika?
Janarm

Post by Janarm »

Seda vahet peaks ju ise kuulma. Üldiselt see muudab tooni.Oleneb mida sa jõulisema muusika all mõtled, kõige rohkem attacki peaks olema silla poolses helipeas.(seda kas overdrive või disourtiniga, olenevalt vajadusest) Sealt saad ka kiledamad ja konkreetsemad toonid kätte. Aga mida rohkem kaela poole liikuda, seda rohkem toonid magusamaks muutuvad.
Edit: vaatasin,et kaela poolne helipea on sul humbucker. Võid ka ainult sellega proovida, vähemalt minu jaoks oleks parem võimalus kui humbucker asuks silla pool.
liivainimene

Post by liivainimene »

Sellise pilliga mina prooviks vast lüliti keskmise asendiga - mõlemad helipead sees. Kaelapoolne humbucker peaks andma tugevust ja sügavust ja silla singlecoil teravama otsa. Kuigi sinna juurde kuluks ära 2 volüüminuppu, et nende tasakaal paika ajada, aga sellel pillil vist on ainult mastervolüüm...

Mis võimendi sul on?

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
cobra_vello

Post by cobra_vello »

hmm, ja mina mõtlesin et mõttekam on humbucker panna silla poole et sellist metalimat saundi saada, ja siis ilusama kõlaga kergeks toonipedetsemiseks sobib kaela-singlecoil. aga näe, õpin midagi uut iga päev :) noh, ses suhtes et sellel kitarril on helipead teistpidi pandud. äkki keegi viitsib seletada, miks need helipead siin niipidi on? lihtsalt et harida natuke.
liivainimene

Post by liivainimene »

No iseenesest ongi nii. Sellest pillist ma ei usu eriti metalisaundi nagunii, helipeade valik on üks faktor, teine on sõna "vintage" seal nimes, see vihjaks nagu kergelt madalama võimsusega pillile (vintage vs modern vastandus).

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
T4k

Post by T4k »

liivainimene wrote:.Mis võimendi sul on?
Rivera TBR-1M
Locked