ABI!!

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Sander.S

ABI!!

Post by Sander.S »

Mul on siuke asi et mai oska helipead kidra kylge tagasi panna, kuidas pidi see vedru sinna läheb kas laiem ots yles vä :?: .ja kuidas mul see helipea yltse sygavamale liikuma hakkab :cry:
Sterling by Music Man Axis AX40, Line 6 Spider III 15, MXR Phase90 (Custom Shop), SansAmp GT2

Counterwise on sigahale
Kert

Post by Kert »

topid helipea sinna auku tagasi ja hakkad kruvisi sisse keerama nii kaua kuni helipea yles hakkab töusma?
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
Sander.S

Post by Sander.S »

a jh sain aru ma panin vedru yldse sinna alla kogemata mitte helipea ja selle ymbrise vahele :lol:
muide mul helipea teeb sellist vastikut kõrvalhäält...kas see võibki nendest vedrudest tuleneda ja mis ma siis tegema peax et seda häält kõrvaldada
Sterling by Music Man Axis AX40, Line 6 Spider III 15, MXR Phase90 (Custom Shop), SansAmp GT2

Counterwise on sigahale
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Vedru pead panema helipea ja ümbrise vahele, sest vedru pinge hoiab helipea seal paigal. Muidu hakkab ta sul logisema, kui kitarri natukenegi raputada. Kumb ots vedrul kuhu poole läheb, pole oluline.

Kuhu sa need vedrud panid siis? Ja mis see vastik kõrvalhääl on? Müra? Millal see tekib - mängides või niisama? Helipeast kinni võttes kaob ära?

Tõsiselt, sul oleks vaja kedagi, kes sulle selle asja ise ette näitab, niimoodi üle neti on kole raske seletada.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Sander.S

Post by Sander.S »

Faded wrote:Vedru pead panema helipea ja ümbrise vahele, sest vedru pinge hoiab helipea seal paigal. Muidu hakkab ta sul logisema, kui kitarri natukenegi raputada. Kumb ots vedrul kuhu poole läheb, pole oluline.

Kuhu sa need vedrud panid siis? Ja mis see vastik kõrvalhääl on? Müra? Millal see tekib - mängides või niisama? Helipeast kinni võttes kaob ära?

Tõsiselt, sul oleks vaja kedagi, kes sulle selle asja ise ette näitab, niimoodi üle neti on kole raske seletada.
see hääl tekib siis kui ma mõda mähitud keelt tõmban ja kinni hoides see ei kao ära...ma mõtsin et on seaotud vedrudega kuna tremolotel teevad ka mõnikord vedrud siukest kõrval häält...ja muide see kõlab umbes sarnaselt nagu käiks keel õrnalt krihvi vasta

Counterwise on sigahale
VintageLP

Post by VintageLP »

Sander.S wrote:
Faded wrote:Vedru pead panema helipea ja ümbrise vahele, sest vedru pinge hoiab helipea seal paigal. Muidu hakkab ta sul logisema, kui kitarri natukenegi raputada. Kumb ots vedrul kuhu poole läheb, pole oluline.

see hääl tekib siis kui ma mõda mähitud keelt tõmban ja kinni hoides see ei kao ära...ma mõtsin et on seaotud vedrudega kuna tremolotel teevad ka mõnikord vedrud siukest kõrval häält...ja muide see kõlab umbes sarnaselt nagu käiks keel õrnalt krihvi vasta
http://youtube.com/watch?v=CJnAbPrmJNA
Sander.S

Post by Sander.S »

seda ma olen näind(aga mai saa pihta mida ta teeb seal lõpus siis kui see keel pruneb :?:

Counterwise on sigahale
Faded
Moderaator

Post by Faded »

See, mida ta seal lõpus teeb, ei puutu üldse asjasse. Ta lihtsalt summutab keeled ära, nagu ühes kommentaaris kirjas:
The right hand over the board is just a mute. I've noticed that big three fret bends like this cause some thunks and bonks as the strings bunch together.
Niiehknaa on sul ju TOM-sillaga kitarr, mitte tremologa. Panid sa helipeade vedrud korralikult tagasi?

Edit: äkki sul käibki keel krihvi vastu? Kui sa helipäid maha võtsid, kas sa võtsid keeled ka pealt ära? Kui jah, võis silla kõrgus näiteks paigast ära minna. Tee nüüd nii, et otsi üles, milline keel sul pläriseb. Siis käi kõik krihvid läbi nii, et vajutad keele krihvi peal alla ja tõmbad keelt - vaata, kas pläriseb või ei. Kui ta tõesti mõne krihvi vastu käib, peaksid niimoodi süüdlase üles leidma.

Edit2: kui sellest abi pole, proovi keeli tõmmata ja siis sadulate (ülemise ja alumiste) tagant summutada - võimalik, et keeled plärisevad pingutite või keeltehoidja juurest hoopis.
Sander.S

Post by Sander.S »

ma võin kinnitada et krihvi vastu ei käi seal ykski keel kuna ma olen selle silla väga kõrgele tõstnud ja midagi ei muutu...asi on kindlalt sillahumbuckeris ja pealegi on seda "buzz" häält kõige rohkem selle helipea juures just kuulda... aga kui minu teooria vastaks tõele ja asi oleks tõesti vedrus siis mul ei jõua kohale kuidas saab vedru millagi vastu käia kui ta on seal surve alla ja ei liigu kuskile
Last edited by Sander.S on 04 Aug 2007, 22:33, edited 1 time in total.

Counterwise on sigahale
cobra_vello

Post by cobra_vello »

ei liigu kusile :D

ot ühesõnaga see üleliigne heli on siis see, et mingi jubin hakkab vibreerima, kui keelt tõmbad? sellisel juhul peaks see ainult ühe keelega toimima... mul on näiteks need keelte vastu kaela kinni surumise kruvid kaela peal, mis kangiga kitarridel on, ja nende kruvidega on nii et kui G-keelt tõmban, siis nad hakkavad plärisema kaasa (G-noot on nende kruvide vibreerimise sagedus... see on see teema et kui on kaks identset klaasi ja lööd ühe kõlisema siis hakkab teine ka kõlisema). seega kui sul mitme erineva keele tõmbamisel sama probleem on, siis loogiliselt võttes peaks asi kuskil mujal olema, sest minul plärisevad need kruvid ainult G-keele järgi, teisi keeli tõmmates mitte.
ma ei tea kas sellest on abi midagi :P
served

Post by served »

g-keele? Asi pole keeles, asi on noodis. Kõik G noodid peaksid siis selle asja plärisema panema. Üldjuhul saab viga tuvastada katseeksitus meetodil. Tõmba seda nooti koguaeg ja kuula pilli peal kust kohast see heli tuleb täpselt. Kui Enamvähem piirkond selge siis hakka detaile käega kinni hoidma, ntks vajutad helipeale sõrmega peale või hoiad pinguteid peos vms. Proovi, kui mingil hetkel enam ei plärise siis leidsid oma vigase koha ja siis vaata edasi mis teha saad.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
cobra_vello

Post by cobra_vello »

ei noh, ma mõtlesingi seda et see g-keele sagedus (tõesti g-noot, vaat kus kokkusattumus :D) ühtib tolle kruviga mul. aga temal olevat see probleem mistahes mähitud keele tõmbamisel, nii et siis on vist teine lugu.
Sander.S

Post by Sander.S »

kui jutt juba keeltele läx siis ma tahakas kysida et kas see kuidagi mõjub kidrale halvasti kui ma panin ajutiselt alumise keele asemele akusti keele(näiteks kulutab võbla krihve kiiremini, sest see on rohkem pingul)

Counterwise on sigahale
served

Post by served »

pingul või mitte pole oluline, materjal tingib kulumise. Üldjuhul mine ikka poodi ja osta 15 krooni eest 1 uus keel ja kõik.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Arvesta ka sellega, et akustiliste kitarride keeled on enamasti messingist või pronksist mähisega, mis ei ole magnetilised materjalid. Seega helipea tajub seal ainult terasest südamikku ning toon tuleb vastavalt lahjem.

Seda eeldusel, et sa alumise keele all mõtlet jämedamat keelt. Kui peenemat (st. ilma mähiseta), siis suurt vahet ei tohiks olla.
Locked