Kas mul on vaja eelvõimendit?

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
Vaiksaar

Kas mul on vaja eelvõimendit?

Post by Vaiksaar »

Päris paljudel kitarridel on mingid nupud mida saab kruttida,kas nendel on nagu eelvõimendi sisse ehitatud vms? Et mul pole siis vaja midagi muud kui tavalist võimendit mis seda kitarrist tulnud heli kõvemaks teeks?
liivainimene

Post by liivainimene »

Eelvõimendit su kitarris suure tõenäosusega ei ole, nii et vaja oleks ikka kitarrivõimendit, mis sisaldab nii eel- kui ka lõppvõimendit. Tavalise audiovõimendiga kaotad palju kitarri helikvaliteedis ja jube vaikselt kostab ka.

Need nupud on passiivne elektroonika, seal on helitugevuse ja tooni regulaatorid.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
cobra_vello

Post by cobra_vello »

kitarr tekitab hästi nõrka helisignaali.

cd-pleier, mp3 pleier ja mistahes muu asi, kuhu taha saad otse kõrvaklapid pista, tekitab natuke tugevamat helisignaali.

tavalise maki/võimendi taha saad otse pista näiteks pleieri, ja välja tulev heli on normaalne.

kitarrivõimu taha saad pista nõrka heli tegeva kitarri, kitarrivõim on mõeldud selleks, et seda piisavalt võimendada et heli oleks norm.

eelvõimendit on vaja, et pista kitarr tavalise võimendi taha, ilma et peaks seda tavalist (makki) päris põhja keerama, ja ühtlasi ka tekitab eelvõim tavaliselt distortionit jms (pmst iga patareiga/seina_pistetav pedaal töötab eelvõimendina)

ma loodan et see jutt on õige ja arusaadav :P
served

Post by served »

Mis pill sul on üldse? Kui teistel on nupud ja sull ei ole. Kui sul on kitarri võimendi siis pole sul midagi peale juhtme vaja et kitarri heli võimust kostuks.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Locked