Krihvid
-
Krihvid
Selline teema et mul pill olnud ~6 kuud ja keeled on hakkanud rohkem plärisema,olen märkanud veel et mõned krihvid on nagu kulunud või noh on näha jämeda keele väiksed vaod on sees.Aga küsimus siis selline,et mul veel garantii kestab,et kas nod tegelased ei tee mulle korda seda värki? 

-
Ei väldi sa sellega midagi. Krihvide kulumine on puht-mehhaaniline - krihvid on enamasti niklist, samas kui keeled on (jällegi enamasti) terasest. Kui krihvid kipuvad väga kiiresti kuluma, proovi näiteks nikeldatud keeli (nt. Dean Markley NickelSteel Electric). Nendega on see jama, et nad kipuvad siis ise kiiremini kuluma, aga keeli on lihtsam ja odavam vahetada, kui krihve.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
-
Jah, nüüd tuli meelde kus ma seda lugesin.
http://www.kitarrikliinik.ee/
Nii ütles vähemalt pillimeister.Vaheta keeli kord kuus (kui kitarrimäng on igapäevane tegevus). Sellest sõltub pilli
häälestumine ja kõla. Vanad keeled kulutavad krihve.
http://www.kitarrikliinik.ee/
Keeled kulutavad krihve, punkt. Kui palju, sõltub keelte ja krihvide materjalist, keelte kõrgusest ja pingest, mängustiilist ja muust. Aga ma pole veel kuskilt kuulnud, et vanad keeled kulutaksid krihve rohkem, kui uued.
Põhjendusteta väiteid on raske tõe pähe võtta, ükskõik kas need tulevad kitarrimeistri või kellegi teise suust.
Põhjendusteta väiteid on raske tõe pähe võtta, ükskõik kas need tulevad kitarrimeistri või kellegi teise suust.
-
ok vaatan,aga muidu nende krihvide kohta,et kui palju nende vahetamine võib maksta või on mõtekam teha see krihvi lihv.Faded wrote:Ei väldi sa sellega midagi. Krihvide kulumine on puht-mehhaaniline - krihvid on enamasti niklist, samas kui keeled on (jällegi enamasti) terasest. Kui krihvid kipuvad väga kiiresti kuluma, proovi näiteks nikeldatud keeli (nt. Dean Markley NickelSteel Electric). Nendega on see jama, et nad kipuvad siis ise kiiremini kuluma, aga keeli on lihtsam ja odavam vahetada, kui krihve.
Vahetamise kohta kahjuks ei oska öelda. Üsna kulukas on see igatahes. Aga krihvilihv kulumise vastu eriti ei aita. Sellest on abi siis, kui krihvid on ebatasased (st. osad krihvid kõrgemad, kui teised). Kui osa krihvist on keele alt kulunud, siis selle tasaseks lihvimine tähendab kogu krihvi madalamaks tegemist, ning siis vajavad seda ka kõik ülejäänud krihvid.
Muuseas, ma huvi pärast küsin, et mis keeli sa kasutad? Ja milliste keelte alt sul krihvid kuluma kipuvad?
Muuseas, ma huvi pärast küsin, et mis keeli sa kasutad? Ja milliste keelte alt sul krihvid kuluma kipuvad?
-
ma ostsin mingi paar kuud tagasi mingid la bella keeled,is musicust ostsin.Ta ei ole just väga kulunud aga ma kahtlustan et see on põhjus miks keeled plärisevad,just plärisevad nad siis kui ma natukene kõvemini tõmban keeli kui ma suht vaikselt tõmban siis nagu ei plärisegi.Aga jah põhiliselt on seal need väiksed triibud 3 4 5 6 krihvid,nod alguse poole olevad.
Üldiselt kipuvad jah kõigepealt kuluma esimesed krihvid. Ma eeldan, et sul kuluvad pigem peenemate keelte all?
Keelte plärisemise kohta, kas sul kitarr on muus osas ära reguleeritud? Kaela paine (trussrod), keelte kõrgus ja intonatsioon? Ja kust sul keeled plärisevad? Ehk siis, kas mõne krihvi (kui, siis millis(t)e), või hoopis silla või pingutite juurest?
Võrdluseks, ma olen mõlemal elektrikitarril (üks pool aastat, teine aasta tagasi ostetud) kasutanud ainult GHS SubZero Boomers keeli, ja mingit märgatavat krihvide kulumist pole seni täheldanud. Kindlasti mitte nii palju, et plärisemist põhjustada.
Keelte plärisemise kohta, kas sul kitarr on muus osas ära reguleeritud? Kaela paine (trussrod), keelte kõrgus ja intonatsioon? Ja kust sul keeled plärisevad? Ehk siis, kas mõne krihvi (kui, siis millis(t)e), või hoopis silla või pingutite juurest?
Võrdluseks, ma olen mõlemal elektrikitarril (üks pool aastat, teine aasta tagasi ostetud) kasutanud ainult GHS SubZero Boomers keeli, ja mingit märgatavat krihvide kulumist pole seni täheldanud. Kindlasti mitte nii palju, et plärisemist põhjustada.
-
ainuke asi mida ma oma pillil olen reguleerind on keelte kõrgus seal silla pealt,pigem on näha kulumist jämedate keelte alt,need madala E keele triibud on nagu krihvis sees,võibolla bendimisest tulnud.Faded wrote:Üldiselt kipuvad jah kõigepealt kuluma esimesed krihvid. Ma eeldan, et sul kuluvad pigem peenemate keelte all?
-
-
okeika,ma mõtlesin et käin mõnest muusikapoest läbi lasen uued keeled panna ja keelte kõrguse ka ära sättida.elektri wrote:me ei usuks küll esimese korraga, et keelte plärina on põhjustanud krihvide kulumine keelte tõttu. pigem ongi see, et sitt pill, mille krihvid on ebatasaselt. pärnu is musicus on näiteks paljud pillid sellised.