epiphone

Erinevate firmade pillid
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Enamus erinevusi on kosmeetilised. Võta Epiphone'i koduleht lahti ja võrdle seal.

Ainsad erinevused, mis heli ja mängitavust võiksid mõjutada, on puidu materjal ja helipead. Standard on mahagonist kere ja vahtrast kaanega, aga osad Customid tehakse täismahagonist kerega, mis annab tumedama/mahedama heli. Gibsonil on selleks Les Paul '57 Custom. Epiphone'il tundub Custom olevat tervenisti mahagoni-lepa laminaadist, samas kui Custom Plusil on vahtrast kaas.

Helipeadega on esiteks see, et osadel Customi mudelitel (Black Beauty) on kolm helipead. Gibsoni puhul on Standarditel Burstbucker helipead, Customitel kas Burstbuckerid või 490/498 Alnico pead. Jällegi on mingi soundivahe ilmselt olemas. Epiphone'i leht paraku selles osas midagi kasulikku ei ütle.

Üldiselt on vahe siiski suuresti kosmeetiline, ning valik tuleks teha selle järgi, kumb sinu jaoks paremini kõlab. Ükski neist erinevustest ei tee kumbagi mudelit üheselt paremaks.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Silver

Post by Silver »

Suur aitäh :):)
Arvan, et valin siiski standardi, kuna see oma 3000 krooni odavam.
smackerr

Post by smackerr »

Aga kusjuures olen omalajal kui nende epi les paulide kohta kõvva uurisin sain teada nii palju, et see ebony standard on mahagoni ja lepa "segu" mitte nagu teised epi les paul standardid, mis väidetavalt täis mahagon ja vahtrast kaanega. Nii, et ebonyl, peaks teoorias kehvem saund olema.
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Teistsugune ei võrdu kehvaga. Saund on teistsugune, aga mitte kehv.

Washburn archtop > VoxAC30
smackerr

Post by smackerr »

Seda ma ütlesingi, et teoorias kehvem. Kui kõige parema saundiga pillideks enamasti peetakse Gibsoni Les Paule siis see ei tähenda seda, et see kõigile meeldib.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

smackerr wrote:Aga kusjuures olen omalajal kui nende epi les paulide kohta kõvva uurisin sain teada nii palju, et see ebony standard on mahagoni ja lepa "segu" mitte nagu teised epi les paul standardid, mis väidetavalt täis mahagon ja vahtrast kaanega. Nii, et ebonyl, peaks teoorias kehvem saund olema.
Huvitav. Ma olen midagi sarnast varem lugenud, aga ma arvasin, et see käis odavama otsa mudelite kohta (Special, Studio, Les Paul-100 jne).
liivainimene

Post by liivainimene »

Mind hakkas huvitama, kuidas tehniliselt see mahagoni-lepa segu välja näeb?
2 osa mahagoni, 1 osa leppa, saepuruks ja liimplaadiks vaevalt.
Kellelgi on aimu?

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Tõenäoliselt lihtsalt õhukesed lepa- ja mahagoniplaadid vaheldumisi kihtidena.
martra

Post by martra »

Hehh kokku tuleb siis ju enamvähem vineer. :D :o
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Aga äkki on hoopis kuidagi pikkupidi jaotatud - et kui nt kolmest tükist kokku pandud kere, siis seal on lepa ja mahagoniga vaheldumisi.

Washburn archtop > VoxAC30
Sander.S

Post by Sander.S »

kuidas neid helipäid epiphonel madalamaks saab keerata-mul on silla humbucker kuidagi kahtlaselt kõrgel
Sterling by Music Man Axis AX40, Line 6 Spider III 15, MXR Phase90 (Custom Shop), SansAmp GT2

Counterwise on sigahale
VintageLP

Post by VintageLP »

Silla oma peabki olema kõrgemal kui kaela oma aga muidu saab keerata healipea selle äärise külgede peal olevast keskmisest kruvist.
Sander.S

Post by Sander.S »

a mix silla oma kõrgemal olema peab?
Sterling by Music Man Axis AX40, Line 6 Spider III 15, MXR Phase90 (Custom Shop), SansAmp GT2

Counterwise on sigahale
Cynric

Post by Cynric »

Ei pea olema, aga sa võid seda lugeda.

(ja see krdi sõna on "miks", x != ks!)
Colonel Jack O'Neill: I'd like to apologize in advance for anything I may say or do that could be construed as offensive as I slowly go nuts!
Sander.S

Post by Sander.S »

ok...

Counterwise on sigahale
Locked