aidake!!!see tobe F-duur:p
1
1
2
3
3
1
seda saab barreena ja kantrimehe stiilis. Kantrimehe stiil kergem: peenemad keeled vajutad nimetissõrme pehme osaga alla, 223 on näppude asend nagu C duuris ja selle jämeda keele vajutad alla pöidlaga.
tekib varjant, et barreed asendab pöial ja üks sõrm. Klassikud pööravad hauas teist külge ja Flt sujuvalt näiteks Fm7 peale minna ei saa.
1
2
3
3
1
seda saab barreena ja kantrimehe stiilis. Kantrimehe stiil kergem: peenemad keeled vajutad nimetissõrme pehme osaga alla, 223 on näppude asend nagu C duuris ja selle jämeda keele vajutad alla pöidlaga.
tekib varjant, et barreed asendab pöial ja üks sõrm. Klassikud pööravad hauas teist külge ja Flt sujuvalt näiteks Fm7 peale minna ei saa.
One dog barks at something, the rest bark at him.
-
Oot mis asja?wahur wrote:Fmaj7 pole siiski Fm7, aga hea tähelepanek.k6ll wrote:kui kasutad esimest lahtist keelt siis on ju akord Fmaj7
E:0
B:1
G:2
D:3
sa tahad öelda et see akord on Fm7?
See ikka FMaj7 noodid on F,A,C,E, suure septakordi puhul on seitsmes aste poole tooni kaugusel oktavist.
samuti nagu ntx: CMaj7 on C, E, G, B
sss
sorry, et offtopicut panen. kui võtad taolise F'i võtte ning 7 astme (lahtise esimese keele), siis siis on FM. Ma ei saa aru mida kuradit kirjutatakse Fmaj7?? maj näitab juba ära, et akordis on 7 aste. ning puhtas akordis Fm7 on sees kolmas madaldatud ning 7 madaltud astmed või ma olen millestki valesti aru saanud?
Lihtsalt 7 ongi alati madaldatud seitse, maj tähendab maj on lühend sõnast major ehk suur (seega suurendatud 7 aste).
Kuigi nende akordide ülesmärkimiseks on ka mitmeid erienvaid mudeleid ja mooduseid. Selles suhtes, et maj7 on kindlam alati välja kirjutada, kui lihtsalt M, sest võid ju võtta ka akorde maj9, maj11, maj13. Jazzi nässidel on üldse märkimiseks kolmnurgad, miinusmärgid jne
Kuigi nende akordide ülesmärkimiseks on ka mitmeid erienvaid mudeleid ja mooduseid. Selles suhtes, et maj7 on kindlam alati välja kirjutada, kui lihtsalt M, sest võid ju võtta ka akorde maj9, maj11, maj13. Jazzi nässidel on üldse märkimiseks kolmnurgad, miinusmärgid jne
k6ll wrote:Oot mis asja?wahur wrote:Fmaj7 pole siiski Fm7, aga hea tähelepanek.k6ll wrote:kui kasutad esimest lahtist keelt siis on ju akord Fmaj7
E:0
B:1
G:2
D:3
sa tahad öelda et see akord on Fm7?
See ikka FMaj7 noodid on F,A,C,E, suure septakordi puhul on seitsmes aste poole tooni kaugusel oktavist.
samuti nagu ntx: CMaj7 on C, E, G, B
Ma pidasin silmas Fminoor 7-t, et minu viidatud Fduuri mängimisel on raske minna üle Fm-le ja veel raskem Fm7-le, mis barre varjandis on kerge.
Selles osas oli hea tähelepanek, et Fmaj7-t on kerge niimoodi võtta.