kas jagaksite kogemusi?

Erinevate firmade pillid
Locked
martra

kas jagaksite kogemusi?

Post by martra »

Niisiis kavatsen suvel minna Tallinna kitarri ostma. Olen sellele kaua mõelnud ja lugenud foorumi kasutajate soovitusi. Tähendab, et see kitarr peaks olema ilma kangi (tremolota). See peaks maksma 3000 - 3500 kr. Kas oskate soovitada Tallinnas pillipoe kus on elektrikitarrid kõige odavamad. Ka on mul vaja võimendit ( ilmselt Marshalli oma ). Selle koha pealt küsiksin, et kas viieteismest vatist piisaks üksinda harjutamiseks. Võimendi peaks maksma umbes 2000 krooni. Kas oskate mulle soovitada elektrikitarri ja võimendit.

Kas oskate midagi õelda kitarri IBANEZ GAX30-BKN kohta.
Kas sellega saab teha picking stiili ja kas hästi. kui keegi on selle kitarriga mänginud siis õelge oma arvamus. Bandid mida hakkaksin järgi tegema oleksid System of a down, Mudvayne, Metallica ja teised sellised jõrmimad bandid.

Ootan rõõmuga vastuseid: Martra :D
maddo

Post by maddo »

15w on piisav küll kodus üksi mängimiseks.
ddes3
Moderaator

Re: kas jagaksite kogemusi?

Post by ddes3 »

martra wrote:...Ka on mul vaja võimendit ( ilmselt Marshalli oma )...
Ei ole vaja marshallit.
Odavama otsa omad ei ole midagi erilist. Julgen soovitada Roland'i Micro Cube'i! Edu!
liivainimene

Post by liivainimene »

Kust sa pärit oled, et tingimata Tallinnasse?

GAXiga saab hevimat muusikat teha küll, tal on küllalt kõrge väljundiga helipead, aga sellise raha eest saad ehk midagi edevamat juba. GAXid on uuena ~2500, heas korras kasutatuna ~1500.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Dhenry

Post by Dhenry »

soovitaks silmad peal hoida kasutatud kraamil siin, esiteks saab rohkem väärtust sama raha eest üldiselt, kui kaup hea on..ja teiseks on pill juba nö. sisse mängitud.
uus pill on muidugi uus pill, aga piiratud eelarve puhul tasuks sedasi mõelda.

Võimudest micro cube vast, jah.
martra

Post by martra »

Pärit olen tegelt Saaremaalt, aga lähen vanematega korra suvel tallinna. Sealt ostan kitarri ära kah. :)
martra

Post by martra »

Tegelt mind huvitaks see kuidas fixed bridge-ile keeli panna ja miks need vedrud seal vajalikud on. Muidu kas see on parem kui näiteks Tun-O-matic Bridge. :roll:
liivainimene

Post by liivainimene »

Fixed bridge'l pole mingeid vedrusid üldjuhul.
Tune-o-matic on üks fixed bridge ehk jäiga silla liike, sellele vastanduvad tremolosillad, nagu stratisillad ja Floyd Rose'd. Neil on vedrud.

Keelte panemine pole jäigal sillal keeruline. Neid on siiski mitmeid erinevaid, nii et seda ei saa täpselt ütelda, aga kui tahad keeli vahetada, siis lihtsalt vaatad, kuidas vanad peal olid. See on küll viimane asi, mille pärast muretseda.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
martra

Post by martra »

Liivainimene, kui sa rääkisid, et see kitarr maksab uuena 2500 krooni, siis mis poes see nii odav on. Pillipoe leheküljel maksab see 3500 krooni. :?:
liivainimene

Post by liivainimene »

Pillipood.ee ei ole mitte mingi näitaja, sealsed hinnad on tihti absurdsed.
GAXi müüb 2500'ga kunagine Saviauk (http://www.muusikariistad.ee).
Või vähemalt mõni aeg tagasi müüs, ma pole seal ammu käinud.
Aga vahepeal olid seal mõnda aega uued GAX30'd isegi 1995 krooniga müügil, nii et 3500 selle eest maksta on selgelt liiga palju.
Aga ikkagi, neid liigub kasutatuna ka natuke, siis saad selle julgelt vahemikus 1500-1800 kätte, see on aus hind. Otsi natuke, kui tingimata GAXi tahad. 3500 eest saad siiski paremat ka, gäks pole mingi imepill.

martra

Post by martra »

Tegelikul olen ma ammu vaadanud ka kitarri IBANEZ GSZ120 BKN. Ma ei tea miks aga mulle tundub see minusugusele algajapoolsele mängijale päris ideaalne pill. Kas keegi oskab komenteerida. Ma usun et see maksab umbes 3500 krooni.
TnX

Post by TnX »

liivainimene wrote:Fixed bridge'l pole mingeid vedrusid üldjuhul.
Ma usun, et seal võis ta mõelda oktavite häälestamise vedrusid.Nagu need seal pildil:
Image
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
martra

Post by martra »

Ma küsiksin siis uuesti, et kas te oskate õelda midagi kitarri IBANEZ GSZ120 BKN kohta. Kas see on algajapoolsele mängijale paras pill. Mis on selle plussid ja miinused.
martra

Post by martra »

Code: Select all

Kust sa pärit oled, et tingimata Tallinnasse?

GAXiga saab hevimat muusikat teha küll, tal on küllalt kõrge väljundiga helipead, aga sellise raha eest saad ehk midagi edevamat juba. GAXid on uuena ~2500, heas korras kasutatuna ~1500.
Muide praegu ma olen näinud et GAX30 maksab tavaliselt igal pool 3000 - 3500 kr.
Locked