Pöidlaga mängimine

Kitarri mängutehnika probleemid - legatod, alternate picking, sweep-picking, soojendusharjutused, bendid, flasoletid, tapping, strumming, slap, two-hand tapping, fingerstyle, klassikaline
donkey

Post by donkey »

Üldiselt ei mängitagi kitra pöidlaga...aga kui just väga vaja on, siis tee nii, kuidas mugav on.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

donkey wrote:Üldiselt ei mängitagi kitra pöidlaga...
Miks mitte? Evolutsioon/jumal/Allah andis meile viis funktsionaalset sõrme, mis siis mitte neid kõiki kasutada?

Mängi jah nii, kuidas endal mugavam on.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
fleik

Post by fleik »

siis kasutagi kahte eri stiili. Claptoni osades akustilise bluesi lugudes kasutatakse pöialt üsna tihti. Ma ise ei olegi tähele pannud kuidas ma pöidla panen aga üldjuhul nii, et oleks endal mugavam. Noot peab ka muidugi kõlama.
Motu

Post by Motu »

Pöidlaga mängimine ei ole ju vajalik :?
+ see vähendab vähemalt minul teiste sõrmede efektiivsust.
Cynric

Post by Cynric »

Motu wrote:Pöidlaga mängimine ei ole ju vajalik :?
+ see vähendab vähemalt minul teiste sõrmede efektiivsust.
Sõltub inimesest. Kui on suured käed, siis on vist pöidlaga mugavam.
Colonel Jack O'Neill: I'd like to apologize in advance for anything I may say or do that could be construed as offensive as I slowly go nuts!
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Motu wrote:Pöidlaga mängimine ei ole ju vajalik :?
Sõltub. Madalamal E-keelel on väga mugav sellega bassinoote võtta, nt. D/F# akordis.

Mul näiteks on üsna pikad sõrmed, pole probleemi vajadusel ka pöialt kasutada. Väiksemate kätega, ja eriti laia kaelaga kitarri puhul võib see jah egamugavaks osutuda, sest ülejäänud sõrmed ei ulatu enam vajalike keelteni. Sel juhul on muidugi mõttekam mängida klassikalises asendis, pöial kaela taga.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Defender

Post by Defender »

Pöidla teemasse sulandudes ütleks, et need kõikse kõvemad ja kuulsamad mehed mängivad nii kuis tahavad...
"Taeva hallid silmad märjad,
vaikses leinas hingab tuul.
Murtud süda, murtud luud,
antud vanne hangund suul.

Täna on pidulik päev,
üks sõber saab rinnale märgi.
Härrad kõik uhketes frakkides,
medalisaaja puusärgis."
Marvin

Post by Marvin »

Põidlaga mängimine on väga effektiivne ja kasulik. Nii saab mõnes loos bassikäike mängida samal ajal akorde mängides (nt. Pink Floyd - Money). Kes ei taha, ärgu mängigu. Hendrixi lugudes on ka palju põidlaga mängimist kohati sees.
fleik

Post by fleik »

Osades claptoni lugudes läheb pöialt vaja. Tears in Heaven näiteks. Just seesama D/F# akord... nootides näitab ka et kasuta pöialt
intsfanatic

Post by intsfanatic »

ma kasutan ka näiteks D/F# mängimisel pöialt nii samuti ka G5 puhul
Cynric

Post by Cynric »

intsfanatic wrote:ma kasutan ka näiteks D/F# mängimisel pöialt nii samuti ka G5 puhul
G5 ja nii keeruliselt?
Colonel Jack O'Neill: I'd like to apologize in advance for anything I may say or do that could be construed as offensive as I slowly go nuts!
donkey

Post by donkey »

Heh, D/F# akordi saab väga edukalt ja minujaoks isegi mugavamalt ka bareega võtta.
Motu

Post by Motu »

donkey wrote:Heh, D/F# akordi saab väga edukalt ja minujaoks isegi mugavamalt ka bareega võtta.
Sekundeerin
intsfanatic

Post by intsfanatic »

Cynric wrote:
intsfanatic wrote:ma kasutan ka näiteks D/F# mängimisel pöialt nii samuti ka G5 puhul
G5 ja nii keeruliselt?
oih see ei olegi g5 mis ma ütlesin ta näeb igatahes selline välja alustades kõige jämedamast keelest liikudes allapoole 3X003
Cynric

Post by Cynric »

ets wrote:
intsfanatic wrote:
Cynric wrote:
G5 ja nii keeruliselt?
oih see ei olegi g5 mis ma ütlesin ta näeb igatahes selline välja alustades kõige jämedamast keelest liikudes allapoole 3X003
5-keelne kitarr?
Ma arvan, et ta mõtles 3x0033. Mis lugudes sa seda kasutad?
Locked