Ega keegi siin ei tea, kust saaks Eestis normaalset puitu, millest annaks kitarrikeret teha?
Näiteks mahagoni, leppa või saart.
Kindlat eelistust nende hulgast pole, tahaks üldist infot, on keegi äkki ise seda okkalist teed läbi käinud ja oskab midagi soovitada?
Puit kere jaoks
- liivainimene
Puit kere jaoks
Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
http://www.atm-puit.pri.ee/
Eritellimused, äkki saab nende kaudu ka puitu..
Veel võiksid proovida ehituspoode, neil leidub kindlasti midagi, iseasi kas just pilliehituseks vajalikku..
edit:
http://www.ee/kataloogsisu/Ari/Puit/703/EST/
uuri ise
Eritellimused, äkki saab nende kaudu ka puitu..
Veel võiksid proovida ehituspoode, neil leidub kindlasti midagi, iseasi kas just pilliehituseks vajalikku..
edit:
http://www.ee/kataloogsisu/Ari/Puit/703/EST/
uuri ise
http://llaurits.wordpress.com
hufuufer ät gmail punkt com
hufuufer ät gmail punkt com
- liivainimene
No ma olen natuke proovinud otsida ise ka, niipalju mu pea jagab.
Siia oleks eriti teretulnud otsesed kogemused, neilt, kes on kunagi ise kerepuitu jahtinud. Väärispuu ja Spooni AS'iga on kellelgi kogemusi? Ma natuke kirjutasin nendega, aga neilt tuleb infot välja pigistada, oma kodulehel on nad suht napisõnalised.
Enamus firmasid müüb nagunii mingit hullu laminaati, aga ma tahaks ikka täispuitu (no kere võib 2st osast liimitud ka olla). Ehituspoe poole pole mõtet vaadatagi, seal on ainult mingid kuradi saepuruplaadid ja kuuselaminaat vms jamadus. Mõte oligi selles, et kust saaks väheke korralikumat toormaterjali.
Siia oleks eriti teretulnud otsesed kogemused, neilt, kes on kunagi ise kerepuitu jahtinud. Väärispuu ja Spooni AS'iga on kellelgi kogemusi? Ma natuke kirjutasin nendega, aga neilt tuleb infot välja pigistada, oma kodulehel on nad suht napisõnalised.
Enamus firmasid müüb nagunii mingit hullu laminaati, aga ma tahaks ikka täispuitu (no kere võib 2st osast liimitud ka olla). Ehituspoe poole pole mõtet vaadatagi, seal on ainult mingid kuradi saepuruplaadid ja kuuselaminaat vms jamadus. Mõte oligi selles, et kust saaks väheke korralikumat toormaterjali.
Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Ehituspoodidest pole tõesti mõtet vaadata.
Olen ise niiöelda seda "okkalist teed pidi käinud" ning võin öelda vaid nii palju, et olen saanud vanade tuttavate pillimeeste käest, kes teadlikult oma põõningul 30 aastat vanu saari või mahagone hoiavad.
Vanematest muusikakoolidest (Kiviõli Muusikakool näiteks.) võib vaadata, ise sain kiviõlist võileiva raha eest mõnikümmend aastat vanu saare palgi juppe, mis tuli ise niiöelda ära töödelda. Samast kohast sain ka hunniku mahagoni.
Muidugi võid sa ühendust võtta miski pillimeistriga, et küsida kust saab ja nii, siit foorumist on ka miski pillimeister läbi käinud, nime ega webi aadressi ei mäleta ainult...
AS Estonia Klaverivabriku-ga võid ka nõu pidada ehk saavad soodsamalt tellida või nii.
Olen ise niiöelda seda "okkalist teed pidi käinud" ning võin öelda vaid nii palju, et olen saanud vanade tuttavate pillimeeste käest, kes teadlikult oma põõningul 30 aastat vanu saari või mahagone hoiavad.
Vanematest muusikakoolidest (Kiviõli Muusikakool näiteks.) võib vaadata, ise sain kiviõlist võileiva raha eest mõnikümmend aastat vanu saare palgi juppe, mis tuli ise niiöelda ära töödelda. Samast kohast sain ka hunniku mahagoni.
Muidugi võid sa ühendust võtta miski pillimeistriga, et küsida kust saab ja nii, siit foorumist on ka miski pillimeister läbi käinud, nime ega webi aadressi ei mäleta ainult...
AS Estonia Klaverivabriku-ga võid ka nõu pidada ehk saavad soodsamalt tellida või nii.
"Taeva hallid silmad märjad,
vaikses leinas hingab tuul.
Murtud süda, murtud luud,
antud vanne hangund suul.
Täna on pidulik päev,
üks sõber saab rinnale märgi.
Härrad kõik uhketes frakkides,
medalisaaja puusärgis."
vaikses leinas hingab tuul.
Murtud süda, murtud luud,
antud vanne hangund suul.
Täna on pidulik päev,
üks sõber saab rinnale märgi.
Härrad kõik uhketes frakkides,
medalisaaja puusärgis."
- liivainimene
Väärispuu ja Spooniga olen ma meile vahetanud jah, sain teada, et kitarri jagu 52mm paksusega lepalauda (klassikaline stratipuu) maksab miski ~200 krooni. Siis tuleb ainult kereosa 3 tükist kokku liimida, aga see pole väga jube.
Vähemalt mahagoni hinnaga võrreldes on see vägagi okei.
Svennus, äkki saad isa käest küsida, kas nad müüvad kitarripuuks selliseid suuremaid tükke ka, või on ikkagi laudade müük? Võib-olla oskab ta öelda, palju tavaliselt nt. ühe pilli jaoks ostetakse, mis puud, palju umbes maksma läheks?
Ma läheks sinna ise kohale ja uuriks, aga 180 km vahemaa natuke takistab... E-mailide vahetamine on ikkagi kerge lukuaugu kaudu suhtlemine.
Vähemalt mahagoni hinnaga võrreldes on see vägagi okei.
Svennus, äkki saad isa käest küsida, kas nad müüvad kitarripuuks selliseid suuremaid tükke ka, või on ikkagi laudade müük? Võib-olla oskab ta öelda, palju tavaliselt nt. ühe pilli jaoks ostetakse, mis puud, palju umbes maksma läheks?
Ma läheks sinna ise kohale ja uuriks, aga 180 km vahemaa natuke takistab... E-mailide vahetamine on ikkagi kerge lukuaugu kaudu suhtlemine.
- liivainimene
väga riskantne teema tegelt. korralikku kitarripuitu lastakse seista mingi kümme aastat, et välistada mingitki kõverdumist hiljem. keeled tõmbavad asja pingule ja seega vaadatakse väga põhjalikult ka puidu tekstuuri. usa müüjad pakuvad ka välja valitud ja vastavalt töödeldud puitu, kuid selle hind on väga kirves. kunagi proovisin teha igivanast õunapakust, mille leidsin puukuurist, kuid see üritus jäi pooleli.