kuna alles üsna roheline mängija, siis andke nõu, kuidas seda F- duuri võtta? minu näpud ei paindu küll kuidagi, niiet esimestest keeltest ka mingit häält enam välja tuleks. seda siis, kui barrega võtta. kas mingit moodi saaks veel seda võtta, et oleks lihtsam? kasutada seda abivahendit, mis kõik keeled kinni võtab? (ei tea selle nime, sry:P)
või saab seda akordi antud laulus mingi muu akordiga asendada?
andke abi ja sry, et ise nii tuut-tuut
lugu ise on siis järgmine: http://kitarr.astar.ee/?page=tab&tabID=371
eks see F duur ole kõigile alguses väike mure...mina mängisin algul nii seda F-i
e-0
b-1
g-2
d-3
a-0
E-x
või
e-0
b-1
g-2
d-3
a-3
E-x
Aga targem oleks ikka kohe barret harjutada...
Baarmen wrote:F-i võib täitsa vabalt E-ga asendada..
Did I miss a meeting?
*Naerab*
Ise ma sain F-i nii selgeks, et panin näpud niimoodi paika nagu peavad(ise siis vastavalt krampis ja kaheksas kidra ümber) ja igapäev tegin paar korda nii kuni see loomulikumaks muutus ja nüüd valmis ta ongi.
"Taeva hallid silmad märjad,
vaikses leinas hingab tuul.
Murtud süda, murtud luud,
antud vanne hangund suul.
Täna on pidulik päev,
üks sõber saab rinnale märgi.
Härrad kõik uhketes frakkides,
medalisaaja puusärgis."
ega siin nippi ei olegi. lihtsalt iga päev paar minutit näppe väänama selle Fi kallal ja siis vaikselt hakkab tulema... mina õppisin klassikalise kitarri peal, millel lai kael oli barreesid võtma. Raske oli aga hakkama sain
fleik wrote:ega siin nippi ei olegi. lihtsalt iga päev paar minutit näppe väänama selle Fi kallal ja siis vaikselt hakkab tulema... mina õppisin klassikalise kitarri peal, millel lai kael oli barreesid võtma. Raske oli aga hakkama sain
Sama siin. Ka klassikalisel, mil lai kael.
"Taeva hallid silmad märjad,
vaikses leinas hingab tuul.
Murtud süda, murtud luud,
antud vanne hangund suul.
Täna on pidulik päev,
üks sõber saab rinnale märgi.
Härrad kõik uhketes frakkides,
medalisaaja puusärgis."
Mängi ainult 2, 3 ja 4 keelel, 1, 5 ja 6 keel ei tohi heliseda!
Lihtsustatud F on hea veel selle poolest, et vöimaldab kolmeduuri lugudes väga kergelt C, F ja G7 vahetust teha.
Eriti hea on see F lugudes kus on C, Am, F ja G7, lausa lust on sörmitseda.
suured tänud teile see viimane variant on jah kergem, kui terve esimene aste barrega võtta, kuigi ka seda tuleb harjutada, sest ka siis esimesed keeled ei kipu veel kõlama:P aga hea kuulda, et ka teistel see harjutamise asi ja ma pole ainuke siuke
ja tähh gitarale tema variandi eest, proovin ka nii ja idee eest see duur E-ga asendada...ühesõnaga aitäh heade nõuannete eest
Viimased keeled on 5. ka 6., ehk kaks jämedamat. Tavalises F-duuri kolmkõlas on vaid F, A ja C, ehk siis 7-dat sees ei ole (E), mistõttu ei tohi nii võtta: