Soovitage elektrikitarri algajale

Erinevate firmade pillid
darumender

Soovitage elektrikitarri algajale

Post by darumender »

Olen mänginud aukustilist umbes 1 aasta ja sooviksin nüüd elektrikitarri osta. Raha ei tahaks eriti palju välja käia(umbes 3500.kr), sest pole kindel kuidas meeldib. Hea oleks kui saaks kuskilt netist tellida.
Mis firmad on paremad?
Mida arvate sellisest pillist: BC Rich Virgin VG1?
Defender

Post by Defender »

Soovitan mõnda ibanetsu või vintage pilli (näiteks IBANEZ GRG MIKRO BKN).
Katsu hoiduda firmanimedest nagu Harley Benton, Stagg ja Sunny Crystal... :lol:
"Taeva hallid silmad märjad,
vaikses leinas hingab tuul.
Murtud süda, murtud luud,
antud vanne hangund suul.

Täna on pidulik päev,
üks sõber saab rinnale märgi.
Härrad kõik uhketes frakkides,
medalisaaja puusärgis."
tikut6mme

Post by tikut6mme »

kle osta parem kasutatult, saad aplju parema pilli! :wink:
Laney lc15 -> digitech rp80 -> ESP LTD m-50
darumender

Post by darumender »

kasutatud pilli ei julge osta, sest ei tea tunne ära kas kitarril midagi viga on.
Defender kas see kangiga kitarri raskem häälestada pole? olen kuulnud, et ei püsi hästi hääles jms. kas see õige jutt?
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

darumender wrote:kasutatud pilli ei julge osta, sest ei tea tunne ära kas kitarril midagi viga on
Aga uuel pillil tead tunda?

Washburn archtop > VoxAC30
darumender

Post by darumender »

Kirveraidur wrote:
darumender wrote:kasutatud pilli ei julge osta, sest ei tea tunne ära kas kitarril midagi viga on
Uuel pillil pole vigasid, on lihtsalt halvad ja odavad. Ma mõtlesin et näiteks helipeadel midagi viga vms. :)
Frusciante

Post by Frusciante »

darumender wrote:
Kirveraidur wrote:
Uuel pillil pole vigasid, on lihtsalt halvad ja odavad. Ma mõtlesin et näiteks helipeadel midagi viga vms. :)
Igal kidral on oma defektid poest tulles kaasas.
Tokai Silver Star '84/Epiphone G-400 Custom>EHX Big Muff>Boss DS-2/Rocktron Metal Planet>Boss DD-6>Dunlop Cry Baby 535Q>Crate Powerblock
darumender

Post by darumender »

jhm, kui ma ise eri kitarride defekte teaks poleks siit küsima tulnudki ja ma arvan ikka et algajal on poest kindlam osta.
Mida teised Defenderi pakutud pillist arvavad?
Äkki on kellegil midagi muud soovitada?
Defender

Post by Defender »

darumender wrote: Defender kas see kangiga kitarri raskem häälestada pole? olen kuulnud, et ei püsi hästi hääles jms. kas see õige jutt?
Kui pill odav ja roop ka veel, siis see hea asi ei ole. Roobiga pillid enamjaolt kallimas. Tuttavad kitarrimeistrid öelnud, et kui kangiga, siis peab see korralik olema.
"Taeva hallid silmad märjad,
vaikses leinas hingab tuul.
Murtud süda, murtud luud,
antud vanne hangund suul.

Täna on pidulik päev,
üks sõber saab rinnale märgi.
Härrad kõik uhketes frakkides,
medalisaaja puusärgis."
served

Post by served »

aga kas sul pole mõnda pillipoodi ligidal? Ma küll ei arva et sul midagi eriti palju valida on kui välja on käia 3500 krooni. Siis lihtsalt ära osta neid pille mida on kurikuulsad saasta tootjad teinud. Mõtle mida sa mängima hakkad. Strat tüüpi pilli sa tõenäoliselt ostad. Üldiselt osta uus pill ja mängi sellega natukene. Küll siis 2 aasta pärast kui suvel raha juurde teenitud lähed juba teadlikumalt korralikuma järele.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
TnX

Post by TnX »

Osta võimalikult primitiivne pill! Sellel on eeldatavasti kõige vähem defekte. Ehk siis pill, kus pole tremolot (kang) jms vidinaid.

Minul pole küll kasutatud pilliga siiani viltu läinud... :roll:
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
Motu

Post by Motu »

darumender wrote:kasutatud pilli ei julge osta, sest ei tea tunne ära kas kitarril midagi viga on.
Defender kas see kangiga kitarri raskem häälestada pole? olen kuulnud, et ei püsi hästi hääles jms. kas see õige jutt?
Püsib küll hääles...kui kangi ei kasuta. Probleem ongi odavatel see, et kohe kui tremologa mässad, läheb häälestus ära. Nii et hoidu odavast kangiga kitarrist. Millist muusikat tahad mängida?
darumender

Post by darumender »

Stiil jääb sinna meali ja rocki poole :twisted:
Ja kui kallis on odav kitarr?
TnX

Post by TnX »

Jõhkralt võttes alla 5k krooni. Sealt hakkavad juba teise klassi pillid (ibanezil lõpeb gio ära ja tulevad rg, exr jms asemele, esp'l lõpevad kahekohalised seerianumbrid M-50 ->M300 vms).
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
darumender

Post by darumender »

TnX wrote:Jõhkralt võttes alla 5k krooni. Sealt hakkavad juba teise klassi pillid (ibanezil lõpeb gio ära ja tulevad rg, exr jms asemele, esp'l lõpevad kahekohalised seerianumbrid M-50 ->M300 vms).
Ahaa, mida siis arvata sellest pillist:
http://www.thomann.de/gb/ibanez_grg170d ... itarre.htm
Kas need tähed GRG viitavad sellele et see on kvaliteetsem pill? Soovitate osta? Ja kui kellegil on see pill siis rääkige mis muljed on.
Locked