Oleneb pisut ka millist saundi otsid. Kui meeldib Claptoni, SRV või Hendrixi laadne kõla, oleks soovitatav Stratocaster hankida, kui pigem BB King, John Lee Hooker jne, siis vaata humbuckeritega poolakusti poole, need aga kipuvad sinu märgitud hinnapiirist väljapoole jääma. Ning peade vahetamise peale pead sellise hinnaklassi juures ilmselt nagunii mõtlema - odavad humbuckerid kipuvad suhteliselt mudase soundiga olema, ning enamus single coile samamoodi.
Kui mark tähtis pole, siis võid vaadata näiteks Squieri Stratte, otsi välja näiteks Deluxe seeria või Cherryburst pill, need on veel lepast kerega, teised on kauripuust (meenutab pigem mahagoni kõla poolest) ja vaheta esialgu potekad välja, kui siis midagi puudu jääb, siis hakka peade vahetamise peale mõtlema. Telecaster Custom II on P90-tega ning minu arust bluusi jaoks nagu rusikas silmaauku.
Epilt pigem valiks Sheratoni, kuigi see ES335 tüüp mulle isiklikult enam niiväga ei meeldi. Ise vaataks juba ES295 poole, kuna sel on P90-d. Mis teha, seebikarbid on meeldima hakanud
Ning - kui kavatsed ainult enda lõbuks mängida, kipub kogu kola nagunii suhteliselt kalliks minema. Hobi pealt pole mõtet minu arust koonerdada