Soolofest 2007 Jaanuar

triipriit

Post by triipriit »

Njah, mul kipuvad need soolod kaunis bloated olema. Tegelikult oli ainult 3 tracki. Clean, heavy, see tinin, mis pidevalt taustaks oli.

Ahjaa ja see lõpukäik muidugi oma 2 trackiga, mis meeldib vist ainult mulle :)
Image
Vintage Les Paul V100BB -> Boss GT-6
gitara

Post by gitara »

Mind ei häirinud seekord ülelindistamine. Oli huvitavam kuulata küll, aga see ei tähenda, et see kuidagi mind hindamisel möjutas, keskendusin ikkagi soolole ja usun, et seda tegid teisedki.
Eelnev ei tähenda, et möne järgmise loo puhul mu seisukoht muutuda ei vöiks, kui tegemist on väga paksu taustaga, siis on igasugu tilulilud liiast.
Kui see on piisavale hulgale mängijatest probleemiks, siis vöiks ju enne uut festi asjad selgemaks hääletada. Hääletusest vöiks osa vötta need foorumlased, kes aktiivselt soolofestil kaasa löövad, kas siis mängijate vöi hindajatena. Teistel ei tohiks sellega asja olla, muidu juhtub jälle nii, et reegleid kehtestavad ja lugusid valivad isikud, kes ise mängida ei kavatsegi.
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Kõik kokku on ju siiski muusikaline tervik. Kui lisandeid mitte tähele panna ja keskenduda vaid soolole, võiks ju põhimõtteliselt anda ette vaid taktimõõdu ja helistiku ning andku kõik ludistamisrõõmus minna. Pole mõtet asja liigseks traagikaks keerata ja keeruliseks ajada - teeb ju igaüks oma maitse ja tahtmise järgi. On taust paks või tilulilud liiast - see ju igaühe oma tunnetuse küsimus.
Teistel ei tohiks sellega asja olla, muidu juhtub jälle nii, et reegleid kehtestavad ja lugusid valivad isikud, kes ise mängida ei kavatsegi.
Kui sul on mõni kindel probleemsituatsioon, siis too välja - saaks asja lahendatud. Pole ju midagi siin vastu võetud vastu mängijate tahtmist - kui keegi on oma sooviga vähemusse jäänud, on teine asi. Kui keegi "väljastpoolt" teeb mingi hea ettepaneku, mida ka "tegijad" kiidavad, siis milles küsimus?

Washburn archtop > VoxAC30
mty
Moderaator

Post by mty »

ma olen siis nendest kes ei osale (tegelt tahaks koguaeg osaleda aga ma lihtsalt ei leia tuju/aega pihta hakkamiseks).

a enivei, ma leian et asi on selles et kunagi oli mingi jama kus keegi küsis tabi ja siis oli kindel laks et see on improvisatsioon. ning no, proovi sa improviseerida multi trackina., seal on ikka nii et., oh läks võssa, teeme uuesti. oh see koht meeldib, paneme kordama(kujutage nüüd live improt võrdluseks ette). sellsuhtes et mängija enda mängu järjepidevus kaob ära, võib tunduda et ühe korraga ei suudagi otsast lõpuni ära lasta. aga no, se on minu kui mitte-osaleja arvamus :)

aa ja muidugi see ei kehti kui lõplik soolo on ühe laksuga kogu träkkidele peale lastud.
gitara

Post by gitara »

Kirveraidur wrote:Kõik kokku on ju siiski muusikaline tervik. Kui lisandeid mitte tähele panna ja keskenduda vaid soolole, võiks ju põhimõtteliselt anda ette vaid taktimõõdu ja helistiku ning andku kõik ludistamisrõõmus minna.
Muusikaline tervik küll aga me ju hindame ikkagi soolosid, see mis taustalt tuleb on ju ette antud ja kellegi teise poolt mängitud, miks ma peaksin hindamisel sellele keskenduma.
Kirveraidur wrote:Kui sul on mõni kindel probleemsituatsioon, siis too välja - saaks asja lahendatud.
Mina pole seda teemat algatand, seega pole minu mure, pakkusin aint ühe vöimaliku lahenduse välja. Kuidas löppkokkuvöttes otsustatakse ei huvita mind pörmugi, ütlesin ju, et mind need lisandid ei seganud.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Niisiis, punktid.

1. triipriit (38p)
2. kolp (32p)
3. Ritso (26p)
4. gitara (13p)
5. Kadriii (8p)
6. Tilx (8p)

Palju õnne triipriidule.

Enne järgmise soolofesti algust võiks vist selle lindistamise asja selgeks arutada - kas võib kasutada multitrack lindistamist.
Last edited by Faded on 30 Jan 2007, 12:10, edited 2 times in total.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Kert

Post by Kert »

mulle yldiselt ei meeldi kui on mitu tracki yksteise peale mängitud. sellest saan veel aru et kui on jupphaaval mängitud ja vahepeal vaja efekte/sounde muuta. aga kui yksteise peale lähevad siis nagu jama kuidagi.

soolo on ju ikkagi soolo ja tähendab seda et mängib yks pill, antud juhul siis taust ka aga pöhiröhk on ikkagi kitarrisoolol. kui on yksteise peale mängitud siis ta pole enam soolo ju... kuskil kontserdil kah ei mängi ju mitut tracki yhe pilliga, kui just osa pole varem lindistatud lindilt ei tule
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
triipriit

Post by triipriit »

Ok, olen kah nõus. Teeme nii, et korraga võib kõlada vaid 1 oma lindistatud track.
Image
Vintage Les Paul V100BB -> Boss GT-6
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Kert wrote:kuskil kontserdil kah ei mängi ju mitut tracki yhe pilliga
Jah, seal on näiteks teine kitarr, mis seda mängib. Vast ei ole kontserdil nii, et keset lugu on järsku ainult trumm ja bass taga ning kõik peab steriilselt puhas olema, et kuulajad saaksid pühenduda soolole?

On tunne, nagu kaoks selle suhtumisega siin ära soolo funktsioon, mis on ju ilmselgelt samuti olla osa tervikust.

Kui mõnele meeldib puhtalt alusele peale lindistada, lasku käia, aga kui tahta mõnele suhteliselt kuivale alusele midagi lisada, siis miks mitte? Rahul on ju mõlemad, kuna on saanud teha oma maitse järgi - hinnatakse ju samuti maitse järgi. Milles küsimus?

Washburn archtop > VoxAC30
Kert

Post by Kert »

Kirveraidur wrote:Jah, seal on näiteks teine kitarr, mis seda mängib. Vast ei ole kontserdil nii, et keset lugu on järsku ainult trumm ja bass taga ning kõik peab steriilselt puhas olema, et kuulajad saaksid pühenduda soolole?
no kui on kitarrisoolo siis seda mängib ainult yks kitarr. teine kitarr vöib seal olla kyll aga ta mängib siis tausta ja ei ole nii esile toodud.

aga see on köigest minu arvamus.. eks ise teate
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
kolp

Post by kolp »

olen kah asjaga päri, et teeks nagu live menetlusega.
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Aga miks mitte jätta kõik samaks, nagu Kirveraidur ütles? Kui keegi tahab teha multitrack lindistust, tehku. Kui kellegile see ei meeldi, hinnaku vastavalt. Siis, kui enamusele sellised multitrack-asjad ei meeldi, saavad need soolod ka vähem punkte. Ning tulemusena (ehk) esitatakse selliseid soolosid vähem. Probleem laheneks iseenesest.
Ritso

Post by Ritso »

Siis oleks vähemalt reegel olemas ja ei oleks pärast enam selliseid küsimusi.

Lihtsalt praegu on tegemist just kitarri soolofestiga, mitte kogu loome protsessiga.

Olgu peale, mul on selles suhtes ükskõik, ma ei hakka undama ja vanduma, kui jääb nii... mulle lihtsalt meeldiks kah kogu süsteem juskui live impro (kuigi kui palju see impro kõigil on? aga siiski). Minu jaoks on see kitarristi hindamisel üks suurimaid osasid, et kui hästi oskab ta live improviseerida. Minu jaoks ei ole tähtis, kui kiirelt ta mängib ühte heliredelit kõige madalamast noodist samasse kõige kõrgemasse. vms.

Fade'i jutus oli iva sees küll. Aga mulle meeldiks, kui oleks mingi reeglistik olemas.

Näiteks, kui keegi esitaks oopis Saxofoni soolo. Kuidas siis hakataks käituma? See oleks kah kõvasti teistsugune, kui see on veel hästi mängitud, siis oleks see teistes palju erilisem. Kindlasti siis tekiks jälle probleem, et see on KITARRI SOOLOFEST ja hakkaks mingi vingumine pihta.

Mingid eeskirjad võiksid olla. Danke!
penicilinia niqaragovna

Post by penicilinia niqaragovna »

nagu ma olen aru saanud, siis soolofestil on reeglid üsna pika kummiga :) aga ma olen ritsoga nõus, et võiks ikkagi miski reegel olla, mida jälle rikkuda saaks;)
p.s. üsna ebaoluline täpsustus, aga mind huvitab, kust triipriit 3 lisapunkti sai? võidu eest? mina liitsin küll 38 p kokku...;)
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Vabandust, minu viga. Parandasin ära.
Locked