Millist võimu?

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
DropD

Millist võimu?

Post by DropD »

Küsimus selline, et kumb oleks parem võim, kas:
Laney LV100 Guitarcombo (65W)

või

Hughes & Kettner Edition Blue 60 R

Tahaks oma MG asemele midagi normaalset, hind peaks jääma alla 5000, muusikastiiliks rokk ja metal.
Võite soovitada ka mingeid veel paremaid võime!

Tänan!
ddes3
Moderaator

Post by ddes3 »

H&K on ilgelt heade clean'idega.
Laney samas hea distortion'iga. Võin lampvõimude puhul vähemalt. Ma arvan, et sa peaks neid oma pilliga proovima.
Lagrance

Post by Lagrance »

mg-st on iga võim parem kui oled juba veidi vilunum.
kas oled vaadand roland cubeisi, ss randalle, vox advt si või midagi muud, sest kui midagi osta peaks ikka vaatama mis sama hinna eest mujal turu peal on :)
Image
liivainimene

Post by liivainimene »

Mis kitarr sul on?
H&K ei tee singlecoilidest eriti head kärinat. Laney kohta ma ei tea ütelda.
Laneyl on see hea, et tal on eraldi ekvalaiserid kärina ja puhta jaoks, H&K on ühe ekuga.
Ma ei oska Laneyst ausalt midagi arvata muidu.
H&K puhas kanal on ilgelt hea. Läheb lõpus kärisema nagu lampki. Pedaalidega töötab ka hästi koos.
Vali on ka, raibe.
EDIT: ma kirjutasin enda jutu ddes3 oma nägemata :P ju siis on tõetera sees

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
liivainimene

Post by liivainimene »

Üks neetud näide ka
siin
Taustakitarr terves loos on Squier Strat läbi H&K 60-R
Jah, ma tean, et seal on bass kohati paigast ära.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
DropD

Post by DropD »

Kitarr on LP-tüüpi ja humbuckeritega.
Kas H&K teeb dist. plokiga head häält?
Kui paha see on et tal on ainult 1 EQ?
Faded
Moderaator

Post by Faded »

DropD wrote:Kas H&K teeb dist. plokiga head häält?
Sõltub su distortion-plokist. Minu Turbo Rat teeb läbi H&K 15R küll täitsa head häält.
Kui paha see on et tal on ainult 1 EQ?
Kui sa kasutad ainult ühte kanalit, siis pole vahet, sest distortion-plokil on niikuinii mingisugune EQ olemas.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
interpol

Post by interpol »

Lagrance wrote:mg-st on iga võim parem kui oled juba veidi vilunum.
vaidlen vastu, sest sa eksid. see oleneb ikka suuresti pillist ja muust tehnikast, mida sa kasutad. mina olen siiamaani kasutanud marshall mg50 võimu. põhipillidena olen kasutanud erinevaid telecastereid.hetkel mängin mingi yamaha pilliga. olen kasutanud kontserditel nii lamp- kui transvõime. siiamaani olen aga kõige meelepärasema saundi saand just oma võimust. ma pakun, et carsbro võimudest tuleks eemale hoida. ja äkki räägid oma tehnikast, mida kasutad, vilunud kidramees.
aidake mind rooli, ma sõidan ise!

make a pile and call it my life
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Eks kunagi jõuab igaühe arengus kätte etapp, kus ta mõistab, et pole olemas halba/head, vaid maitsed. Aga no valdaval enamusel siinsetest see etapp päris kindlasti käes pole.

Washburn archtop > VoxAC30
J.

Post by J. »

interpol wrote:
siiamaani olen aga kõige meelepärasema saundi saand just oma võimust.
huvi pärast tahaks seda head soundi kuulata mis MG-st tuleb
šhuubiduubi
krustok

Post by krustok »

Laney meeldib mulle. Kuigi just Laney lampvõimud. Väga "bright" ja ilus clean heli ning hea overdrive.
J. wrote: huvi pärast tahaks seda head soundi kuulata mis MG-st tuleb
MG-seeria võimendid sobivad täiesti hästi distortioniga mängides.. Clean soundi on enamikust neist aga suht võimatu kätte saada. Eriti veel head clean soundi. Paljudel noortel kitarristidel on nende võimudega kindlasti kokkupuude olemas.. miskipärast veetakse neid pea igale noortebändide kontserdile.
Rig: Yamaha Pacifica 112 (mod) -> Boss ME-50 -> Harley Benton GA5
Yamaha FG720S
Shure Beta 57A -> E-MU 0404|USB
http://krustok.planet.ee/
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kirveraidur wrote:Eks kunagi jõuab igaühe arengus kätte etapp, kus ta mõistab, et pole olemas halba/head, vaid maitsed. Aga no valdaval enamusel siinsetest see etapp päris kindlasti käes pole.
Selle maitse kujunemiseks on vaja võrdlemisi laia kokkupuudet erinevate võimudega, mis paraku pole väga lihtne.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
J.

Post by J. »

krustok wrote:Laney meeldib mulle. Kuigi just Laney lampvõimud. Väga "bright" ja ilus clean heli ning hea overdrive.
J. wrote: huvi pärast tahaks seda head soundi kuulata mis MG-st tuleb
MG-seeria võimendid sobivad täiesti hästi distortioniga mängides.. Clean soundi on enamikust neist aga suht võimatu kätte saada. Eriti veel head clean soundi. Paljudel noortel kitarristidel on nende võimudega kindlasti kokkupuude olemas.. miskipärast veetakse neid pea igale noortebändide kontserdile.
ma tean väga hästi mis häält see seeria mg teeb, kunagi sai proove tehtud (ja need pisikesed 15w unustame ära eks... see on totaalne okse mida need välja ajavad). aga tee või tõrva... mina sealt ilusat heli küll kätte ei saanud... kuiv ja jõuetu nagu sitt transs ikka ja seda kolme erineva pilliga. ehk siis on tõesti talutav kui mingi plokidraiv ette visata aga ma ju ei kasuta selliseid asju. kui on võim, siis tehku ka head draivi : )

maitse asi... mina eelistan lampe iga kell transile
šhuubiduubi
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

Faded wrote: Selle maitse kujunemiseks on vaja võrdlemisi laia kokkupuudet erinevate võimudega, mis paraku pole väga lihtne.
Ma pidin silmas pigem seda igikestvat vingumist erinevate soundide kallal. Nt Marshall MG-seeria, mida üks siinne kildkond kõvasti maha teeb, teine aga kiidab. Et maitse muidugi muutub sedavõrd, kui palju asja proovitud on, aga nagu kuskil vist siin foorumis öeldi - kvaliteet on see, mis tegijat rahuldab...

Washburn archtop > VoxAC30
Enno

Post by Enno »

Kirveraidur wrote:
Faded wrote: Selle maitse kujunemiseks on vaja võrdlemisi laia kokkupuudet erinevate võimudega, mis paraku pole väga lihtne.
Ma pidin silmas pigem seda igikestvat vingumist erinevate soundide kallal. Nt Marshall MG-seeria, mida üks siinne kildkond kõvasti maha teeb, teine aga kiidab. Et maitse muidugi muutub sedavõrd, kui palju asja proovitud on, aga nagu kuskil vist siin foorumis öeldi - kvaliteet on see, mis tegijat rahuldab...
...kvaliteet on see, mis tegijat rahuldab... :? Mida see tähendab?

Muide ma just tabasin ennast mõttelt, et kasutaja kohta, kes just foorumite riistvara osas enamuse aja veedab, on mul väga ükskõiksed vaated "saundi" teemadel.

Erinevad võimud teevad ilmselgelt erinevat häält ja mõned on paremad kui teised, aga üritustel, kus mu kõrvad sitavett ei jookseks, sest pikaajalise kõrge mürataseme pärast on helitugevuse nupu haldaja kurdiks jäänud, on enamasti juba enamasti suuremad kontserdid olnud ja juba teisest liigast varustust omanud.
Locked